Soha ne csúszdázz együtt a gyermekeddel, veszélyes! - Ijesztő fotót osztott meg egy édesanya a kislányáról

Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


Soha ne csúszdázz együtt a gyermekeddel, veszélyes! - Ijesztő fotót osztott meg egy édesanya a kislányáról Egy amerikai anyuka ijesztő fotót posztolt arról, milyen balesetveszélyes, ha a gyermekeddel az öledben csúszdázol. Miért nem jó ötlet így lecsúszni? Egy amerikai anyuka ijesztő fotót posztolt arról, milyen balesetveszélyes, ha a gyermekeddel az öledben csúszdázol. Miért nem jó ötlet így lecsúszni?

"Amikor Meadow 12 hónapos volt, lementem vele a csúszdán úgy, hogy az ölemben ült, és a lába beakadt a combom és a csúszda fala közé. Ezen a képen éppen az látható, ahogy a kis lába eltört. Még mosolyog, mert éppen a kép készültének pillanatában történt az egész... Amikor bementünk a sürgősségire, egy segítőkész orvos elmondta nekem, hogy ez milyen gyakori sérülés az ilyen pici gyerekeknél. Bevallom, erről fogalmam sem volt, azt hittem, mindenki így szokott csúszdázni a gyerekével..." - írja az anyuka, Heather Claire friss posztjában.


Az a bizonyos pillanat...

A kisgyermekkori lábtörés egyik leggyakoribb oka
Bár több kommentelő szerint csak kelti a pánikot és a józan ész szabályai szerint nincs sok esély egy ilyen balesetre, valójában a statisztikák is azt mutatják, hogy veszélyes a gyerekre nézve a közös csúszdázás. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (American Academy of Pediatrics) közleménye szerint több mint 350 ezer hat évesnél fiatalabb gyermek sérült meg a csúszdázás közben 2002 és 2015 között, a legtöbben lábtörést szenvedtek.

- Sokak szerint elkerülhetők az ilyen balesetek akkor, ha a gyerek lábát a saját lábuk közé veszik vagy fogják a kezükkel, de az igazság az, hogy a gyerek lába még így is beszorulhat. Ráadásul egy felnőtt ember vagy a nagyobb testvér súlya is ránehezedik a kisgyermekre, így a lendület viszi tovább akkor is, ha beszorul a lába. Szóval a legbiztonságosabb, ha a gyerek egyedül csúszik le. Ha pedig még pici a csúszdázáshoz, akkor ki kell hagyni, majd belenő - teszi hozzá az anyuka, aki a baleset óta alaposan körbejárta a témát.

Dr. Charles Jennissen klinikai gyermeksebész véleménye is hasonló - a szakorvos szerint sokan nem is gondolkodnak el azon, hogy bármi történhet, amikor egy kisgyerekkel csúszdáznak, holott fennáll a lábtörés veszélye.


A kis Meadow gipszben

A szülőknek kell odafigyelni
Szerencsére Meadow teljesen felgyógyult a balesetből, bár annak idején 5 hétig volt gipszben a lába. Mára 4 éves nagylánnyá cseperedett, és édesanyja szerint nem ment el a kedve a csúszdázástól, azóta is imád játszótérre járni két testvérével.

"Azt gondolom, hogy minden játszótéren ki kéne rakni egy figyelmeztető táblát a szülőknek, de mivel eddig még egyet sem láttam (pedig elég sok játszón voltunk már), ezért minden évben megosztom ezt a fotót, azt remélve, hogy megkímélek más gyerekeket a fájdalomtól és a szüleiket a lelkiismeret-furdalástól, ami még a mai napig is gyötör. Soha ne csússz a kisbabáddal a csúszdán úgy, hogy az öledben van. Egyszerűen NINCS olyan testhelyzet, ami ilyen kicsi életkorban biztonságos lenne" - zárja az anyuka a posztját.

Olvasd el ezt is!
4 szuper fejlesztő játék a játszótéren - Mit fejleszt a hinta, csúszda, mászóka, libikóka? »

Forrás: Facebook/Heather Claire; scarymommy.com
Fotók: Facebook/Heather Claire

Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


2018.06.28