Mozgásfejlődés: a te kisbabád megfelelően fejlődik? Most ingyen, beutaló nélkül megvizsgálják a Pető-intézetben

Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


Mozgásfejlődés: a te kisbabád megfelelően fejlődik? Most ingyen, beutaló nélkül megvizsgálják a Pető-intézetben Sok szülő bizonytalan, főleg, ha első gyermekes, hogy az ő picurkája megfelelően fejlődik-e. Ha szeretnéd, hogy szakember mérje fel gyermeked fejlődését, illetve tanácsot adjon a továbbiakra vonatkozóan, akkor jelentkezz a Pető Intézet ingyenes konduktív vizsgálatára!

A Pető Intézet szakképzett konduktorai szeretettel várják azokat a szülőket, akik 0-1 éves korú csecsemőket, illetve 1-3 éves kisgyermekeket nevelnek, szeretnének megbizonyosodni arról, hogy gyermekük mozgásrendszere egészségesen fejlődik, illetve, ha megoldást keresnek eltérő izomtónusú vagy megkésett motoros fejlődésű gyermekeik fejlesztésére.


Ingyenes, beutaló nélkül igénybe vehető csecsemő és gyermek fejlődésmenet-ellenőrzés a Pető Intézetben!



A Semmelweis Egyetem Pető András Karának Pedagógiai Szakszolgálat intézményegységében nagy hangsúlyt fektetnek a legkorábbi életkortól a gyermekutak támogatására, a családok segítésére. A prevenció célja, a tipikus, egészséges fejlődésmenet ellenőrzésén túl az egyéni fejlődési utak kijelölése, elindítása. Az első konduktív vizsgálat ingyenes, nem szükséges hozzá beutaló, sőt, a szülő tanácsadásra is jelentkezhet!



Az első vizsgálat célja:
- fejlődésmenet ellenőrzése
- egyéni fejlődési utak kijelölése, elindítása

Kinek ajánlott?
- ép és megkésett mozgásfejlődésű 0-3 éves gyermekeknek
- eltérő izomtónusú 0-3 éves gyermekeknek
- központi idegrendszeri sérült, koraszülött gyermekeknek

Korai fejlesztési területeik:
- pszichomotoros fejlesztés, mozgás indítása
- megismerő képesség fejlesztése (észlelés, érzékelés)
- kognitív képességek fejlesztése (figyelem, emlékezet, gondolkodás)
- beszéd, kommunikációs készség indítása
- szocializációs készségek kialakítása

Olvasd el ezt is! A mozgás szerepe babáknál, gyerekeknél: Miért fontos a kúszás, mászás, melyik életkorban milyen mozgás ajánlott? »

Mi történik egy ilyen vizsgálaton?
Az első konduktív vizsgálat során megbeszélik a szülőkkel, hogy milyen segítségre van szüksége a gyermeknek, hogy minél előbb megkapja a személyre szabott fejlesztést. A szülők, családok pedig a pszichoedukáció során megtanulják a gyermekek optimális pszichomotoros fejlődését önállóan is aktívan segíteni, kihasználva a „kritikus periódust”, a legfontosabb korai életszakaszt a sikeres életút indítás érdekében!



Hol lehet jelentkezni a Pető Intézet konduktív vizsgálatára?
Jelentkezésüket a szakszolgálati titkár fogadja a +36 1 224-1510-es telefonszámon, illetve elsorendeles@semmelweis-univ.hu email címen. Határidő nincs, folyamatos a szolgáltatás. Az ország egész területéről várják a jelentkezőket.

Olvasd el ezt is!
Mikor mit kell tudnia a kisbabádnak? Mozgásfejlődés szakaszai táblázatban »

Forrás: Semmelweis Egyetem Pető András Kar (Pető Intézet)
Fotó: Freepik/Bearfotos

Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


2018.01.08