Ezek voltak a legnépszerűbb babanevek 2016-ban - 50 fiúnév és lánynév, amiket a szülők a legtöbbször adtak a gyermekeiknek

Szülők lapja

Babavárás

Szülők lapja


Ezek voltak a legnépszerűbb babanevek 2016-ban - 50 fiúnév és lánynév, amiket a szülők a legtöbbször adtak a gyermekeiknek Mint minden évben, most is nagy érdeklődés övezi azt, hogy melyek voltak tavaly a legnépszerűbb babanevek az országban, hiszen sok szülőnek segítség a névválasztásban - meg hát ki ne szeretné tudni, hogy a saját neve hol áll a listán. Mint minden évben, most is nagy érdeklődés övezi azt, hogy melyek voltak tavaly a legnépszerűbb babanevek az országban, hiszen sok szülőnek segítség a névválasztásban - meg hát ki ne szeretné tudni, hogy a saját neve hol áll a listán.

Nos, megvan a friss lista, amiből egyértelműen kitűnik, hogy a fiúknál a Bence, Máté, Levente hármas továbbra is vezeti a listát, míg lányoknál a Hanna, Anna, Jázmin neveket nem lehetett idén sem beelőzni.

A negyedik helyektől azonban felfrissült a lista: míg tavaly a fiúknál Ádám név volt a negyedik helyen, addig most a Dominik furakodott be erre a helyre. A lányoknál ugyancsak van változás: a tavalyi 4. helyezett Lucát Zsófia lökte ki a nyeregből.

2015-ben ezek voltak a legnépszerűbb fiúnevek újszülötteknél:
1. BENCE
2. MÁTÉ
3. LEVENTE
4. ÁDÁM
5. MARCELL
6. DOMINIK
7. DÁVID
8. DÁNIEL
9. MILÁN
10. ÁRON

A 2015-ben adott lánynevek top 10 helyezettjei pedig ezek a nevek voltak:
1. HANNA
2. ANNA
3. JÁZMIN
4. LUCA
5. LILI
6. NÓRA
7. ZOÉ
8. ZSÓFIA
9. EMMA
10. BOGLÁRKA

Nézd meg, mely nevek kerültek be a 2016-os lista top 25 helyeire!



Forrás: Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkárság

Szülők lapja

Babavárás

Szülők lapja


2017.03.31