Tehéntej a gyereknek: ennyi lenne a napi ideális mennyiség, hogy egészségesen fejlődjenek a csontok és a fogak - Dietetikus ajánlása

Szülők lapja

Gyerekbetegségek

Szülők lapja


Tehéntej a gyereknek: ennyi lenne a napi ideális mennyiség, hogy egészségesen fejlődjenek a csontok és a fogak - Dietetikus ajánlása Naponta legalább fél liter tejet vagy annak megfelelő kalciumtartalmú tejterméket kellene fogyasztani az egészség megőrzése érdekében - közölte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Naponta legalább fél liter tejet vagy annak megfelelő kalciumtartalmú tejterméket kellene fogyasztani az egészség megőrzése érdekében - közölte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Miért egészséges a tej?
Kubányi Jolán elmondta, hogy a tej nemcsak kalciumot, hanem sok vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz.




Mivel helyettesítsük a tejet, ha a gyermek nem szereti?
Aki nem szereti a tejet, helyettesítheti például kefirrel vagy joghurttal - tette hozzá.

Mit okozhat, ha nem megfelelő mennyiségű tejterméket fogyasztanak a gyerekek?
A szakértő megjegyezte, hogy a magyar gyerekek az ajánlások ellenére kevés tejterméket fogyasztanak, aminek egyebek mellett korai csontritkulás, vagy a fogazat nem megfelelő fejlődése lehet a következménye.

Hogy mikortól ihat a baba tehéntejet, és mire kell odafigyelned akkor, ha bevezeted a tehéntejet a táplálkozásába, arról védőnő szakértőnk beszélt korábbi cikkünkben - itt elolvashatod, kattints »

Mi az a laktózérzékenység? Megoldás lehet-e a tejmentes táplálkozás? Erről az Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének adjunktusa osztott meg fontos információkat - bővebbet itt olvashatsz »

Ha hasfájós a baba, az lehet tejallergiától is - minden lényeges tudnivalót erről itt találsz »

Forrás: MTI
Fotó: Rawpixel

Szülők lapja

Gyerekbetegségek

Szülők lapja


2016.11.03