Fülfájdalom nyeléskor: Ez a 3 leggyakoribb ok! - Mikor kell orvoshoz fordulni?

Szülők lapja

Betegségek

Szülők lapja


Fülfájdalom nyeléskor: Ez a 3 leggyakoribb ok! - Mikor kell orvoshoz fordulni? Fájdalmat érzel a füledben evés, ivás, esetleg beszéd közben is? Ennek számos oka lehet, a három leggyakoribb: fertőzés a fülben, az orrban vagy a torokban. Fájdalmat érzel a füledben evés, ivás, esetleg beszéd közben is? Ennek számos oka lehet, a három leggyakoribb: fertőzés a fülben, az orrban vagy a torokban.
 

A nyelés közbeni fülfájdalom 3 leggyakoribb oka



A fülfertőzés tünetei
A fülfertőzés hátterében az esetek többségében a középfül bakteriális vagy vírusos fertőzése áll. Legjellemzőbb tünetei a fülfájás, duzzanat, bedugulásérzés és folyadék-felhalmozódás a fülben. Gyerekeknél további tipikus tünet a láz, az étvágytalanság és a nyűgösség.

A nyelés közbeni fülfájdalom 3 leggyakoribb oka

Felnőtteknél a tünetek a legtöbb esetben egy héten belül általában maguktól is elmúlnak. Ám ha nincs javulás, érdemes orvoshoz fordulni, aki antibiotikum felírásával gyógyíthatja a panaszainkat.

Az orr- és torokfertőzés tünetei
Az orr- és torokfertőzés fő tünetei a torokfájdalom, torokszárazság, a torok kipirosodása, köhögés, rossz lehelet, és duzzadt nyaki nyirokcsomók.

Mikor forduljunk orvoshoz?
Ha fülfájást tapasztalunk nyelés közben, különösen, ha a tüneteink lázzal, hányással, szédüléssel, esetleg hallásromlással párosulnak, mindenképpen menjünk orvoshoz, hogy megtudjuk, milyen egészségi probléma áll a háttérben.

Forrás: mindenamihallas.hu / Jáksó Nóra
Fotó: Pxhere

Szülők lapja

Betegségek

Szülők lapja


2019.03.18