Ingyen mehetnek állatkertbe a gyerekek most péntektől vasárnapig

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Február 14-én, pénteken ünnepli első születésnapját Asha, a Fővárosi Állat- és Növénykertben született népszerű elefántborjú. Az ifjú ormányost pénteken délelőtt, fél 11-kor köszöntik majd fel, ebből az alkalomból egész hétvégén díjmentes lesz a belépés a 14 éven aluli gyermekek számára.

Szülinapi programok az új Elefántcsarnokban

A tervek szerint nemcsak Asha, hanem az elefántmama, Angele is kap majd tortát, amelyet természetesen kifejezetten az elefántok igényei szerint készítenek el. Emellett mindhárom nap arcfestéssel, kézműves foglalkozással és egyéb programokkal várják a családokat az új elefántcsarnokban. Az állatkert munkatársai arra buzdítják a gyerekeket, hogy rajzoljanak a születésnapos kiselefántnak. A gyermekrajzokat később ki is állítják majd a városligeti intézményben.
A programról bővebben az állatkert honalpján olvashattok>>.


Ingyen mehetnek állatkertbe a gyerekek most péntektől  vasárnapig
 

Asha, az elefántborjú pénteken 1 éves

Több mint öt évtizednyi szünet után született elefántborjú a budapesti állatkertben. Az elefántborjú az ’Asha’ nevet egy a közönségszavazás után kapta. A 12 esztendős elefántmama, Angele 2010 óta, a 13 éves elefántpapa, Assam pedig 2009 óta él Budapesten. Az állatkert történetében egyébként Asha a hatodik kiselefánt, korábban 1930-ban, 1932-ben, 1941-ben, 1956-ban és 1961-ben volt szaporulat az ormányosoknál.

A Szülők Lapja ezúton kíván Boldog Születésnapot Ashanak!

 

Fotó (kicsi): Freedigitalphotos.net 

Fotó (a cikkben): Fővárosi Állat- és Növénykert/László Melinda

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

 


Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2014.02.13