Játékötletek gyerekzsúrra, szülinapi bulira: 3 szuper játék a szavakkal - Ezeket még felnőttként is élvezni fogod!

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


Játékötletek gyerekzsúrra, szülinapi bulira: 3 szuper játék a szavakkal - Ezeket még felnőttként is élvezni fogod! Ezeket a játékokat elsősorban a nagyobbaknak, már iskolásoknak ajánljuk. Nagyon szórakoztatóak, biztosan nagy sikerük lesz a gyerekzsúrokon, születésnapi partikon. Ezeket a játékokat elsősorban a nagyobbaknak, már iskolásoknak ajánljuk. Nagyon szórakoztatóak, biztosan nagy sikerük lesz a gyerekzsúrokon, születésnapi partikon.

Egy kicsit megtornáztatjuk a memóriát is, megmozgatjuk az ujjakat is, közben végig jól szórakozunk!

1. Ki vagyok én?
A gyerekek segítségével ismert mesék címét írjuk fel cetlikre. Ezután minden gyerek hátára ráragasztunk egyet a címek közül, de úgy, hogy senki ne tudja, mi kerül a hátára. Éppen ez lesz a feladat: minden gyereknek ki kell találnia, hogy melyik mese került az ő hátára. Ehhez a többiek segítségét kell kérnie. Mindenkitől meg kell kérdezni valamit, amiből rá fog jönni, hogy melyik mesét kapta ő.

Variáció:
Egy gyereket kiküldünk a szobából, a bent maradtak kiválasztanak egy meseszereplőt (nagyobbak bármilyen ismert személyt), majd behívják a várakozó lurkót. Az a feladat, hogy kitalálja ez a gyerkőc, kire gondoltak a többiek. Ugyanúgy kérdezősködnie kell, hogy ki is ő.

(Pl. Szoktam lencsét válogatni? - ha a válasz igen, akkor tudja, hogy ő Hamupipőke.
Ha a válasz nem, akkor tovább kell kérdezősködnie.)



2. Távirat
Üzenetet kell továbbítani az első játékostól az utolsóig. (Születésnapi bulin célszerű az ünnepeltet hagyni a sor végére, ő kapja meg az üzenetet!)
Az első játékos a mellette ülő gyerek fülébe súg egy viszonylag hosszú mondatot (pl felköszönti az ünnepeltet), a mellette ülő továbbadja a másik oldalán ülőnek, aki szintén továbbadja, stb. Amikor célba ér az üzenet, a sor végén álló gyerek hangosan mondja el, hogy ő mit hallott.
Szinte minden játék során megváltozik az eredeti mondat, ebből aztán nagy vidámság keletkezik.

3. Meseírás
Az első gyerek mond egy szót, a második megismétli, majd hozzátesz még egyet, és így tovább. A végére egy egészen hosszú mondatot tud elmondani az, akinek jó a memóriája!

Bátrabbak nemcsak szavakkal, hanem egész mondatokkal játszhatják: tehát az első elkezd egy történetet, a második hozzátesz egy újabb mondatot, a harmadik még egyet... - az a lényeg, hogy egy érdekes történet kerekedjen ki belőle!

Ugyanezt játszhatják írásban is a gyerekek. Az első gyerek leír egy mondatot, a második egy másik mondatot, a harmadik is hozzáír még egyet, stb. Izgalmasabb, ha senki nem látja, mit írt az előző - tehát, amint leírta a gyermek a mondatot, behajtja a papírt, úgy adja tovább. Amikor már mindenki írt valamit, akkor kinyitják a teljes szöveget és az egészet felolvassák. Ezeken a történeteken igazán jókat lehet derülni!

Fotó: Rawpixel

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


2013.08.01