Gyermek-szülő karmikus kapcsolat

Szántó József

Gyereknevelés

Szántó József


Karmánk meghatározza életünket a születéstől a halálig. Minden konfliktusunkat és sérelmünket vissza lehet vezetni a szülő-gyermek kapcsolatra. De mit tanulhatunk a szüleinktől és miért pont ők a lelki tanítóink?– kérdezőasztrológusunk elgondolkodtató üzenete kismamáknak a gyerek-szülő karmikus kapcsolatról.
Arra a kérdésre, hogy az életben ki a tanító, a szülő, vagy a gyerek, legtöbben azt a választ adnák, hogy természetesen a szülő. Kevesebben vannak azok, akik felismerik, hogy mindketten tanulhatnak egymástól. 
 
Legnagyobb karmikus feladatainkat gyermekkorban kapjuk
A lélek úgy választja meg jelenlegi életünk körülményeit, hogy a legnagyobb karmikus leckéket gyermekkorban tanulhassuk meg. Ezeket a leckéket automatikusan megkaphatjuk életünk első éveiben, mert a társadalmi berendezkedés szerint a szülő fegyelmez, a gyermek pedig kénytelen azt elviselni. Ebben a korban még nehezen tudunk védekezni és nagyon sebezhetőek vagyunk, az elszenvedett fájdalmak mély lelki sebeket ejthetnek, melyeket nagyon nehéz gyökerestől kitépni az emlékezetünkből. 
 
Miért kell megoldani a szüleinkkel való konfliktust?
Tudnunk kell azt is, hogy az a karma, amit szüleinktől kell elviselnünk, alapvetően fontos és szükségszerű, mert a szerzett tapasztalat 
Gyermek-szülő karmikus kapcsolat
kihat későbbi emberi kapcsolatainkra, erre építkezünk majd egész életünkben. Tehát, amíg nem tudjuk elfogadni és hasznunkra fordítani a nehézségeket szüleinkkel való viszonyunkban, kevés a reményünk a sikeres párkapcsolatra felnőtt korunkban. Amíg nem oldódnak meg konfliktusaink szüleinkkel, olyan nőkhöz, vagy férfiakhoz vonzódunk, akik ugyanazokat a romboló tulajdonságokat is hordozzák magukban, mint annak idején szüleink. 
 
Cél: megérteni életünk kihívását
Tehát központi karmikus témát képvisel jelen életünkben szüleinkkel való viszonyunk, amelynek összes későbbi társkapcsolatunk csak tükröződése. Ezért nagyon értékes, ha összevetjük szüleink, vagy gyermekeink horoszkópját a sajátunkkal, hogy meghatározhassuk a kihívást, amelyet életünk minden nagyobb emberi kapcsolatában meg kell oldanunk.
                                                                                                                                                                                                                            
Fotó: Freedigitalphotos.net
Írta: Szántó József, kérdezőasztrológus
 

Szántó József

Gyereknevelés

Szántó József


2014.02.26