A droghasználat veszélyeiről: Így teszi tönkre a drogfüggő fiatal a család életét anélkül, hogy észrevenné

Balassa Olivia

Gyereknevelés

Balassa Olivia


A droghasználat veszélyeiről: Így teszi tönkre a drogfüggő fiatal a család életét anélkül, hogy észrevenné A mai világban a fiatalok körében rendkívül elterjedt a halálos veszélyt is magában rejtő, drognak nevezett vegyszerek fogyasztása. A különféle vegyszereket, mérgeket fogyasztó fiataloknak fogalmuk sincs, hogy ezek a káros hatások mikor fejtik ki kártékony hatásukat. A mai világban a fiatalok körében rendkívül elterjedt a halálos veszélyt is magában rejtő, drognak nevezett vegyszerek fogyasztása.

A különféle, általuk drognak nevezett beazonosíthatatlan vegyszereket, mérgeket fogyasztó fiataloknak sajnos fogalmuk sincs arról, hogy ezek a veszélyek és a káros hatások a használat melyik pillanatában fejtik ki kártékony hatásukat testükben és életükben.

A fiatalok a drogok legveszélyesebb, hosszútávú hatásairól leggyakrabban sajnos nem is értesülnek - írja Balassa Olivia, mentálhigiénés szakember, mediátor szakértőnk.
 

A droghasználat veszélyeiről


Ezek a hatások a következők:

A családot felbomlasztó hatás
A droghasználó fiatal családjában mindenki sérül. A szülők kétségbeesnek, nem tudják, kihez forduljanak, vagy nem is tudnak a problémáról. Csak azt veszik észre, hogy gyermekük magatartása megváltozik, esetleg pénz vagy egyéb tárgyak tűnnek el a lakásból.



A fiatalnak őszintén el kellene mondani szüleinek ezt a súlyos problémát, hogy a szülői szeretet és a családi összetartozás segíthessen rajta. Sajnos a droghasználó fiatalok erre az alapvető megoldási módra általában csak évtizedek múltán szétzilálódott családi háttérrel és visszafordíthatatlan egészségkárosodással a tarsolyukban jönnek rá.

Azt sem tudják, hogy születendő gyermekeik egészsége hatalmas veszélyben forog
Kimutatták, hogy a droghasználók gyermekei nagyobb százalékban szerezhetik meg az értelmi fogyatékosság különböző fokozatait, testi és értelmi károsodással jöhetnek a világra, és már megszületésükkor drogfüggők lehetnek, mert egyrészt a drogok károsíthatják az ember genetikai állományát, másrészt a magzat is rendszeresen átveszi a véráramon keresztül, és hozzászokik méhen belüli élete során az édesanyja által elfogyasztott drogokhoz.

Amikor a saját anyja drogozza be a kisbabát »

A droghasználat megváltoztatja az ember pszichés működését és társas kapcsolatait
A droghasználó fiatalnak már csak droghasználó barátai maradnak, ezért is nehéz kitörnie ebből a helyzetből.

Szerző: Balassa Olivia, mentálhigiénés szakember, mediátor
Fotó: Pixabay

Balassa Olivia

Gyereknevelés

Balassa Olivia


2019.02.06