Főoldal > Cikkek > 9 hónap > Babát vársz, vagy most tervezitek? Akkor hajts az 1 millió forintos nyereményre! - Részletek - Szülők Lapja

Hirdetés

Babát vársz, vagy most tervezitek? Akkor hajts az 1 millió forintos nyereményre! - Részletek

Szülőklapja képA babavárás a legszebb időszak a kismamák számára, de anyagilag nagyon nagy terhet ró a családokra. Sokan nem is tudják, hogy adó-visszatérítésre lehetnek jogosultak, így akár évi 150.000 Ft-ot is megtakaríthatnak.(x)

Szerző: Szülők lapja
2019-04-12
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A babavárás a legszebb időszak a kismamák számára, de anyagilag nagyon nagy terhet ró a családokra. Sokan nem is tudják, hogy adó-visszatérítésre lehetnek jogosultak, így akár évi 150.000 Ft-ot is megtakaríthatnak egészségpénztári kártyával. Ráadásul az újonnan belépők most nyereménysorsoláson is részt vesznek!

Ezért járhatsz jól az ep-kártyával!
Az Egészségpénztári kártyával történő fizetés nemcsak abban segít, hogy ne kelljen készpénzt hordanod magaddal, de ha azzal vásárolsz, akkor az adóbevallásban visszaigényelheted annak az összegnek a 20%-át (akár 150.000 Ft-ot évente), amit költségeid fedezeteként befizettél! Ennek érvényesítéséhez megfizetett személyi jövedelemadóval kell rendelkezni, ezért célszerű az édesapának pénztári tagságot létesítenie, hiszen a családban vélhetően ő lesz az, aki továbbra is dolgozik majd.

» Akár 1 millió forintot nyerhetsz, ha most nyitsz egészségpénztári számlát - Kattints ide a részletekért »

Orvosi vizsgálatok - 2 vizsgálatot az állam fizet
Ha csak a babavárás alatt az orvosi vizsgálatok díját nézzük, akkor minimum 10.000 Ft egy vizsgálat, minden hónapban 1 vizsgálat az évi 90.000 Ft, ebből 20%-ot, azaz 18.000 Ft-ot az adó-visszatérítés fedezhet, tehát neked már majdnem 2 vizsgálat ára ingyen van. Sőt, egy nagyobb tételnél, például a 300.000 Ft-os őssejt tárolásnál a 20% már 60.000 Ft megtakarítást jelenthet.

Hogyan spórolhatsz az ep-kártyáddal?
- Befizetsz egy bizonyos összeget az egészségpénztár számládra
- Erről fizeted ki az egyes szolgáltatások, termékek árát
- Az éves adóbevallásnál a befizetett személyi jövedelemadód összegéből kapod vissza a 20 %-ot egészségpénztári számládra. Ehhez a pénztár januárban majd kiállít számodra egy adóigazolást, és az abban szereplő összeget csak fel kell tüntetned az adóbevallásodban.
(Fontos tehát, hogy nem a vásárlásaid után közvetlenül igényelheted a visszatérítést, hanem a pénztári befizetéseid után!)
 

Miket vehetsz ep-számláról, azaz mire jár a 20%-os adó-visszatérítés?


Babavárás alatt:
- nőgyógyászati vizsgálat költségei
- ultrahang vizsgálatok
- genetikai vizsgálatok
- fogorvos
- őssejt tárolás
- gyógyszerek, vitaminok
- vércukormérő
- vérnyomásmérő

Babaápolási termékekre is 20% adó-visszatérítés
Természetesen a babaápolási termékekre, a baba születése utáni kiadásokra is fel tudod majd használni a számlád: vásárolhatsz róla pelenkát, tápszert, babaápoló szereket, légzésfigyelőt, csecsemő mérleget, mellszívót vagy akár melltartó betétet is - ezek után is mind jár a maximum 150.000 Forintos adó-visszatérítés.


3 ok, amiért megéri most OTP Egészségpénztári számlát nyitni


1. További kedvezmények a 20% adó-visszatérítés mellé
Nem csak a 20%-os adó-visszatérítés miatt éri meg az egészségpénztári tagság, hanem azért is, mert kedvezményekhez is jutsz általa! Több szolgáltatás, termék is plusz kedvezményt nyújt, ha a kártyával fizetsz. A szerződött partnerek között van, aki 30% kedvezményt is ad a kártya tulajdonosoknak! Kattints ide és számold ki most, mennyit spórolhatsz az egészségpénztári tagsággal »

2. Születési támogatás akár 1 millió forintig
Ráadásul amennyiben 750.000 Ft már van az egészségpénztári számládon, úgy az OTP Egészségpénztár lehetőséget kínál az 1 millió Ft Születési támogatás felvételére is a gyermeked születését követő max. 120 napig. A Születési támogatásról bővebbet itt olvashatsz »

3. Nyereményjáték összesen 3 millió forint nyereményért
Ami pedig szuper hír: a 2019. április 9. és június 10. között belépő új tagok között összesen 3 millió forintot sorsolnak ki! Elmondjuk a részleteket.
 

NYERJ akár 1 MILLIÓ FORINTOT az OTP Egészségpénztár nyereményjátékán!


Az OTP Egészségpénztárba most igazán megéri belépni: azok között, akik április 9. és június 10. között lesznek egészségpénztári tagok, és teljesítik a játék feltételeit, 1 x 1.000.000 Ft, 2 x 500.000 Ft és 10 x 100.000 Ft talál gazdára!


 

Hogyan vehetsz részt a sorsoláson?

1. Lépj be az OTP Egészségpénztárba 2019. április 9. és június 10. között akár online, akár bármely OTP bankfiókban vagy akár tagszervező útján

2. Regisztrálj a nyereményjátékra - küldj egy e-mailt a jatek@otpep.hu címre a belépési nyilatkozat elküldését követően, amelyben megírod a játék jelszavát: EGÉSZSÉG-PÉNZ-VÁR és megadod 3 azonosító adatod (név, lakcím, tagsági okiratszám), mely szerepel a belépési nyilatkozaton. Az e-mail elküldésével egyúttal elfogadod a nyereményjáték szabályzatát.

3. Tölts fel egészségpénztári számládra legalább 24.000 Ft-ot
A feltöltést átutalással már a belépési nyilatkozat leadását követően is teljesítheted, ám ez esetben a közlemény rovatban add meg adóazonosító jeled.

Játék időtartama: 2019. április 9-től 2019. június 10-ig
Sorsolás: 2019. július 8.
Eredményhirdetés: 2019. július 15-ig
Bővebb információ a nyereményjátékról itt »
 

***

Leggyakoribb kérdések és válaszok az OTP Egészségpénztárról


1. Kinek éri meg taggá válni  az OTP Egészségpénztárban?
A pénztár tagja lehet, aki a 16. életévét betöltötte, és a tagdíjfizetést vállalja. Azonban csak annak érdemes egészségpénztári tagságot létesíteni, aki az adó-visszatérítés érvényesítéséhez szükséges adózott jövedelemmel rendelkezik. Ellenben egy pénztártag (pl.: édesapa) számlájáról az egész család egészségügyi költései fizethetőek.

2. Mi az a minimális összeg, amivel megnyithatom az ep-számlát?
A belépéssel a pénztártag havi minimum 2000 Ft befizetést vállal, melynek legalább 92%-a felhasználható. Ezen felül természetesen bármikor lehet nagyobb befizetést is teljesíteni az adó-visszatérítés kihasználása érdekében.

3. Bármikor nyithatok ep-számlát? Akkor is kapok majd visszatérítést, ha csak a minimális összeget fizettem a számlára?
Bármikor nyitható, és az egyénileg befizetett összeg 20%-a igényelhető adó-visszatérítésként, tehát aki minimális tagdíjat fizet, az is jogosulttá válhat az adó-visszatérítésre.

4. Mi a maximális összeg, amit havonta befizethetek az ep-számlára?
Az összeg nincs maximalizálva, bármennyit be lehet fizetni, de maximálisan évi 750.000,- Ft-ot érdemes, a 150 ezer forint adó-visszatérítés miatt.

5. Mi történik, ha elmaradok egy havi befizetéssel vagy nem rendszeresen fizetem azt?
Ha a befizetésed nem éri el a havi minimum 2.000,- Ft-ot, a Pénztár jogosult a neked járó hozamból havi 160,- Ft-ot őrzési díjat levonni. Persze ezt csak akkor teheti meg, ha a bent lévő pénzedre ténylegesen is képződött hozam.

6. Mi ez a 150 ezer forint, amit visszakaphatok?
Az egészségpénztárba tett befizetések után 20 százalékos személyi jövedelemadó visszatérítés jár, ennek maximalizált összege a 150 ezer forint. Ezt az összeget az általad befizetett személyi jövedelemadóból kapod vissza, az szja bevallás benyújtása után – bármely önkéntes pénztári számlára utalva, ahová volt egyéni befizetésed. 150 ezer forintot akkor kaphatsz vissza, ha az adóévben legalább 750 ezer forintot befizettél az egészségpénztári számládra. Ha kisebb összeget fizetsz be, mondjuk havi 20 ezer forintot, akkor ez a visszatérítés 48 ezer forint lesz.

Kattints ide és számold ki most, mennyit spórolhatsz az egészségpénztári tagsággal »


7. Hallottam olyat, hogy egyes helyeken ep-számlára olcsóbban vásárolhatok. Ez igaz?
Igen, ez így van. A szerződött szolgáltató partnerek akár 30 százalékos kedvezményt kínálnak a meghatározott termékekre, ezáltal pedig még több pénzt takaríthatsz meg.

8. Hol találom a kedvezményt adó üzletek, szolgáltatók listáját?
A kedvezmények mértékéről a Pénztár honlapján tájékozódhatsz.

9. Webáruházban is tudok ep-számláról fizetni?
Igen, egyes webáruházakban fizethetsz egészségpénztári kártyával.

10. Ha nincs nálam az ep-kártyám, és  úgy vásárolok valahol, akkor utólag is el tudom számolni a vásárlás árát?
Igen, ha bankkártyával/készpénzzel fizetsz, ezt követően kell benyújtanod az erről kiállított számlát elszámolásra a Pénztárhoz. Vásárlásod összegét a Pénztár egyéni számlád megtakarításaiból fizeti ki az általad megjelölt bankszámlára.

11. A kártya névre szóló, vagy más is tud vásárolni vele a családból?
Igen, a kártya névre szóló, mellyel a pénztártag a családtagok nevére kiállított számlákat kifizetheti. Szükség esetén a közeli hozzátartozók részére társkártya igényelhető.

12. Mit jelent, hogy táppénz kiegészítésre is fordíthatom az ep-számlán lévő összeget?
Ha betegállomány miatt kevesebb pénzt kapsz kézhez, mintha dolgoztál volna, a különbözet kifizetését - pénztári megtakarításaid terhére - kérheted a Pénztártól.

13. Meddig kell felhasználnom az ep-számlámon lévő összeget? Mi történik, ha nem használom fel?

A megtakarítások időkorlát nélkül felhasználhatóak. A fel nem használt összeg befektetéséből részedre a pénztár negyedévente kamatadó-mentes hozamot ír jóvá.


» Akarsz nyerni 1 millió forintot? Akkor csatlakozz most az OTP Egészségpénztárhoz »

Bővebb információért hívd az OTP Pénztárak Call Centerét a (+36) 1 3-666-555 telefonszámon (választandó menüpontok: 1. Egészségpénztár, 4. tagi ügyintézés) Hétfőn: 8:00-20:00, keddtől péntekig: 8:00-18:00.
Vagy nézd meg az Egészségpénztári kisokost itt »

Promóció (x)
Kezdőkép: Rawpixel

Címkék: otp ep, egészségpénztár 2019

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

NYEREMÉNYJÁTÉK! AKÁR 1.000.000 FT KÉSZPÉNZT IS NYERHETSZ!

Ha most kötsz OTP egészségpénztári szerződést, akkor nemcsak évi 150.000 Ft-ot spórolhatsz meg a baba körüli kiadásokból, de megnyerheted az 1.000.000 Ft-os fődíjat is!
Kattints ide, és nyerd meg az EGYMILLIÓ Forint fődíjat >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Már ilyen nagy Lilu babapocakja! Friss fotón mutatta meg gömbölyödő hasát a 42 éves műsorvezető
Már ilyen nagy Lilu babapocakja! Friss fotón mutatta meg gömbölyödő hasát a 42 éves műsorvezető

Az RTL Klub 42 éves műsorvezetője 2018 novemberében közölte a Facebook-oldalán, hogy babát vár, azóta pedig a rajongói végigkövethetik pocakjának növekedését. Nézd meg most legfrissebb fotóját!

tovább a cikkre
Fotó: Egyszerre 7 tanítónő vár babát ugyanabban az általános iskolában - egyiküknek ráadásul ikrei lesznek!
Fotó: Egyszerre 7 tanítónő vár babát ugyanabban az általános iskolában - egyiküknek ráadásul ikrei lesznek!

Nemrég írtuk meg, hogy egy amerikai kórház szülészetén egyszerre 9 ápolónő is babát vár, most pedig kiderült, nincsenek egyedül: egy általános iskolában jelenleg nem kevesebb, mint 7 tanítónő várandós, egyikük ráadásul ikrekkel!

tovább a cikkre
Fotó: Egyszerre 9 ápolónő is babát vár ugyanazon a kórházi osztályon! - Mindannyian a szülészeten dolgoznak
Fotó: Egyszerre 9 ápolónő is babát vár ugyanazon a kórházi osztályon! - Mindannyian a szülészeten dolgoznak

Szívmelengető fotó terjed a neten - a képen pocakos kismamák láthatók, ám mégsem ez adja a kép különlegességét, hanem az, hogy mindannyian ugyanazon a szülészeti osztályon dolgoznak!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Mandarinlé

Mandarinlé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100-150 gramm mandarin Tea, vagy forralt víz

Recept:

A gyümölcsöt alaposan megmossuk, citromfacsaróval kisajtoljuk, majd a levet átszűrjük, hogy rostok ne maradjanak benne.

A magas C-vitamin-tartalmú gyümölcsleveket kezdetben teával, vagy forralt vízzel egészítjük ki.

Fontos!
A gyümölcslevet (...) tovább a teljes recepthez...


Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Gyermek fejlődése

A legjobb fejlesztő játék ovisoknak, kisiskolásoknak - Hogy könnyebben menjen az írás, olvasás, számolás

vissza vissza