Főoldal > Cikkek > Gyermek fejlődése > A legjobb fejlesztő játék ovisoknak, kisiskolásoknak - Hogy könnyebben menjen az írás, olvasás, számolás - Szülők Lapja

Hirdetés

A legjobb fejlesztő játék ovisoknak, kisiskolásoknak - Hogy könnyebben menjen az írás, olvasás, számolás

Szülőklapja képSzeretnéd a gyermeked fejlődését támogatni, logikai és finommotoros képességeit, gondolkodását fejleszteni? Akkor mutatunk egy egyszerűen kezelhető, de rendkívül sokoldalú játékot, melyet nem csak a szakemberek, de a gyerekek is imádnak.

Szerző: Szülők lapja
2019-04-15
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Szülőként az ember hajlamos féltő aggodalommal lesni gyermekének minden mozdulatát, hiszen meg akar győződni róla, hogy szeme fénye megfelelően fejlődik, és semmiben sem marad le a kortársaitól.

Bár az egészséges gyerekek előbb-utóbb megélik a nagykönyvben leírt fejlődési szakaszokat - legyen szó akár a mozgásról, akár a beszédfejlődésről -, a gyermek fejlődését maga a szülő is támogathatja úgy, hogy ingergazdag környezetet és változatos, a gondolkodást és a koncentrációt serkentő játékokat ad a kicsi kezébe.

LOGICO - így fejlesztheted a gyermeked játékosan!
Ilyen játék a LOGICO is, mely amilyen egyszerű és könnyen kezelhető, olyan sokféle területen fejleszti a gyermeket.

Nem véletlen, hogy a 3-6 éves korosztálynak kifejlesztett LOGICO Primo, valamint a 6-9 éveseknek való LOGICO Piccolo készleteket előszeretettel használják a szülőkön kívül a szakemberek - az óvónők, tanítónők, fejlesztőpedagógusok is.Miért nagyszerű a LOGICO?
A keretet csak egyszer kell megvenned, és több mint harmincféle tematikus kártyacsomagból válogathatsz.
Egy csomagban 16 különféle feladatlapot találsz, melyek mind-mind az adott témát dolgozzák fel, izgalmas logikai és a megfigyelésen alapuló feladatokkal. Elülső oldalukon található a feladat, hátoldalukon a megoldás - a kártyát megfordítva és visszahelyezve a keretbe a gyerekek magukat ellenőrizhetik.

Hogy miként kell játszani? Egyszerű!
- Helyezzétek be az adott feladatkártyát a keretbe
- Olvassátok el, mi a feladat
- Gyermeked a keret színes korongjainak behúzásával jelölheti be az általa helyesnek tartott megoldást
- Fordítsátok meg a feladatkártyát, és így tegyétek a keretbe: így ellenőrizhetők a helyes válaszok egyszerűen és gyorsan

Nézd meg videón is!

2019-ben megújul a LOGICO!
Már ismered a LOGICO-t, és azt gondolod, semmi újat nem tudunk neked mondani? Akkor most figyelj! A népszerű játék ugyanis idén megújul: 2019-ben 6 teljesen új LOGICO Primo kártyacsomag jelenik meg az óvodás korosztálynak, a korábbiak pedig fokozatosan új külsőt kapnak.Természetesen az alapkoncepció, a többirányú készségfejlesztésre törekvés nem változik. A megújulást egyrészt a kártyacsomagok választékának bővülése jelenti, másrészt a frissített külső, a szellősebb elrendezés, a modernebb grafika. Ám mindemellett a friss arculattal megjelenő feladatkártyák színes illusztrációi is ugyanolyan kedvesek, hívogatóak lesznek, mint korábban, és biztosan felkeltik az adott korosztály érdeklődését, ösztönzik aktivitását.

Hogy pontosan milyen új kártyacsomagok várják a LOGICO Primo rajongóit? Mindjárt megtudod!
 

LOGICO Primo - az óvodások fejlesztő játéka


A LOGICO Primo ideális fejlesztőjáték óvodásoknak és iskola-előkészítő csoportokba járó gyerekeknek, de még kisiskolásoknak is, mivel a keret 6 nagy méretű gombjait tologatva fejlődik a kéz-szem koordináció.
A színes sorozatok a gyermek élményvilágából merítik témáikat, és mozgalmas illusztrációkkal mesélésre ösztönöznek.10 készség, amit fejleszt a LOGICO Primo:
- a koncentrációt
- az észlelést
- a színek és a formák észlelését
- a mennyiségek és számok iránti érzéket
- a logikai gondolkodást
- a kombinációs készséget
- a beszédkészséget
- az olvasáshoz és íráshoz szükséges alapkészségeket
- a finommotorikát
- az ügyességet


 

Milyen feladatkártya-csomagok vannak a LOGICO Primo készletekben? Néhány példa:


- A Beteg vagyok feladatkártya-csomag az alábbi témákat dolgozza fel: Térbeli helyzet, vizuális észlelés, azonos kezdőhangok, számolás, mennyiségek 6-ig. 4 éves kortól ajánlott.

- A Tavasz, nyár, ősz, tél feladatkártya-csomag az alábbi témákat dolgozza fel: képek logikai összekapcsolása, sorrendbe rakása, számok 1-6-ig, két fél és egész összekapcsolása. 5 éves kortól ajánlott.

- A Formák, vonalak, betűk feladatkártya-csomag az alábbi témákat dolgozza fel: Apró részletek, formák megkülönböztetése; azonos kezdőhangok, betűk, logikai összefüggések felismerése. 6 éves kortól ajánlott.

A LOGICO Primo sorozat további témái (nem a teljes lista!):
- Csuri az óvodában
- Iskolás leszek
- Képek, hangok, szavak
- Koncentrációs játékok
- Figyeld meg! Mondd el!
- Számok és mennyiségek 10-ig
- Az utcán
- Egy napom
- Színek és formák
- Így öltözünk fel
- Az állatkertben

Ha már szinte mindegyik megvan, akkor se bánkódjatok, a LOGICO Primo sorozatban ugyanis 2019-ben 6 új kártyacsomag jelenik meg! 

2019 februárjától már kapható LOGICO Primo kártyacsomagok:
- Több? Kevesebb? Ugyanannyi? (4 éves kortól)
- Első logikai játékom (4 éves kortól)
- Mennyiségek és számok (5 éves kortól)
- Koncentráció és logika (5 éves kortól)
- Évszakok (5 éves kortól)
- Minták és mintázatok (5 éves kortól)Továbbá májusban érkezik:
- a 4 éves kortól ajánlott Állatok és növények
- valamint az 5 éves kortól ajánlott Logikai sorrend.

A régi csomagok közül pedig idén már új külsővel kapható a "Figyeld meg! Mondd el!", a "Koncentrációs játékok" és a "Logikai játékok" című LOGICO Primo kártyacsomag.


 

LOGICO Piccolo - a kisiskolások fejlesztő játéka


A 10 gombos LOGICO Piccolo-kerethez tartozó kártyacsomagok a 6-9 éves gyerekek játékos készségfejlesztéséhez és ismeretbővítéséhez nyújtanak változatos feladatokat. Az egyéni szintnek megfelelő tempóban, az önellenőrzés biztonságával tologathatják a gyerekek a színes gombokat a megfelelő helyekre.

10 tudásterület és készség, amit fejleszt a LOGICO Piccolo:
- észlelés
- koncentráció
- olvasás
- szövegértés
- helyesírás
- nyelvtan
- matematikai alapműveletek
- számolás a gyakorlati életből vett példákkal
- geometria
- környezetismeret


Milyen feladatkártya-csomagok vannak a LOGICO Piccolo készletekben? Néhány példa:


- A Szorzás és osztás 100-ig 1. rész feladatkártya-csomag sokfajta feladattal segíti az alapvető számfogalom és számolási készség kialakítását, és az alábbi témákat dolgozza fel: felezés, részekre osztás, hiányos szorzás, ellentétes műveletek, négyzetszámok, szorzótáblák.

- A Nyelvi kreatív - Szinonimák, ellentétek feladatkártya-csomag alábbi témákat dolgozza fel: Szavak felismerése magyarázat alapján, többjelentésű szavak, szinonimák és ellentétek keresése, hiányzó magánhangzók/mássalhangzók, összekevert betűk alapján.

- Az Életünk, testünk feladatkártya-csomag az alábbi témákat dolgozza fel: életszakaszok, napirend, tisztálkodás, egészséges életmód, táplálkozás, a táplálék útja, érzékszerveink felépítése és működése.

A LOGICO Piccolo sorozat további témái (nem a teljes lista!):
- Iskolakezdés: Számvadász
- Iskolakezdés: Jelvadász
- Szövegértés: Vidám történetek
- Szövegértés: Meseolvasó
- Számfogócska: Adatok, gyakoriság, valószínűség
- Számfogócska: Összeadás és kivonás 100-ig
- Betűfogócska: Komplex anyanyelvi gyakorló
- Betűfogócska: Tedd ábécérendbe!
- Ismeretek 1-4. osztály: Az idő
- Ismeretek 1-2. osztály: Házi-, hobbi- és vadon élő állatok


 

Miért szuper választás a LOGICO? 3 meggyőző érv anyukáktól


"Marcival kész kínszenvedés volt, ha hosszabb útra kellett mennünk, hát még ha lebetegedett, és órákig várakoztunk az orvosnál! Sosem bírt egy helyben ülni, de a LOGICO végre leköti a figyelmét - csak legyen nálunk elég feladatlap!" (Zsóka, a 6 éves Marci anyukája)

"Először kicsit féltem attól, hogy a tabletmániás gyerekem majd unni fogja a logicózást. Aztán egyszer ajándékba kaptunk egy készletet, és hála Égnek, imádta! Azóta már a polcon külön helye van a feladatlapoknak, és már a kishúgának is tanítgatja, mit kell csinálni!" (Kata, az 5 éves Bálint és a 4 éves Mira édesanyja)

"Még szerencse, hogy jó tartós anyagból van a LOGICO-keret, mert nálunk volt már rajta csokifolt, banánmaszat, meg ami még a gyerkőc kezén maradt evés után! De elég egy vizes szivaccsal áttörölnöm, és voilá, újra mehet a tilitolizás." (Gyöngyi, a 7,5 éves Panna anyukája)

» Tudj meg még többet a LOGICO-ról és nézd meg a legfrissebb akciókat itt »

Promóció (x)

Címkék: logico

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Rosszul járnak azok a gyerekek, akik nem hallanak elég mesét kicsiként - Mi mindent fejleszt a mesehallgatás?
Rosszul járnak azok a gyerekek, akik nem hallanak elég mesét kicsiként - Mi mindent fejleszt a mesehallgatás?

Mintegy 1,4 millióval több szót hallanak ötéves korukig azok a gyerekek, akiknek szülei naponta öt könyvet is elolvasnak nekik, mint azok, akiknek szülei soha nem olvasnak mesét. Ez kulcsfontosságú a gyerekek szókincsének és olvasási készségének fejlődése szempontjából.

tovább a cikkre
Autizmus világnapja: Így értheted meg jobban, mitől mások az autizmussal élő gyerekek - 10 dolog, amire figyelj oda
Autizmus világnapja: Így értheted meg jobban, mitől mások az autizmussal élő gyerekek - 10 dolog, amire figyelj oda

Ellen Notbohm más sikeres könyvek mellett a Tíz dolog, amit minden autizmussal élő gyermek szeretné, ha tudnál című könyv szerzője - művében az autizmussal élő gyerekek szüleinek ad hasznos tanácsokat.

tovább a cikkre
Nem csak elalvás előtt érdemes mesét mondani a gyereknek! - Így fejleszti a gyereket a mese és a közös olvasás
Nem csak elalvás előtt érdemes mesét mondani a gyereknek! - Így fejleszti a gyereket a mese és a közös olvasás

Miért fontos a meseolvasás a gyerekeknek? Hogyan hat rájuk a közös olvasás? Egy meseterapeuta véleménye, valamint egy 40 évig tartó kutatás eredménye segít megválaszolni a kérdéseket.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Mandarinlé

Mandarinlé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100-150 gramm mandarin Tea, vagy forralt víz

Recept:

A gyümölcsöt alaposan megmossuk, citromfacsaróval kisajtoljuk, majd a levet átszűrjük, hogy rostok ne maradjanak benne.

A magas C-vitamin-tartalmú gyümölcsleveket kezdetben teával, vagy forralt vízzel egészítjük ki.

Fontos!
A gyümölcslevet (...) tovább a teljes recepthez...


Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Gyermek fejlődése

A legjobb fejlesztő játék ovisoknak, kisiskolásoknak - Hogy könnyebben menjen az írás, olvasás, számolás

vissza vissza