2019. december 07 |...

Főoldal > Cikkek > Gyermeknevelés > 6 apa-fia közös dolog, amit mindenképpen tegyetek meg együtt, mielőtt a fiad felnő! - Apukákat kérdeztünk - Szülők Lapja

6 apa-fia közös dolog, amit mindenképpen tegyetek meg együtt, mielőtt a fiad felnő! - Apukákat kérdeztünk

Szülőklapja képMi az az 6 legfontosabb dolog, amit egy apa mindenképpen szeretne megtenni, mielőtt a fia felnő? Erről kérdeztünk kisgyerekes apukákat. Igazi férfias válaszok születtek.

Szerző: Szülők lapja
2016-02-01
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Amikor a családba kisbaba érkezik, abban a pillanatban apa is születik. A fiatalemberből egy-kettőre végtelenül büszke, felelősségteljes, elhatározásokkal teli, gondoskodó apa válik.

Kisgyerekes apukákat kérdeztünk a fiúk neveléséről
Minden apukában már az első pillanatoktól kezdve megfogalmazódik, hogy milyen fiút szeretne nevelni, dédelgeti magában a képet, hogy milyen lesz majd a viszonyuk, magabiztosan azt kívánja, hogy legyen legalább olyan erős, bátor, edzett, inteligens, mint ő maga, és azt sem bánja, ha a fia egy napon majd túlszárnyalja őt.

Szinte már a szülőszobán fogadalmat tesz, hogy mindenhova elviszi, ahova csak tudja, és mindent megtanít, amire csak képes. A szülővé válás kósza gondolatai közül előkerülnek az álmok, a vágyak és a nagy tervek: mit fog majd egészen másképpen csinálni, mint a saját apja, vagy épp ellenkezőleg: mit fog mindenképpen ugyanúgy tenni, mint az apja, nagyapja, dédapja... És amíg ezeket a szép álomszerű gondolatokat dédelgeti-szövögeti, magában elhatározza, hogy a most még csak síró, a cumija után kapkodó csecsemőből igazi férfit nevel.

Kisgyerekes apukákat kérdeztünk arról, hogy mi lesz vagy mi lenne az a legfontosabb dolog, amit mindenképpen szeretnének véghezvinni, mielőtt a kisfiúkból érett férfi válik. A legjellemzőbb és a leginkább elgondolkodtató válaszok közül válogattunk.

6 apa-fia közös dolog, amit mindenképpen tegyetek meg együtt, mielőtt a fiad felnő! - Apukákat kérdeztünk


6 apa-fia közös dolog, amit ne hagyj ki, mielőtt a fiad végérvényesen felnő


1. Fiús sátras-nomád túra / Sátrazás / Horgászat / Evezés közösen
"Már alig várom, hogy a fiaimmal egy igazi fiús-evezős-sátoros-nomád túrán vegyünk részt. Ha nem is feltétlenül csak mi hárman, de kizárólag fiútársaságban tervezem ezt a férfiváavatási szertartást." (Józsi, 38 éves, 4 gyerekes apa)

2. Nyársalás, bográcsozás közösen

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Izgulsz, hogy minden rendben legyen a babavárás alatt? Szeretnél mindent megadni az egészséges fejlődéséhez?  Kattints ide, és nézd meg, hogy mit tehetsz érte >> 

vonal

[x] hirdetés

"Egy igazi férfi zsigereiben benne van, hogy jól bánik a tűzzel. Szeretném ezt a tudást (ösztönt?) átadni a fiamnak is. Mindenképpen meg akarom őt tanítani nyársalni és bográcsban főzni." (Gábor, 43 éves, 1 gyerekes apa)

3. Sakk / ulti
"Szeretném a fiamat megtanítani sakkozni/ultizni - elsősorban a játék öröméért mindenféle túldimenzionált szándék nélkül. A sakk/ulti hagyománytiszteletre, türelemre és taktikára tanít, amire egy férfinak nagy szüksége van az életben. Ha a játékon túl ezeket majd hasznosítani is tudni fogja az életben, az külön öröm lesz számomra. Büszke lennék rá, ha idővel a játékban túlszárnyalna engem!" (Tibor, 45 éves, 1 gyerekes apa)

4. Származás, az ősök földje
"Szeretném bejárni a fiammal az ország minél több pontját, és megismertetni vele azokat a helyeket, ahonnan az ősei származnak." (Dénes, 40 éves, második kisbabájukat várják)

5. Sport
"Remélem, hogy a fiamnak minél több sportot meg tudok majd mutatni, szeretnék vele sokat mozogni, minél több időt kirándulással, országjárással, lovaglással a friss levegőn eltölteni. Sportra kivétel nélkül minden férfinak szüksége van - fegyelmez, rendre tanít, testileg és szellemileg is edzi az embert." (Pali, 35 éves, 2 gyerekes apa)

6. Csajozás, nők
"Meg akarom tanítani a fiamnak, hogyan kell a nőkkel bánni. Mert a nőkkel bánni: tudomány. Nekem fontos, hogy megtanítsam neki, tisztelje a nőket, mert a nőket bizony tisztelni kell." (Szabolcs, 33 éves, ikres apuka)

+1. Esküvő
"Számomra az egyik legfontosabb dolog, hogy koccintsak a fiammal az esküvőjén. hiszen a fiú onnantól számít igazán felnőtt, érett a szüleitől független férfinak. Remélem, hogy - akárcsak én - örömmel áll majd oltár elé a választottjával, hiszen úgy vélem, a házasságkötés elmaradhatatlan része a családvállalásnak." (Zsebi, 37 éves, 3 gyerekes apa)

Címkék: apa, apa-fia, apa-fiú, kisfiú, gyermeknevelés, igazi férfi, apaszerep, apakép

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

5 gyakori kijelentés az apaságról, ami már régen nem igaz - Mi az apukák valódi szerepe a gyereknevelésben?
5 gyakori kijelentés az apaságról, ami már régen nem igaz - Mi az apukák valódi szerepe a gyereknevelésben?

Az 5 leggyakoribb tévhit az apa szerepről, az apává válásról, az apaságról, melyet Bojti Andrea gyermekpszichológus szakértőnk segít tisztázni.

tovább a cikkre
Apás szülés apaszemmel - Hogyan élte meg gyermeke születését egy édesapa?
Apás szülés apaszemmel - Hogyan élte meg gyermeke születését egy édesapa?

Egy fiatal édesapa meghatóan kedves vallomása kislánya megszületéséről, aki legszívesebben minden leendő apukát arra bátorítana, hogy válassza az apás szülést - miközben így üzen férfitársainak: Higgyétek el, minden félelem elszáll ilyenkor!.

tovább a cikkre
Aranyosi Ervin: Apának is születni kell (Vers)
Aranyosi Ervin: Apának is születni kell (Vers)

Aranyosi Ervin: Apának is születni kell című versét szeretettel ajánljuk minden édesapának. Hiszen nem is olyan egyszerű feladat az apává válás... Megszívlelendő tanácsok, mély gondolatok az apaságról.

tovább a cikkre
Apás szülés: 6 apuka őszintén elmondta a véleményét
Apás szülés: 6 apuka őszintén elmondta a véleményét

Újdonsült apukákat kérdeztünk az apás szülésről. Kíváncsiak voltunk arra, hogy vajon más szemmel néznek-e a kedvesükre a szülés óta? Megtudtuk, hogy miként vélekednek azokról a férfitársaikról, akik ellenkezőképpen gondolkodnak, mint ők. És az is kiderül, hogy megbánták-e a döntésüket. Apuka szemmel a szülésről.

tovább a cikkre
Apa-gyermek kapcsolat - 7 tipp, hogyan erősödhet már a kezdetektől

Az édesanyák között talán többször felmerülő téma, hogy kinek a férje/párja, hogyan viszonyul a gyermekhez, hogyan és miben veszi ki a részét a gyermekgondozás, gyermeknevelés területén, és mennyire vagyunk megelégedve velük, mint apákkal. Megijedni nem szükséges, általában panaszra nincs ok, vagy az kevésbé kerül kimondásra

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Sütőtöklé

Sütőtöklé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100-150 gramm sütőtök Higításhoz 1 dl forralt víz, vagy anyatej, esetleg gyümölcslé

Recept:

A sütőtököt puhára sütjük, 2-3 evőkanállal kiveszünk belőle, amit a 1 dl forralt, lehűtött vízzel, vagy anyatejjel, esetleg gyümölcslével összeturmixolunk.

Fontos!
A gyümölcslevet lehetőleg frissen készítve kapja a baba, mert ha sokáig &a(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Játék tippek

Ezt játsszátok a gyerekkel, hogy fejlődjön a koncentrációja és a memóriája! - Fejlesztőpedagógus ajánlása

vissza vissza