Videóra vették a szülők, ahogy bántalmazzák a saját gyerekeiket - Azt gondolták, vicces, amit velük tesznek

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


Videóra vették a szülők, ahogy bántalmazzák a saját gyerekeiket - Azt gondolták, vicces, amit velük tesznek Gyermekbántalmazásért 5 év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a házaspárt, aki rendszeresen viccesnek szánt videókon alázta meg a saját gyermekeit. Gyermekbántalmazásért 5 év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a házaspárt, aki rendszeresen viccesnek szánt videókon alázta meg a saját gyermekeit.

"Csak vicceltünk"
Az amerikai Heather és Mike Martin a DaddyOFive (azaz Ötgyermekes apa - a gyerekek közül 3 közös gyermek, a másik kettő az apukáé, egy előző kapcsolatból) elnevezésű Youtube-csatornát üzemeltették, videóik pedig többnyire arról szóltak, hogy kegyetlen tréfákat űztek a gyermekeikkel (Jake 14 éves, Ryan 12, Emma 11, Cody 9, és Alex szintén 9 volt akkor), és amikor azok már teljes kétségbeesésükben elsírták magukat, nevetve az arcukba mondták, hogy csak vicceltek.



Az volt a céljuk, hogy kiborítsák a saját gyerekeiket
Egy alkalommal például az anya láthatatlanná váló tintával összemaszatolta a legkisebb fiuk, a kilencéves Cody szobájának padlóját, majd a videón elővette a gyereket és ordítozni kezdett vele, hogy mi az francot csinált. A kicsi fiú védekezett, majd sírásban tört ki - ekkor a szülők vigyorogva közölték, hogy vicc volt, de a kisgyermek nem tűnt ettől sem boldogabbnak.

Egy másik felvételen az apuka széttörte Cody nevű fia újonnan vásárolt tabletjét, miközben a gyerek az ágyán sírt - majd a videó végén közölte, vett ám egy másik tabletet is, csak kíváncsi volt, hogyan reagál a fia, ha a szeme láttára töri szét a készüléket. Sőt, előfordult olyan videó is, melyen az egyik gyereket úgy ellökték, hogy eleredt az orra vére.

Ez csak egy show?
A botrányos videók miatt rengetegen tettek panaszt, hogy a szülők a hírnévért még a bántalmazástól sem riadnak vissza, a szülők viszont egy védekező videóban azt állították, ez csak egy show, és ők valójában nem is ilyenek.



Két gyermeket elvettek tőlük
Végül aztán a gyámügy is vizsgálódni kezdett, melynek eredményeképpen az apuka két korábbi kapcsolatából származó gyermekét, Codyt, valamint a 12 éves Emmát kiemelték a családból, és az édesanyjuk gyámsága alá helyezték.

5 év felfüggesztett börtönt kaptak
Heather és Mike Martin tárgyalása a napokban zajlott: a bíróság végül bűnösnek találta őket gyermekbántalmazásban, és 5 év felfüggesztett börtönre ítélte őket.

A DaddyOFive csatornának 760 ezernél is több feliratkozója volt (mára ez 733 ezerre apadt), közel 300 videójukat összesen 176 millió alkalommal nézték meg. Bár ezeket a szülők már eltávolították és csak egy bocsánatkérő videót hagytak fent, a csatorna maga nem szűnt meg. A New York magazin szerint a szülők évi 350 ezer dollárt (közel 90 millió forint) kerestek a videókkal, a Youtube-reklámoknak köszönhetően.

- Szégyellem magam. Az egész csak családi mókának indult, velem meg a gyerekekkel, aztán rákaptam a videózás ízére és persze minden videót durvábbra akartam csinálni az előzőnél - vallotta be az apuka még áprilisban, a botrány kipattanásakor, az ABC csatorna Good Morning America című reggeli műsorában.

Olvasd el ezt is!
Ha az óvónő bántalmazza, megalázza a gyermeket - Mit tehet tenni? Milyen jogi lehetőségek vannak a szülők kezében? »

Forrás: theguardian.co.uk, telegraph.co.uk
Fotók: baltimoresun.com, uk.news.yahoo.com

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


2017.09.13