Szenzációs új felfedezés! Ezt érdemes tudnod a liposzómális C-vitaminról

Szülők lapja

Betegségek

Szülők lapja


Szenzációs új felfedezés! Ezt érdemes tudnod a liposzómális C-vitaminról A C-vitamin előnyeiről már sokat hallottunk. Szedjük is. De biztos, hogy valóban eljut oda, ahova kell? Hogy a különböző felszívódási akadályok miatt nem a fürdőszobában „látjuk viszont”? Mi a különbség C-vitamin és C-vitamin között? És mit tud a liposzómális C-vitamin? (x) A C-vitamin előnyeiről már sokat hallottunk. Szedjük is. De biztos, hogy valóban eljut oda, ahova kell? Hogy a különböző felszívódási akadályok miatt nem a fürdőszobában „látjuk viszont”?  Mi a különbség C-vitamin és C-vitamin között? És mit tud a liposzómális C-vitamin?

Szenzációs új felfedezés! Ezt érdemes tudnod a liposzómális C-vitaminról


A nagy C-vitamin „probléma”
A C-vitamint a szervezet nem tudja elraktározni, így a bevételt követően a felszívódni nem képes többlet néhány órán belül távozni kényszerül a vizelettel. A kutatások azt mutatják, hogy egy 200 mg-os tablettával a vér C-vitamin szintje csaknem teljesen telítődik, sőt már ekkora mennyiség bevétele esetén is észlelhető a vizeletben fel nem szívódott C-vitamin. Ráadásul minél nagyobb C-vitamin dózishoz jut a szervezet egyszerre, annál kisebb mennyiséget képes hasznosítani belőle. 1000mg hagyományos C-vitaminnál akár a C-vitamin 80%-a kiürül anélkül, hogy a szervezet hasznosítani tudná.

Mi történik a fel nem szívódott C-vitaminnal? Először a vastagbélbe kerül. Ilyenkor gyakran tapasztalhatók kellemetlen mellékhatások (például gyomorégést, megnövekedett vizelési inger). A vastagbélből a C-vitamin egyenesen a vizeletbe választódik ki. Ebből is látszik, hogy nagyobb dózisok szedése esetén csupán azt érjük el, hogy vizeletünk C-vitaminban különösen gazdag lesz. Ez pedig növelheti a vesekő kialakulásának kockázatát is az arra hajlamos egyéneknél.

Szenzációs új felfedezés! Ezt érdemes tudnod a liposzómális C-vitaminról

Az új felfedezés
Fontos tudni, hogy a lényeg a minőségen, és nem a mennyiségen van. Hiszen feleslegesen „tömjük” magunkat C-vitaminnal, ha utána a fürdőszobában „látjuk viszont”. Ezért érdemes olyan készítményt választani, melynek a C-vitamin tartalma valóban hatékonyan képes felszívódni a szervezetbe. A liposzómális technológiával előállított C-vitamin egy új felfedezésnek számít. Az ötlet a természettől származik. Az anyatejben ugyanis a tápanyagokat egy természetes foszfolipid réteg veszi körül, hogy a babák szervezete a lehető legjobban tudja azokat hasznosítani. A liposzómális C-vitaminban szintén ilyen természetes réteg öleli körbe a C-vitamin molekulákat, védőburkot nyújtva a C-vitamin számára az emésztési folyamat során. Természetes módon biztosítja a nyújtott felszívódást is, méghozzá úgy, hogy az adott időszakokban nagyobb C-vitamin mennyiség álljon a szervezet rendelkezésére. Így jobban igazodik a szervezet megnövekedett igényeihez. És ami a legfontosabb, lehetővé teszi, hogy a C-vitamin könnyebben bejusson a sejtekbe. Hogy miért fontos ez? Mert a C-vitaminnak ott a helye, hiszen nélkülözhetetlen sejten belüli funkciókat lát el immunrendszerünk védelme érdekében.

A kiváló hasznosulásnak van további két előnye is. Egyrészt csökkenthetők a dózisok, hiszen a hatóanyag eljut oda, ahol ténylegesen hatnia kell.  Másrészt a felszívódási hatékonyságnak köszönhetően kíméli az emésztőrendszert.

C-vitamin mint alapélelmiszer
Immunrendszerünk működésének támogatásával a C-vitamin hozzájárul a civilizációs betegségek (például daganatok, szív- és érrendszeri problémák, allergia), a megfázás és a stressz elleni védelemhez. Nem véletlen, hogy Dr. Linus Pauling és Dr. Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas orvosok szerint is a C-vitaminnak minden háztartásban alapélelmiszerként jelen kellene lennie a mindennapok során. Pusztán táplálékkal ugyanis a kellő mennyiséget nem tudjuk bejuttatni. A C-vitamin pótlás elkerülhetetlen, de mint látható, a felszívódási hatékonyság szempontjából egyáltalán nem mindegy, milyen készítménnyel pótoljuk.

HA MÉG TÖBBET SZERETNÉL TUDNI A LIPOSZÓMÁLIS C-VITAMINRÓL, KATTINTS IDE »

Promóció (x)

Szülők lapja

Betegségek

Szülők lapja


2016.02.03