Főoldal > Cikkek > Gyermek fejlődése > Így fejlesztheted a gyermeked játékosan, hogy jobban menjen neki a suli - Fejlesztőpedagógus tanácsai - Szülők Lapja

Hirdetés

Így fejlesztheted a gyermeked játékosan, hogy jobban menjen neki a suli - Fejlesztőpedagógus tanácsai

Szülőklapja képHatrészes videósorozattal örvendezteti meg a szülőket a Babilon kiadó: a LOGICO videósuliban fejlesztőpedagógus beszél arról, milyen fontos területeket fejleszthet a szülő, mielőtt gyermeke iskolába kerül.

Szerző: Szülők lapja
2019-07-24
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

LOGICO videósuli címmel hatrészes filmsorozatot készített a népszerű képességfejlesztő játékot megjelentető Babilon Kiadó.

Így fejlesztheted a gyermeked játékosan
A néhány perces kisfilmekben Perger Katalin fejlesztőpedagógus, tanító beszél az iskolakezdéshez szükséges képességekről, készségekről és arról, hogyan támogathatják a szülők ezek fejlődését különféle játékokkal, valamint a LOGICO-val. Az egyes részekben szó esik a fejlődésről, a figyelemről és a koncentrációról, a mozgásról, a grafomotorikáról, a téri tájékozódásról és a beszédről.


 
Mi az a LOGICO?
A LOGICO képességfejlesztő játék a világ számos országában elérhető, Magyarországon közel tíz éve töretlen a népszerűsége a kisgyermekes családok körében. Nemcsak sokoldalúan fejleszti a tanuláshoz nélkülözhetetlen képességeket, készségeket, hanem jól kiegészíti a napi közös tevékenységeket, szabad játékot, beszélgetést és mesélést.

Miről esik szó a videósuli adásaiban?
A Babilon Kiadó a kisfilmekkel az iskolába készülő gyermekek szüleinek figyelmét arra szeretné felhívni, mennyiféleképpen támogathatják gyermekük fejlődését.

- A fejlődés különböző szakaszaiban megvan az optimális ideje a képességek, részképességek kialakulásának, és eme képességek töretlen fejlődését a szülők sokféle tevékenységgel támogathatják - hangsúlyozza Perger Katalin.

Az egyes részekben a szakember beszél az iskolaérettségről, a mozgás, a téri tájékozódás, a figyelem, az emlékezet és a beszéd fejlődéséről. A szülők megtudhatják, hogy melyik képesség, készség miért fontos, milyen ütemben fejlődik, és melyiket miképpen támogathatják, erősíthetik.

A LOGICO videósuli egyes epizódjainak tartalma:
1. Fejlődés, mozgás, játék
2. Iskolaérettség és iskolakezdés
3. Finommozgás és grafomotorika
4. Figyelem, emlékezet
5. Észlelés, téri tájékozódás, testséma, lateralitás
6. Beszéd

Ha nem akarsz róla lemaradni, kövesd be a LOGICO Facebook-oldalát, a videósuli egyes epizódjait ott tudod megtekinteni. Az első rész augusztus 5-étől lesz elérhető, ezt követően kéthetente jelentkeznek majd újabb részekkel.

Hogyan lehet játszani a LOGICO-val?
A játék egy tologatható gombokkal ellátott keretből és tematikus kártyacsomagokból áll. A 3-6 éveseknek a hatgombos Primo keret, a kisiskolásoknak a 10 gombos Piccolo keret való. Mindegyikhez több mint 30 különböző feladatkártya-csomag közül lehet válogatni.A LOGICO kártyákon a vidám rajzok, a változatos, a mindig az adott korosztály érdeklődésének, ismereteinek megfelelő feladatok, valamint a tologatható színes gombok a kereten motiválnak a játékra, ami egyszerre kínál kihívást és sikerélményt. A megoldást ráadásul a gyermek maga ellenőrizheti, ha a feladatkártyát megfordítva csúsztatja a keretbe.

- A LOGICO-val észrevétlenül, játékosan lehet segíteni, támogatni a fejlődést: a gyerek csak játszik, és közben okosodik. Ugyanis feladatokat old meg, amelyek sokoldalúan fejlesztik a gondolkodását, a koncentrációját, a memóriáját. És mivel a feladatokat a kereten lévő gombok tologatásával kell megoldani, játék közben erősödnek a kézcsontjai, ügyesednek a mozdulatai, vagyis fejődik az íráshoz fontos finommotorikája – emeli ki Perger Katalin, hozzátéve, ő maga is évek óta használja az iskolában, és tapasztalat szerint a gyerekek nagyon szeretnek vele játszani.

(Támogatott tartalom)

Címkék: fejlesztés, fejlesztőpedagógus, játékos fejlesztés, logico

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Megoldódik a Konakion-hiány, külföldről szerzik be a K-vitamint - Ennyibe fog kerülni a készítmény
Megoldódik a Konakion-hiány, külföldről szerzik be a K-vitamint - Ennyibe fog kerülni a készítmény

Megoldódik a Konakion-hiány, külföldről hoznak be Konakion készítményt, mely a csecsemőknek életbevágóan fontos. Ugyanakkor a korábbi árnál sokkal többet kell majd fizetni érte.

tovább a cikkre
2 éves kor előtt egyáltalán ne tévézzen, tabletezzen a gyerek! - Mutatjuk, mennyi alvásra, mozgásra van szüksége
2 éves kor előtt egyáltalán ne tévézzen, tabletezzen a gyerek! - Mutatjuk, mennyi alvásra, mozgásra van szüksége

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) először adott ki ajánlásokat 5 évnél fiatalabb gyermekek és szüleik számára, melyben fontos szerepet kap az elegendő alvás és a mozgás.

tovább a cikkre
Így segít a zenei foglalkozás az autizmussal élő gyerekeknek! - Már 3 hónap alatt látható lehet a változás
Így segít a zenei foglalkozás az autizmussal élő gyerekeknek! - Már 3 hónap alatt látható lehet a változás

Az autista gyerekek számára igen hasznos az éneklés és a hangszeres tudás. Ha egy autista gyermek zenei tevékenységekben vesz részt – énekel vagy hangszeren játszik –, az nem csupán a társas kommunikációját fejleszti, hanem a családja életminőségét is javítja.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Almaturmix sárgarépával

Almaturmix sárgarépával

Gyümölcspépek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 60 g alma 40 g sárgarépa 200 ml víz citromlé

Recept:

A megtisztított, szeletekre vágott almát és a megtisztított, lereszelt sárgarépát vízzel összeturmixoljuk, majd pici citromlével ízesítjük.DIETETIKUS VéLEMéNYE:

C- és A-vitaminban gazdag, kellemes ízű ital. A víz mennyiségének változtatásával a kívánt állagig hígíthatjuk.TáPANYAGTARTALOM: tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Játék tippek

Így lesz iskolaérett a gyerek! 7 szuper játék, ami fejleszti a koncentrációt, memóriát, szókincset, szociális képességeket

vissza vissza