5 különleges játszótér Budapesten, ahova feltétlenül menjetek el a gyerekekkel!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


5 különleges játszótér Budapesten, ahova feltétlenül menjetek el a gyerekekkel!

5 kiváló budapesti játszóteret ajánlunk - főképpen azoknak, akik még ezeket a játszótereket nem ismerik. Mindegyik „játszi” a maga módján különleges - közös bennük, hogy a gyerekek egytől-egyik mindegyiket imádni fogják. 5 különleges budapesti játszótér – fotókkal.

Az alábbiakban 5 olyan kiváló játszóteret ajánlunk, amire érdemes akár egy teljes napot is rászánni. Mindegyik játszótér a maga módján különleges valamiért.

5 különleges játszótér Budapesten, ahova feltétlenül menjetek el a gyerekekkel!Játszótér a Hajógyári szigeten
Relatív nagy területen, természetes környezetben terül el a népszerű játszótér. Domboldalra épült izgalmas csúszdaparkját egyszerűen nem tudják megunni a gyerekek, ráadásul észrevétlenül fárasztja le őket a folyamatos lépcsőzés. Az ingyenes csúszdapark szomszédságában a tűző naptól védve, árnyas fák alatt található egy kellemes kisebb játszótér is.
Tipp: érdemes élelmet és italt magunkkal vinni, mert büfé nincs a közelben.






 


 


5 különleges játszótér Budapesten, ahova feltétlenül menjetek el a gyerekekkel! Margitszigeti Öko-játszótér
Magyarország első öko-játszótere a Margitsziget Árpád-híd felöli részén található.
A játszótér a még csak totyogó babáktól egészen a nagyobb gyerekekig kiszolgálja az igényeket, habár az összetett mozgásokat előhívó játékok miatt inkább az 5-12 éves korosztály számára ajánljuk.
És hogy mitől „öko” egy játszótér? Nos, elsősorban attól, hogy tervezői úgy gondolták, hogy a gyerekeket minél korábban, a saját „terepükön”, játékos körülmények között kell környezettudatosságra nevelni - például úgy, hogy érdekes leírásokat tartalmazó oktatótáblákat helyeztek ki, ami felkelti a gyerekek kíváncsiságát.
A játszótér felfedezése után adott, hogy bebarangoljuk a minden évszakban csodálatos Margitszigetet.
Tipp: a Margitsziget sok élményt kínál, kisebb gyerekekkel ne hagyjuk ki a Margitszigeti Kisállatkertet (Vadaskertet), ahol állatsimogató is működik. (Nyitva: április 15. -október 23.)

 

 


 


5 különleges játszótér Budapesten, ahova feltétlenül menjetek el a gyerekekkel!Bikás park - Kalózos Játszótér (XI. kerület)
Igazi ritkaságnak számító vizes-homokozós játszótér - kiváló közlekedés mellett. Kiterjedt területű, tágas, tiszta, jól átlátható és barátságos környezetben várja a gyereket a bikás szobrairól jól ismert játszótér. Főképpen az extra széles csúszdája és a nyári pancsolója miatt imádják nagyon a lurkók. (Nem utolsó szempont, hogy a játszótéren wc is üzemel.). A játszótér melletti ház túloldalán egy árnyékosabb, elkerített, felújított csúszdákkal-pörgőkkel-hintákkal kialakított játszótér is helyet kapott.
Tipp: ha lehet, akkor első alkalommal ne pont hétvégén látogassunk ide ki, mert a zsúfoltság miatt könnyen csalódhatunk.

 

 

 

 


 


5 különleges játszótér Budapesten, ahova feltétlenül menjetek el a gyerekekkel!Margaréta Játszótér (XII. kerület)
Egyedi játszóeszközökkel egy színes, vidám, kreatív, ugyanakkor komfortos játszótér várja a kisebb és nagyobb gyerekeket. A játszótér központi eleme egy többfunkciós vár (ún. falu) csúszdával, mászófallal, függőhíddal, mászóhálókkal és kis bútorokkal. Emellett bébihinták és lapülőkés hinták, körforgó, rugós játékok, mérleghinta, homokozó vár, faragott állatos mászókák, margarétás kötélmászós mászóka, forgatható kirakó is találhatóak a játszótéren.
Tipp: a Margaréta játszótér továbbra is az önkormányzat Mozdulj, Játszótér! elnevezésű programjának egyik helyszíne, ahol minden nap animátorok foglalkoznak a gyerekekkel a délutáni órákban.

 

 

 



5 különleges játszótér Budapesten, ahova feltétlenül menjetek el a gyerekekkel!Cerka-firka játszótér (Gellért-hegy)
Sokan Irka-firka játszótér vagy Kőcsikós játszótérként is ismerhetik. A játszóteret 2014-ben újították fel, és adták át. A játékok az európai szabványnak megfelelően korszerűek és biztonságosak. Rendkívül ötletes és látványos ceruza alakú mászókáját nincs olyan gyerek, aki ne akarná megmászni.
A besüllyesztett trambulin és a mókuskerék a másik kettő nagyon közkedvelt játék.
Tipp: főleg nagyobb 5 év feletti, örök-mozgó gyerekkel érdemes felkeresni.



 

BUDAPESTI JÁTSZÓTEREK KERÜLETENKÉNT >>


Fotók a játszóterekről: Facebook, önkormányzatok honlapjai

 


Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2015.04.23