Főoldal > Cikkek > Betegségek > Nátha, megfázás ellen: így használd a Schüssler sókat babáknál, kisgyerekeknél! - Szülők Lapja

Nátha, megfázás ellen: így használd a Schüssler sókat babáknál, kisgyerekeknél!

Szülőklapja képMilyen Schüssler sót adj a megfázás kezdetekor, amikor még csak bujkál a babában, kisgyerekben a betegség? Mi a teendő, amikor a kisbaba, kisgyermek orrváladéka fehér nyúlós vagy éppen már sárgás-zöldes színű? Az életkoronkénti helyes adagolást Schüssler diagnoszta szakértőnk ismerteti.

Szerző: Teremi Orsolya
2015-12-09
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

szakértő Teremi Orsolya
Schüssler-diagnoszta
kérdezd szakértőnket a témában >>

Sok esetben, ha még időben sikerül időben elcsípni a náthát, akkor akár a megfázásos megbetegedés kialakulását, illetve teljes lefolyását is elkerülheted. Alapvetően két Schüssler só tudja megtámogatni a gyerekek immunrendszerét az őszi-téli megfázásos időszakban. Hogy milyen életkorban hogyan kell adagolni a Schüssler sókat – ebben Teremi Orsolya Schüssler diagnoszta volt segítségünkre.

Sós tengervíz kitűnően gyógyítja a náthát, megfázást
Ősszel és télen gyakrabban betegszenek meg a gyerekek, jellemzőbbek az alsó és felső légúti betegségek. Bizony jobban ki vannak téve a fertőző betegségeknek a már közösségbe járó gyermekek. Egyre rövidebbek a nappalok, kevesebb az éltető napfény és csökken a hőmérséklet, mindez pedig kedvez a betegségek terjedésének. Érdekes módon az óceáni és tengerpartokhoz közel eső városokban kevéssé jellemző ez a probléma. Ennek egyik legfőbb kulcsa a levegő minőségében kereshető. Igen, a sós tengervíz gyógyír a náthára, megfázásra. Magyarországon sajnos el kell fogadnunk a kontinentális éghajlatunk jellemzőit és azt, hogy a legközelebbre eső tengerpart is több mint 500 kilométerre van tőlünk.

Két Schüssler só is ajánlott az őszi-téli immunerősítésre
A náthás, megfázásos tünetek kezelésének számos módja ismert. Schüssler diagnosztaként én most a Schüssler sók alkalmazását szeretném ismertetni.
Alapvetően két Schüssler só támogatja az immunrendszert a fertőzéses időszakokban. A Nr. 3. , vagyis a Ferrum Phosphoricum D12-es erősségben, valamint a Nr.4., azaz a Kalium Chloratum D6-os erősségben. Adjuk a gyerekeknek napi váltásban 2-3 hónapon keresztül. Adagolás pontos részletei az cikk végén olvashatóak.

„Valami bujkál a gyerekben” - nincs még komolyabb tünet, de a betegség már elkezdődött
Kezdődő nátha, megfázás esetén, amikor azt látod, hogy a kisbabád, kisgyermeked nyugtalan, sokat tüsszent, és úgy érzed, hogy valami bujkál benne, és még azt is tapasztalod, hogy a fül külső karimája piros (ez sokszor a kezdődő betegség jele), még mindent megelőzően a Nr. 3, azaz a Ferrum Phosphoricum D12 az ajánlott Schüssler só. Ez az úgynevezett elsősegélyszer a Schüssler sók között. Adjuk a gyermeknek az első 2 órában 15 percenként, összesen 8 tablettát. 3 éves kor alatt egy teáskanállal adjunk a higított oldatból, 3 éves kor felett már el tudják szopogatni a tablettát, de adhatjuk nekik feloldva is. Ekkor 3 tabletta kerüljön a fél deciliter vízbe.

A 2 órás intenzív adagolást követően térjünk át a napi 3x1 adagolásra egészen addig, amíg nincsenek váladékok, vagy az orrfolyás csak vizes marad. Ezzel a protokollal lehet, hogy itt meg is áll a betegség és „visszafordulnak a negatív folyamatok”, mert elindultak az öngyógyító mechanizmusok az immunrendszer aktiválásával. Ha mégis további tüneteket tapasztalunk és kialakul a betegség, Schüssler sókkal gyorsabb, szövődménymentes gyógyulásra számíthatunk.

A kisgyermek orra folyik, fehér nyúlós az orrváladék
Amikor a tünetek változnak és fehér nyúlós az orrváladék, térjünk át a Kalium Chloratum D6 napi 3x1 adagolására.
Közben rendkívül fontos a rendszeres orrfújás, kicsiknél a porszívós orrtisztítás. Előtte használjunk mindenképpen valamilyen tengervizes, vagy Salvus vizes sós orrspray-t a váladék oldására, majd porszívós orrszívóval tisztítás, és a végén jöhet újra a sós orrspray.

A kisgyermek orra folyik, az orrváladék már sárgás-zöldes színű
Ha váladék sárgás-zöldessé válik, adjuk a Kalium Sulfuricum D6 Schüssler sót szintén napi 3x1 adagolásban.
Előfordul, hogy a nap folyamán mindenféle váladékkal találkozunk. Lehet sárgás reggel és fehér nyúlós is napközben. Ekkor adjunk nyugodtan a két tünetnek megfelelő Schüssler sót egyszerre. Tehát a Kalium Chloratum és Kalium Sulfuricum Schüssler sókat adhatjuk egyszerre.


Schüssler sók adagolása gyermekeknek - életkoronként


Tablettát elszopogatva, vagy buborékmentes ásványvízben oldva – mindkettő működik.
A Schüssler sók szedési szabályai lényegében megegyeznek a felnőttkorban alkalmazott szabályokkal. A Schüssler sók tabletta formájú homeopátiás szerek, melyek kizárólag patikákban kaphatóak. A száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, így a tablettákat el kell szopogatni. A bevétel előtt és után körülbelül 20 percig nem szabad sem enni, sem inni a tökéletes felszívódás érdekében. Kerüljük a kezelés időtartama alatt a mentolos, eukaliptuszos, kámforos készítmények használatát (például mentolos fogkrém – kaphatóak mentol mentesek , menta tea fogyasztása, mentolos rágógumi, stb.).

Újszülötteknek és csecsemőknek a napi adag 1 tabletta fél deciliter buborékmentes ásványvízben feloldva, amelyből az egyszeri adag 1 teáskanál.

Kétéves kortól hároméves korig 2 tabletta fél deciliter vízben oldva, melyből az egyszeri adag 1 teáskanál.

Hároméves kortól iskolás korig 1 tabletta az egyszeri adag, mely elszopogatható, de a napi adagot (3 tabletta) beletehetjük 2 -3 deciliter buborékmentes vízbe és elkortyolgathatja a gyerek a nap folyamán.

Iskolás kortól fél deciliter buborékmentes vízbe tehető a napi adag (3 tabletta).

Meddig adható gyerekeknek a Schüssler só?
Ameddig azt tapasztaljuk, hogy a tünetek fennállnak. Ha már jól van a gyerek, nem kell tovább adni, mint a gyógyszerek, így például antibiotikumok esetében.

Hogyan kell tárolni a Schüssler sókat?
A Schüssler sókat célszerű elektromossugárzás-mentes helyeken tartani. Ne tároljuk a mikrohullámú sütő, mobil telefon, hűtőgép közelében, például a mikró alatti fiókban vagy hűtő tetején, de a mobiltelefonnal együtt se a táskában. Hatásfokukat nagymértékben gyengítik ezek a készülékek.

Szerző: Teremi Orsolya Schüssler diagnoszta, www.schusslerpraxis.hu
Fotó: Pixabay

Címkék: Schüssler só, homeopátia, megfázás, nátha, influenza, baba, kisgyerek, felsőlégúti fertőzés

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

Folyton náthás, beteges a kisgyermek, fájlalja a lábait, könnyen eltöri a csontjait? Egy egyszerű vitaminnal segíthetsz!
Folyton náthás, beteges a kisgyermek, fájlalja a lábait, könnyen eltöri a csontjait? Egy egyszerű vitaminnal segíthetsz!

Egyesek szerint a D-vitamin olyan fontos, hogy a boltokban a liszt mellett lenne a helye. A vitaminpótlásra nagyon komolyan oda kell figyelni, ha a gyerek gyakran náthás, beteges könnyen törik a csontja, vagy el van hízva. Tudnivalók a D-vitamin szedéséről röviden.

tovább a cikkre
A nátha és influenza megelőzése
A nátha és influenza megelőzése

Várandósan, illetve kisgyermekes szülőként nem engedhetjük meg magunknak, hogy a nátha, vagy influenza ledöntsön a lábunkról. Ezért a legfontosabb a megelőzés. Cikkünkből megtudhatod, hogy hogyan lehet megelőzni, elkerülni ezeket a betegségeket.

tovább a cikkre

A témával foglalkozó szakértőnk

Teremi Orsolya - Schüssler-diagnoszta

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

Szakértők

Képgaléria

Hivatalos ügyek

Szigorítottak a törvényen: ez vár ezentúl azokra, akik gyerekeket zaklatnak szexuálisan tovább

Az Országgyűlés szigorította a büntető törvénykönyvet (Btk.): ezentúl véglegesen el kell tiltani a gyermekekkel való foglalkozástól azokat, akik 18 évnél fiatalabbak sérelmére követnek...

Munkába állás GYES után: így segíti a kormány a kisgyermekes anyákat a munkába való visszatérésben tovább

Évente átlagosan mintegy 34 ezer kisgyermekes szülőnek segít a kormány a munkába való visszatérésben. Milyen kedvezményekre számíthat az a munkaadó, aki GYES-ről visszatérő anyukát foglalkoztat...

Családi pótlék, anyasági támogatás, GYES, GYET novemberben - Csúsznak a kifizetések a munkaszüneti nap miatt tovább

November elseje, mindenszentek idén szerdára esik - emiatt sok család a megszokottól később kapja meg a különféle családtámogatási juttatásokat. Mikor érkezik novemberben a családi pótlék,...

Munkaszüneti napok, iskolai szünetek, hosszú hétvégék, ledolgozós szombatok a 2017-2018-as tanévben tovább

Munkaszüneti napok, hosszú hétvégék, pihenőnapok, ledolgozós szombatok: hogyan alakul a 2017-2018-as tanév az általános iskolákban, középiskolákban, nappali tagozatos iskolákban? ...

Névváltozás házasságkötés után: Milyen nevet választhat magának az ifjú feleség és férj? Mi lesz majd a gyermekek vezetékneve? tovább

Az esküvő előtt általában már hetekkel, hónapokkal komoly szervezés alatt áll minden, de sokan nem is tudják, hogy az anyakönyvvezetőnél előre kell rögzíteni a házasságkötés után viselendő...

Szoptatás

Tejkiütés babánál: okai, tünetei, kezelése - Mikor szükséges orvoshoz vinni a kisbabád a kiütések miatt? tovább

A tejkiütés (más néven crusta lactea) már nevében is utal arra, hogy okának a tejet – legtöbbször az anyatejet – tartják, hiszen általában szoptatott babáknál látható, de ugyanolyan...

Babaétrend 2017: régi alapelvek dőltek meg a szoptatással, hozzátáplálással kapcsolatban! - Új javaslatok a szakembertől tovább

Meddig ideális a kizárólag anyatejes táplálás? Hogyan kerülheti el a baba az ételallergiát? Kell-e speciális étrend szoptatás alatt? A szakember új alapokra helyezi a szoptatás és hozzátáplálás...

Szoptatás: legalább hány hónapig szoptasd a kisbabád? Milyen előnyökkel jár a szoptatás a babának és a mamának? tovább

Születés Hete Fesztivál - milyen előnyökkel jár a szoptatás a babának és mamának? Milyen betegségek kockázatát csökkenti a szoptatás? A szoptatás előnyei és jótékony hatásai, az anyatej...

Szoptatás világhete: 6 hónapos korára már csak a babák fele kap anyatejet tovább

Miért az anyatej a legtökéletesebb táplálék a babának? Miért hagynak fel általában a szoptatással a kismamák? Mi történik, ha a baba 1 éves kora előtt kap tehéntejet? A Szoptatás Világhete...

Szoptatás világnapja - Miért fontos az anyatej a babának és az anyának? tovább

Az anyatej természetes, speciális anyagai révén biztosítja a csecsemő aktuális tápanyagszükségletét, a szoptatás pedig megalapozza a kiegyensúlyozott fejlődést - hívta fel a figyelmet Bábiné...

Párkapcsolat

Párkapcsolat

Miért panaszkodsz, ha megvan mindened? Tényleg olyan nehéz ma boldognak lenni? - Fontos üzenetet fogalmazott meg egy édesanya tovább

20 szokás, ami a boldog párokra jellemző - A párkapcsolati tanácsadó szerint tovább

Anyós-meny viszony: 10 tipp, hogyan lehet jobb a kapcsolatod a párod szüleivel tovább

"A házasság olyan, mint a kötelékrepülés, könnyen tragédia lehet a vége" - Szerinted mitől lesz igazán tartós egy párkapcsolat? tovább

Estére teljesen kimerülsz és türelmetlen vagy? 5 tuti tipp lestrapált anyukáknak, hogy már holnaptól könnyebb dolgod legyen tovább

Ebben a 2 hónapban adják be a legtöbben a válókeresetet! Érdekes összefüggésre mutattak rá a kutatók 14 év adatait vizsgálva tovább

5 hatalmas tévedés az egyedülálló anyákkal kapcsolatban - Így látja egy 3 gyermekes anyuka tovább

Otthon, barkács

Otthon, barkács

Szobatisztaság: így szoktathatod le gyermeked a pelenkáról! Mi mindenre figyelj oda szülőként? tovább

Őszi falevélből cuki állatkák: 15 kreatív ötlet, amit próbálj ki a gyerekkel! Nagy kézügyesség sem kell hozzá tovább

Íróasztal, tanulósarok házilag! 10 szuper ötlet a gyerekszobába, amit könnyedén megvalósíthatsz - Sok tárolóval tovább

Esős időre benti játékok, kreatívkodás hétköznapi tárgyakból - 16 szuper ötlet, hogy ne unatkozzon a gyerek tovább

Raklapok újrahasznosítva! 14 szuper ötlet a gyereknek, amihez csak raklapokra van szükség - Fotókkal! tovább

Farsangi jelmezötletek gyerekeknek: 15 menő jelmez kisfiúknak és vagány kislányoknak tovább

Így rajzolhatsz cuki állatfigurákat a gyermekednek 4 lépésben! Még rajztudás sem kell hozzá tovább

Babakonyha

Babakonyha

Pofonegyszerű házi pizza recept: finomabb lesz, mint ha házhoz rendelnéd! - Így készítsd lépésről lépésre tovább

Hozzátáplálás: hány hónapos korban vezesd be a tejet és a glutént a baba étrendjébe? Ez lenne az ideális a gyermekorvos szerint tovább

Ezért szeretjük olyan régóta a PICK Téliszalámit! 4+1 nyomós érv a gasztrobloggertől tovább

Szója gyerekeknek: Mit kell tudni a szójáról? Jó vagy rossz, ha a gyermek szóját fogyaszt? Dietetikusunk most elárulja tovább

Hozzátáplálás: 4 szuper sütőtök recept babáknak, kisgyermekeknek - Miért fontos a sütőtök a gyermek étrendjében? Dietetikus válaszol tovább

Chia-mag fogyasztása: ha ennél többet eszel belőle, veszélyes is lehet az egészségedre! Nébih közlemény tovább

3 téli superfood gyerekeknek! Ezeket add neki minél többször, hogy elkerülje a betegség - Dietetikus tanácsai tovább

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Görögpecsenye

Görögpecsenye

Egytálételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 fő részére 500 g rizs 500 g sertéskaraj 5-6 db nagyobb paradicsom 3-4 db paprika 4-5 fej vöröshagyma 400 ml tejföl só olaj fűszerkeverék a húshoz

Recept:

A húst megtisztítjuk, felszeleteljük, sült hús fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és sütőzacskóban zsiradék hozzáadása nélkül megsütjük. Közben a rizst megfőzzük, a paradicsomot meghámozzuk, felszeleteljük, a paprikát karikákra vágjuk. A(...) tovább a teljes recepthez...


Legfrissebb szakértői válasz

S. Puskás Judit

S. Puskás Judit

Munkaügyi szakember

tovább a szakértőhöz >>

Kedves Gabi!

Ön dolgozhat gyed mellett is, másik munkahelyen a munkaviszonyát nem muszáj a főállásában megszüntetni, kivéve, ha olyan munkaszereződése van, ami ezt tiltja. Gyes mellett is ez a helyzet. Ha olyan lehetősége van, amit nem szeretne elmulasztani és ezért az új munkahellyel szeretne munkaviszonyt létesíteni, akkor felmondhat Ön is , és gyed, vagy gyes alatt nem muszáj ismét munkába állni. Gyakorlatilag megegyezhetnek egy időpontban is ami mindkettőjüknek megfelel, vagy a 3 hónap lejártával szüntethetik meg a munkaviszonyát.
Beszéljen a munkáltatójával és jelezze ezt a szándékát.

Üdvözlettel: S.P.Judit

Ezt olvastad már? [x]
Családtervezés

Több millió forintot elenged a kormány a lakáshitel-tartozásodból - Most jött ki a rendelet, íme, a részletek!

vissza vissza
Advertisement