Milyen anya leszek? Hány gyermekem lesz? - megmutatja-e az asztrológia?

Szülők lapja

Babavárás

Szülők lapja


Milyen anya leszek? Hány gyermekem lesz? - megmutatja-e az asztrológia?

Vajon megmutatja-e az asztrológiai képlet, hogy egy nőnek lesz-e valaha gyereke, és ha igen, akkor hány? Megtudható előre a horoszkópból, hogy a szülésnél lesznek-e komplikációk, vagy a későbbi gyereknevelés során milyen nehézségekkel kell majd szembenézni? Mit üzennek a csillagok a szülőknek?

A mondás szerint egy nő két dologért tesz meg mindent: azért, hogy legyen vagy azért, hogy ne legyen gyereke. Ebből is látszik, hogy minden nő életében elérkezik az a pillanat, amikor így vagy úgy, hosszabb vagy rövidebb időre a gyerek témája központi kérdéssé válik.

Lehet-e tudni, hogy milyen anya leszek?
Az anyaság a női lét kiteljesedésének egyik formája. A gyermek által válik egy nő anyává. Ezért az első gyermek megszületése mindig fontos állomás egy nő életében.
Az anyává válás útját és magát az anyaságot is nagyon sok tényező befolyásolja:

•    a saját személyiségünk,
•    a szülői (anyai) minta, amit magunkkal hozunk a családunkból,
•    a társadalmi környezet.

Vegyük sorra ezeket!

A horoszkóp megmutatja, hogy hány gyermeke születik a nőnek?
A horoszkóp megmutatja a nő jellemét, fókuszpontjait az életben, hozzáállását az élet nagy és kisebb kérdéseihez. Megmutatja, hogy könnyen vagy nehézségek árán jönnek a gyerek(ek) az életébe. Hogy „csak” saját gyereke lesz, vagy örökbe is fogad. Hogyan viszonyul a gyerekeihez, hogyan éli meg őket. Hány gyermeke lesz, és hogy a gyerekek egészségesek lesznek vagy valamilyen betegséggel születnek le. Esetleg a szülés körül várhatók komplikációk.

Az asztrológia szerint nem véletlen, hogy gyermekünk pont hozzánk érkezik
A horoszkóp tehát kijelöli azt a keretet, amelyen belül a nő megéli anyaságát, illetve megmutatja a gyermek(ek) általi tanulási feladatot. Amennyiben elfogadjuk azt a tételt, hogy a gyermek választja a szüleit, vagyis a gyermekünk nem véletlenül született le pont a mi családunkba, akkor adódik a kérdés, hogy miért pont ő a mi gyerekünk. Az asztrológia hite szerint egy gyermek úgy választja meg leszületésének helyét, idejét és a szüleit, ahogyan az a karmája szempontjából számára a legideálisabb. Azaz a szülők által tudja önmagát a legjobban kiteljesíteni.

Akkor vagyunk jó helyen, ha a szülő és a gyermek szempontjából is arra a kérdésre keressük a választ, hogy mit tud nekem tanítani. Mert a gyermek is tanul a szülőktől, és fordítva, a szülő is tanul a gyermektől. Főleg abból a nézőpontból nézve, hogy a kapcsolat a benne szereplők önmegismerését szolgálja. Ezért ne lepődjünk meg, ha néha úgy érezzük magunkat, mint egy önismereti tréningen, amire önként, sőt nagy boldogan „fizettünk be” és már nem szállhatunk ki belőle. Mert a szülő nem pakolhatja le, nem adhatja vissza a gyermekét, mondván nem ilyet szerettem volna.

Meddőség – mit üzennek a csillagok?
Amikor egy nő nehezen kerül áldott állapotba, az azt jelenti, hogy a női jelölő bolygók (a Vénusz és a Hold) támadott vagy rossz kozmikus helyzetben van. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem jól éli női mivoltát. Ami megtévesztő lehet, hogy a nő külső megjelenésében lehet nagyon nőies, de a lelke mélyén a női energiák nem megfelelően áramlanak; általában gátolva vannak. A női lét lényege a befogadás, szemben a mai környezet által sugallt kiáradással, ami egy férfias megnyilvánulás.

Váljak olyan édesanyává, mint amilyen az én anyám volt?
A szülői minta mindig lassan épül be, válik a nő jelemének részévé. Ott van benne zsigeri szinten. Bármilyen feladattal találja magát szemben, ösztönösen ehhez a mintához nyúl. Ezért fontos tudatosítani magában. Ez kezdetben a két végletben nyilvánul meg, azaz a nő vagy követni akarja anyja nyomdokait vagy elutasítja. Az elutasítás egyet jelent a nő számára nem megfelelő, elkerülendő magatartás tudatalatti integrálásával. Tehát, amit nem szeretne, mégis azt alkalmazza. Ebből következik, hogy a helyes út valahol a kettő között van. A legfontosabb mindig az adott helyzet elfogadása és az ahhoz való rugalmas hozzáállás. Használjuk a szülői mintát, ha az a gyermeknek és szülőnek egyaránt a megelégedését szolgálja, de ha nem működik, ne féljünk más magatartás kialakításától. Egy kapcsolat (szülő-gyermek) kialakítására és működtetésére nincsenek receptek, mindig figyelembe kell venni a szülő és gyermek eltérő személyiségét.
 

Az asztrológus tanácsa szülőknek
Egy szülőt akkor érheti a legkevesebb meglepetés gyermekével kapcsolatban, ha az általa megszabott keretek között engedi szépen, lassan a gyermek személyiségének kibontakozását. Így a gyermek úgy érzi, hogy önmaga lehet, és ezzel együtt elfogadják. Ehhez persze a szülőnek kell nagyfokú önismerettel rendelkezni.


Az anyaság megélése a nő számára egy ősi késztetés
A mindenkori társadalmi környezet hat ránk, befolyásolja az anyaságról alkotott gondolatainkat. Akár támogató, akár elutasító mindenképpen belső konfliktust eredményez, ha az nem egyezik a nő elképzeléseivel, vágyaival. A belső konfliktus feloldása pedig több megoldást hordoz. És mégis legyen bármilyen ez a környezet, az anyaság megélése a nő számára egy mélyen gyökerező, ősi késztetés.

MILYEN LESZ A KISBABÁM? - BABAHOROSZKÓP>>>

Szerző: Debreczeni Klára, asztrológus
Fotó: Freepik



<


Szülők lapja

Babavárás

Szülők lapja


2014.07.22