Főoldal > Cikkek > Gyermek fejlődése > Ezt add a gyerek kezébe, hogy megkedvelje az olvasást! - Egy szuper könyvsorozat kisiskolásoknak, kezdő olvasóknak - Szülők Lapja

Hirdetés

Ezt add a gyerek kezébe, hogy megkedvelje az olvasást! - Egy szuper könyvsorozat kisiskolásoknak, kezdő olvasóknak

Szülőklapja képAz olvasást nem elég az iskolában megtanulni, minél többet kell gyakorolni! A Babilon Kiadó kezdő olvasóknak szóló Mi MICSODA Olvasó sorozatának köteteivel garantáltan öröm lesz az olvasás. Fejlődik az olvasási készsége ráadásul fontos alapismereteket szerez a gyermek.

Szerző: Szülők lapja
2019-04-29
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Az olvasást nem elég az iskolában megtanulni, minél többet kell gyakorolni! Ám nem mindegy, milyen könyvet adsz az olvasás örömét még éppen csak ízlelgető gyermek kezébe. A Babilon Kiadó kezdő olvasóknak szóló Mi MICSODA Olvasó sorozatának köteteivel garantáltan öröm lesz az olvasás. És mire a gyermek egy-egy kötet végére ér, rengeteget fejlődik az olvasási készsége, ráadásul fontos alapismereteket szerez, amelyekre a későbbiekben építkezhet.

Az új Mi MICSODA Olvasó kötetei azért egyedülállóak, mert az olvasás gyakorlását az ismeretterjesztéssel ötvözik. Akár már első osztályos kezébe is adhatók – persze attól függően, hogy hol tart a gyerkőc az olvasástanulásban, második-harmadikosoknak kifejezetten érdemes. A sorozatnak nincsenek olvasási szintjei. Mindegyik kötet kezdő olvasóknak szól.
 

Szuper sorozat kezdő olvasóknak – Ezt add a gyermeked kezébe, ha azt szeretnéd, hogy örömmel gyakorolja az olvasást!


Tényleg könnyebb olvasni!
A kezdő olvasónak szóló könyv lényege, hogy a betűk világában még csak botladozó vagy nem teljes biztonsággal szörfölő gyerek is elboldoguljon vele. Az sem árt, ha az elolvasandó szöveg mennyisége nem elrettentő. A Mi MICSODA Olvasók éppen ilyenek. A nagy méretű betűk, a rövid mondatok és bekezdések, a nyelvezet, a szöveg és a képek aránya pontosan ennek a korosztálynak való.A kezdő olvasó könnyedén betűzgetheti a képfeliratokat, az infóboxokat vagy a szóbuborékokat, és bátran nekifuthat a jól tagolt főszövegeknek is. A rövid mondatok peregnek, az olvasás folyamatát nem akasztják meg elválasztások. Egy-egy bekezdés mindössze két-három mondatból áll, egy-egy témakör pedig két-három bekezdésből. Az oldalpárok szellősek és jól áttekinthetők.

Magukkal ragadnak az illusztrációk!
Ha a gyerkőcnek esetleg nincs kedve olvasni, elég felütni bármelyik kötetet, a gyönyörű fényképek garantáltan magukkal ragadják, és felkeltik a kíváncsiságát. Ráadásul minden könyvben van egy kedves rajzolt figura, aki „kézen fogja” és végigvezeti a könyvön, megmutat egy csomó érdekes dolgot, és vidám tudáspróbákra hívja.Kézen fognak a kedves kísérőfigurák!
Bár a kisiskolások egyre önállóbbak, azért szeretik, ha valaki kézen fogja őket. A Mi MICSODA Olvasók úgy kínálják az önálló felfedezést, hogy nem hagyják magukra a gyermeket. Minden kötetben van egy kedves „szakértő” figura, aki már az előszóban felbukkan, felvezeti a témát, és magával ragadja a kis olvasót. Később lépten-nyomon megjelenik, hozzászól, megmutat, tudáspróbára hív, a könyv végén pedig egy vidám interjúban összegzi az olvasottakat. A Bálnák és delfinekben Fini, a delfin fejest ugrik a kis olvasóval a tengerbe, hogy bemutassa népes rokonságát és olykor meglepő szokásaikat. A Vulkánokban Rikkó, a sas a vulkánok titkait segít kifürkészni a formájuktól a szagukig. A Természetben Hanni, a mókus erdőn, mezőn, hegyen-völgyön kalauzol, és megmutatja, hogy minden mindennel összefügg. A Bolygókban Edi, a földönkívüli nemcsak a Naprendszer bolygóit, hanem a világűr rejtélyes jelenségeit is megmutatja.

Érdekes témák – kellő mennyiségű alapismeret
A sorozat kötetei között biztosan mindenki talál kedvenc témát, még a köztudottan kevesebbet olvasó fiúk is. Természetesen, ahogy azt a Mi MICSODA könyvektől megszokhattuk, Mi MICSODA Olvasó 64 oldalas kötetei is ugyanolyan magas szintű és élvezetes ismeretterjesztést kínálnak.7 érv, hogy miért érdemes a Mi MICSODA Olvasót a kezdő olvasó gyermek kezébe adni
1. A nagy méretű betűk, az egyszerű mondatok, az elválasztások kerülése és a rövid bekezdések hozzásegítenek, hogy az olvasás sikerélmény legyen. A kép és a szöveg aránya és a könyvek nyelvezete a kezdő önálló olvasóknak való.
2. A szellős, áttekinthető oldalpárokon nincs túl sok szöveg. A tagolásnak köszönhetően jól beosztható az egy szuszra elolvasandó mennyiség.
3. A főszöveget az érdeklődést fenntartó és felcsigázó, könnyen elolvasható képaláírások, infóbokszok és szóbuborékok egészítik ki.
4. A fejezetek és a könyvek végén a vidám tudáspróbák sikerélményt kínálnak, miközben fejlesztik a szövegértést.
5. A látványos fényképek, magyarázó ábrák magukkal ragadnak.
6. Minden kötetben kedves rajzolt figura „fogja kézen” és kíséri végig a kis olvasókat.
7. Hatékonyan fejleszti az olvasási készséget.Promóció (x)

Címkék: Babilon Kiadó, olvasás, gyakorlás, Mi MICSODA, alapismeretek

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

2 éves kor előtt egyáltalán ne tévézzen, tabletezzen a gyerek! - Mutatjuk, mennyi alvásra, mozgásra van szüksége
2 éves kor előtt egyáltalán ne tévézzen, tabletezzen a gyerek! - Mutatjuk, mennyi alvásra, mozgásra van szüksége

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) először adott ki ajánlásokat 5 évnél fiatalabb gyermekek és szüleik számára, melyben fontos szerepet kap az elegendő alvás és a mozgás.

tovább a cikkre
Így segít a zenei foglalkozás az autizmussal élő gyerekeknek! - Már 3 hónap alatt látható lehet a változás
Így segít a zenei foglalkozás az autizmussal élő gyerekeknek! - Már 3 hónap alatt látható lehet a változás

Az autista gyerekek számára igen hasznos az éneklés és a hangszeres tudás. Ha egy autista gyermek zenei tevékenységekben vesz részt – énekel vagy hangszeren játszik –, az nem csupán a társas kommunikációját fejleszti, hanem a családja életminőségét is javítja.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Répás vajkrém

Répás vajkrém

Uzsonnakrémek kenyérre >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 1 db sárgarépa 5 dkg natúr vajkrém citromlé

Recept:

A sárgarépát finomra reszeljük, majd meglocsoljuk a frissen préselt citromlével. Ezután összekeverjük a vajkrémmel.
Uzsonnára kenyérre kenve adjuk a babáknak.

(...) tovább a teljes recepthez...


Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

Akár 2,5 havi pelenka ingyen! Így kaphatsz vissza 150 ezer forintot az államtól, és most még nyerhetsz is!

vissza vissza