Ezért ne takard le a hőségben a babakocsit, bele is halhat a kisbabád! - Nézd meg, mi történik ilyenkor a babakocsiban

Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


Ezért ne takard le a hőségben a babakocsit, bele is halhat a kisbabád! - Nézd meg, mi történik ilyenkor a babakocsiban Sokan nem is sejtik, hogy nem megóvják ilyenkor a bajtól a babát, hanem épp az óvó cselekedetükkel idézik elő azt. Igen szemléletes - szerencsére nem idegborzoló - videón mutatták be, hogy mi történik a hőségben letakart babakocsiban. Igen szemléletes videón mutatták be, hogy mi történik a hőségben letakart babakocsiban - természetesen a babakocsiban nem volt kisgyermek, csupán hőmérővel szemléltették a hőmérséklet-növekedést.

Hirtelenhalál-szindrómához vezethet a csecsemőknél, ha a babakocsiban túl nagy forróság van
Mint korábban megírtuk, egy svéd tanulmány szerint a kendő alatti levegő megáll, nem jár jól, a babakocsiban lévő hőmérséklet így akár 15 fokkal(!) is magasabb lehet, mint odakint, ahol jár a levegő. A babakocsi ilyenkor hasonlóan viselkedik, mint egy termosz. Mindez pedig akár az úgynevezett hirtelenhalál-szindrómához vezethet.

- Egészen kisbabáknál az ilyen forróság a prenatális (méhen belüli - a szerk.), az anyaméh melegét idéző körülményeket idézi, ez pedig akár a légzés leállásához is vezethet - hívta fel a figyelmet a gyermekorvos.

Nézd meg a videót!
A videón azt hasonlították össze, hogy miként változik a hőmérséklet egy letakart és egy nem letakart babakocsiban. Amint az látható, hiába a kendő által nyújtott "árnyék", a babakocsi belseje sokkal jobban felmelegedett, mint abban a babakocsiban, ahol a levegő viszonylag szabadon járt.

Persze ettől függetlenül hőségben eleve ne tedd a gyermekedet a napra, még letakaratlanul sem - ugyanakkor valóban felejtsd el a kendős módszert, akár az utcán közlekedtek, akár tömegközlekedési eszközre szálltok fel babakocsival, mivel többet árt a letakarás a kisbabádnak, mint használ.




Olvasd el ezt is!
A babakocsi-letakarás következményeiről itt olvashatsz bővebben: Ezért ne takard le a babakocsit kendővel a hőségben »

Forrás: Facebook / Babybanden

Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


2018.06.05