Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > 10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes! - Szülők Lapja

10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!

Szülőklapja képHová kiránduljunk a gyerekkel? Élményekkel teli aktív kikapcsolódást szeretnétek? Ha már sikerül a gyerkőcöt rávenni, hogy hagyja ott a szobát, biztos hogy ezek a kirándulóhelyek egyike jó választás lesz. Adunk néhány biztos tippet, hová kiránduljon a család.

Szerző: Szülők lapja
2015-10-02
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Magyarország bővelkedik gyönyörű helyekben, melyek felnőttek és gyermekek számára is tartalmas szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.
Most bemutatunk 10 hazai izgalmas kirándulóhelyet, a természetkedvelő, kirándulni vágyó családoknak, ahová érdemes ellátogatnotok.
INFORMÁCIÓK FRISSÍTVE: 2017.09.11.

 

1. Angolpark


A tatai Angolpark 1783 után épült, amikor gróf Esterházy Ferenc kérésére elkezdték telepíteni az első fákat a mesterségesen kialakított Öreg-tó és Cseke-tó köré.
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!
A sétányok mellett különböző kerti építmények láthatók. Ilyen a Pokol nevet viselő műbarlang, melynek egyik oldalán egy forrás vize csorog lefelé. Az Angolpark legkorábbi épülete a Kiskastély. A szabályos nyolcszög alaprajzú, csúcsíves török mecsetet idéző kis épület érdekessége, hogy a hiedelmek szerint helyén egykor egy szentéletű török remete kunyhója állt. A török mecset közelében található, egy háromhajós templom maradványait utánzó rom.

Hol van az Angolpark?
Tata Budapesttől 68 kilométerre található.

Az Angolpark nyitva tartása:
Az Angolpark az év minden napján bármikor látogatható.

Angolpark jegyárak:
Az Angolpark ingyenesen látogatható.

Még több információ:
Tata, Angolpark »
 

2. Veresegyházi Medvepark


A Veresegyházi Medvepark Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Az 5,5 hektáron elterülő együttes, 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a 39 barnamedve. 16 Kamcsatkai egyed és 17 erdélyi Európai medve él itt. 2000 nyarán került kialakításra a farkasok kifutója. Másfél hektár fás, dús növényzetű területet kapott az a 18 európai szürkefarkas, akik először költöztek be.
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!
Egy kiugrás-gátló kerítéssel bővítették az eddig jól bevált technikát, mivel a farkasok a laikus ember számára elképzelhetetlen ügyességgel tudnak átugrani a kerítéseken a villanypásztor ellenére is.

Hol van a Veresegyházi Medvepark?
Veresegyház Budapesttől 31 kilometerre található.

A Veresegyházi Medvepark Nyitva tartás:
Az év minden napján nyitva, a piros betűs ünnepnapokon is! 08:00-19:00 között, téli időszakban (októbertől márciusig) sötétedésig.

Veresegyházi Medvepark jegyárak:
Felnőtt: 900 Ft
Gyerek (2-14): 700 Ft
Gyerek (2 év alatt): Ingyenes
Családi (2 gyerek, 2 felnőtt): 700 Ft
Nyugdíjas: 700 Ft

Még több információ:
Veresegyház, Veresegyházi Medvepark »
 

3. Gemenci erdő


A Gemenci erdő Szekszárd-Kalocsa vonalától délre, egészen az országhatárig húzódik a Duna jobb és bal partján, oldalsó határai Mőcsény, illetve Hajós községek.
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!Nyolc helyen kialakított parkerdő, kirándulóerdő biztosítja az érdeklődők számára az erdei pihenést, üdülést. Hasonló szerepe van a Gemenci Erdei Vasútnak, valamint a „Malomtelelő” és „Bárányfok” állomásokon kialakított tanösvényeknek, madármegfigyelőnek, pihenőhelynek, erdei játszótérnek - melyekhez csatlakozik az országos kéktúra útvonala.

Gemenc sétahajóval rövidebb és hosszabb kirándulásokat tehetünk a Dunán, kedvező vízállás esetén a mellékágakban. Az utazás kombinálható erdei vasutazással is.

Hol van a Gemenci erdő?
Pörböly Budapesttől 182 kilométerre található.

Még több információ:
Gemenc, Gemenci erdő »
 

4. Őrség


Az Őrség egy Vas- és Zala megye területén fekvő, részben a határon átnyúló, egyedi kultúrájú tájegység. Az Őrség Magyarország látnivalókban, természeti kincsekben, történelmi múltat idéző értékekben, kulturális és szakrális emlékekben gazdag délnyugati szeglete.

Az Őrség látnivalói közül néhány:
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!
 • Himfai parkerdő
 • Kercaszomor - Szoknyás fa harangláb
 • Magyarszombatfa - Fazekasház, Őrségi Vadászati Kiállítás
 • Őriszentpéter - Árpád-kori római katolikus templom, Téglaégető, Református templom, Szikszai Edit Helytörténeti Gyűjtemény
 • Szalafő látnivalói - Pityerszer Skanzen
 • Velemér - Római katolikus templom, Sindümúzeum

Az Őrségben található tavak és fürdőhelyek:
 • Hársas-tó, Máriaújfalu
 • Vadása-tó, Hegyhátszentjakab
 • Fekete-tó, Szalafő, Orfalu és Farkasfa között
 • Borostyán-tó, Zalalövő
 • St. Gotthard Spa & Wellness, Szentgotthárd

Hol van az Őrség?
Az Őrség Budapesttől 266 kilométerre található.

Még több információ:
Vas megye, Őrség »
 

5. Normafa


A Normafa lejtő tetején állt egy vén bükkfa, amely egy monda szerint Mátyás király születésekor sarjadt. Több ízben villámcsapás érte. Írók, költők, művészek kedvelt kirándulóhelye volt. 1840-ben itt énekelte Bellini: Norma című operájának nagyáriáját Schódelné Klein Rozália, európai hírű énekesnőnk.

10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!

Ettől kezdve a korábban Viharbükknek nevezett fát Normafának nevezték. A korhadt faóriás 1927. június 19-én dőlt ki.

Később egy oszlopra erősített tábla Devecseri Gábor soraival jelezte, hogy ott állott a Normafa. Emlékére a főváros 1962-ben egy új bükkfát ültetett, az eredeti fa helyén ma emléktábla áll.

A Normafát övező látnivalók és érdekességek közül néhány:

János-hegy
A főváros közvetlen környezetének legmagasabb csúcsa (527 m). A János-hegy egyben az egyik legszebb kilátópont Budapest környékén.

Harang-völgy
A Szabadság-hegy északi oldaláról induló szép völgy mely párhuzamos a közeli Csillag-völggyel. Üde rétekkel tarkított, bükk, fenyő és egyéb lombozat övezi.

Erzsébet-kilátó
Budapest legmagasabb pontjának, a János-hegy dísze. A kilátótorony 1908-1910 között épült. Négy, egymás fölötti, egyre kisebbedő teraszos kialakítását Schulek Frigyes tervezte.

Hármaskút-tető
Széles, lapos hegyhát a Normafától az Erzsébet-kilátó felé vezető úton. A János-hegyi libegő ide érkezik fel.

Tündér-hegy
A Hármaskút-tetőről Zugliget felé indulva jutunk le a Tündér-hegy 383 m magas csúcsához. A hegy dísze a gerincből magasan kiemelkedő Tündér-szikla.

Disznófő-forrás
A budai hegyvidék legismertebb forrása, melyet romantikus kiképzésű vas vadkanfej díszít. Jó ivóvizű.

Hol van a Normafa?
A Normafa térsége Buda nyugati határán fekszik, nagy része erdőterület és szomszédos a XII. kerülettel.

Még több információ:
Budapest, Normafa »
 

6. Bukszus-labirintus


A Bukszus-labirintus a tiszadobi Andrássy-kastély parkjában található ami a legnagyobb magyarországi sövénylabirintus. Tiszadobon, az élő és a holt Tisza ölelésében található Andrássy-kastély. A soktornyú, mesébe illő palotát, 1880 és 1885 között, a francia gótika stílusában építtette Andrássy Gyula, volt miniszterelnök, Alpár Ignác tervei szerint.

10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!A szájhagyomány szerint Erzsébet királyné tiszteletére, a Loire menti kastélyok mintájára készült épületnek az év körmintájára 4 bejárata, 12 tornya, 52 szobája és 365 ablaka van. Szépségét csodálatos környezete növeli. Északi oldalát a még most pompás látványt nyújtó buxus-labirintus, az angolpark övezi, délen franciapark, keletről a Tisza, nyugaton és északon a labirintus után az 500 hektáros parkerdő fogja körül.

Hol van a Bukszus-labirintus?
Tiszadob Budapesttől 198 kilométerre található.

A Bukszus-labirintus nyitva tartása:
Hétfő: szünnap. Látogatási napok: Kedd-vasárnap.
Nyári: Április 01-október 31.:10.00-18.00
Téli: November 01-március 31.: 09.00-17.00
A kastélypark látogatási rendje megegyezik a kastély nyitvatartásával!

Bukszus-labirintus jegyárak:
Felnőtt: 1000 Ft
Kedvezményes: 500 Ft (diák, nyugdíjas)
Családi: 2000 Ft (2 felnőtt, 2 gyerek)

Még több információ:
Tiszadob, Bukszus-labirintus »
 

7. Szalajka-völgy


A Szalajka-völgy népszerű és kedvelt kirándulóhely a Bükk-hegység lábánál, a heves megyei Szilvásvárad határában található. A völgy vadregényes növényzetének felét a gyertyános-tölgyesek, harmadát pedig bükkösök teszik ki. A kirándulások során az ég felé magasodó kocsányos és csertölgyek árnyékában is megpihenhet a figyelmes erdőjáró.

10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!
A Szalajka-völgy látnivalói:

A Szalajka-völgy olyan természeti érdekességek és látványosságok otthonául is szolgál, mint például: a Fátyol-vízesés, a Szalajka-forrás, az Istállós-kői-barlang, az Erdei Múzeum, valamint a Szilvásváradi Erdei Vasút (kisvasút).

A Szalajka-völgy programjai:
A Szalajka-völgy és Szilvásvárad a családoknak is tökéletes úti cél, ha kikapcsolódásra vagy feltöltődésre vágynak. A gyerekeket és fiatalokat a Szabadtéri Erdei Foglalkoztató, fogatozás, kalandpark és lézerharc programlehetőség várja. A felnőtteket éttermek, múzeumok, vvalamint városnézés Egerben és környékén. A Szilvásvárad környéki természetjárás pedig mindenkinek egyformán javasolt.

Hol van a Szalajka-völgy?
Szilvásvárad Budapesttől 165 kilométerre található.

Még több információ:
Szilvásvárad, Szalajka-völgy »
 

8. Tihanyi Családi Szabadidőpark


A Tihanyi Családi Szabadidőpark a Belső-tó mellett, festői környezetben található, ahol a család apraja és nagyja megtalálja a maga szórakozását. A gyereket a játszótéren várja a homokozó, a gémes hinta, és a kedvenc kötélcsúszda mellett számos játék. A szülőket és nagyszülőket a tekepálya és a minigolf teszi próbára.
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!A kellemes időtöltést a hangulatos pince teszi teljessé, ahol tájjellegű borok mellé zsíros kenyeret, tócsnit, palacsintát, ízletes hidegtálakat és szendvicseket szolgálnak fel.

Hol van a Tihanyi Családi Szabadidőpark?
Tihany Budapesttől 137 kilometerre található.

A Tihanyi Családi Szabadidőpark nyitva tartása:
április, május: hétfőtől-vasárnapig: 10-18 óráig
június, július, augusztus: hétfőtől - vasárnapig: 10-20 óráig
szeptember: hétfőtől-vasárnapig: 10-18 óráig
október: péntek - vasárnapig: 10-17 óráig

Még több információ:
Tihany, Tihanyi Családi Szabadidőpark »
 

9. Diósjenői Erdei Szabadidőpark


A Diósjenői Erdei Szabadidőpark a Börzsönyben található, ahol Diósjenő a börzsönyi kirándulások egyik kedvelt kiindulópontja. Sokan - sportértékű túrázási szándék nélkül - csak ki akarnak mozdulni a természetbe. Számukra a szabadidőpark ideális úti cél.  A parkerdei környezetben haladó, ismertető táblákkal tarkított sétaút, melyet végigjárva többféle, a Börzsönyre jellemző erdőképpel találkozhatunk, alig 1 órás sétával teljesíthető.
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!
Az útvonalat az idősebbek kedvéért padokkal, a fiatalabbak kedvéért játszóterekkel, erdei sportpályákkal, állatsimogatóval, minigolf pályával tették színesebbé. Akik nagyobb túrára kedvet kap, az a park bejáratától induló Erdőtörténeti tanösvény rövidebb vagy hosszabb útvonalán is tehet egy kört.

Hol van a Diósjenői Erdei Szabadidőpark?
Diósjenő Budapesttől 66 kilométerre található.

A Diósjenői Erdei Szabadidőpark nyitva tartása:
Az aktuális nyitva tartási rendről a Diósjenői Erdei Szabadidőpark honlapján tájékozódhat.

Diósjenői Erdei Szabadidőpark jegyárak:
Hétvégi jegyárak
Gyermek (3 - 18 éves korig) / fő: 450 Ft, (hétköznap: 300 Ft)
Felnőtt (18 éves kortól) / fő: 700 Ft, (hétköznap: 500 Ft)
Családi jegy / család: 1.900 Ft, (hétköznap: 1300 Ft)
     
Diósjenői lakosok részére, lakcímkártya bemutatásával 50% kedvezményt biztosítunk a gyermek, felnőtt, családi és csoportos belépőjegyek árából! A kedvezmény rendezvények, programok alkalmával nem vehető igénybe!

Még több információ:
Diósjenő, Diósjenői Erdei Szabadidőpark »
 

10. Ősmaradványok Természetvédelmi Terület


Az Ősmaradványok Természetvédelmi Terület Ipolytarnócon a régmúlt emlékeit őrzi, egy vulkánkitörés során betemetett miocén kori, ősi kincseket. A Miocén Parkban cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványok, s mindezek eredeti helyzetükben, egy geológiai tanösvény mentén ismerhetők meg.
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!
A fogadóépület Mozi termében négydimenziós animációs filmen elevenedik fel a tovatűnt világ, az élményt még fokozza, hogy szimulációs körülmények között, mozgó székben lesz részese a néző az időutazásnak A fogadóépületben külön pelenkázó hely került kialakításra.

Hol van az Ősmaradványok Természetvédelmi Terület?
Ipolytarnóc Budapesttől 133 kilométerre található.

Az Ősmaradványok Természetvédelmi Terület nyitva tartása:
Márciustól októberig, keddtől vasárnapig, valamint ünnepnapi hétfőkön tart nyitva. Munkanapi hétfőkön a látogatók számára zárva!

Fogadóépületi nyitva tartás:
Tavasszal és szeptember – október hónapokban 9-16 óra között, nyári hónapokban 17 óráig történő meghosszabbítással.

Ősmaradványok Természetvédelmi Terület jegyárak:
Sétálójegy: 500 Ft
4D mozi a fogadóépületben:
– Teljes árú jegy: 1 000 Ft
– Iskolai 4D csoportjegy:  900 Ft/fő
18 éves korhatárig 10 főt meghaladó iskolai osztály esetén, csak a 4D mozira szól
Geológiai túrajegyek:
– Teljes árú jegy: 1 500 Ft
– Kedvezményes jegy 900 Ft (nyugdíjas és 3-18 év közötti korú látogatóknak)
– 3 éves kor alatt a geológiai tanösvény megtekintése ingyenes

Még több információ:
Ipolytarnóc, Ősmaradványok Természetvédelmi Terület »

TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>

Címkék: kirándulás, kirándulóhelyek, kirándulóhelyek gyerekkel, Angolpark, Veresegyházi Medvepark, Gemenci erdő, Őrség, Normafa, Bukszus-labirintus, Szalajka-völgy, Tihanyi Családi Szabadidőpark, Diósjenői Erdei Szabadidőpark, Ősmaradványok Természetvédelmi Terül

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

10 kevésbé ismert kirándulóhely, amely szuper családi program lehet
10 kevésbé ismert kirándulóhely, amely szuper családi program lehet

10 lenyűgöző kirándulóhelyet ajánlunk, amit ha eddig nem fedeztél fel, akkor most ősszel megteheted.
Falvak, kastélyok, szurdokok, látogatócentrumok, melyeket nem biztos, hogy ismersz, pedig a gyereked egészen biztosan élvezné!

tovább a cikkre
Tudtad, hogy van ingyenes belépő a családosoknak a múzeumokba? - Frissített, kiegészített tartalommal
Tudtad, hogy van ingyenes belépő a családosoknak a múzeumokba? - Frissített, kiegészített tartalommal

Tudtad, hogy akár a teljes család is ingyen mehet Magyarországon a legnevesebb múzeumokba? Kevesen tudják, de egy kormányrendelet szabályozza, hogy melyik múzeumot melyik hétvégén látogathatják ingyen a családosok. Most megtudhatod te is cikkünkből.

tovább a cikkre
Szabad-e a szökőkutakban fürdőzni? - A szökőkutak vize, mint potenciális fertőzőforrás
Szabad-e a szökőkutakban fürdőzni? - A szökőkutak vize, mint potenciális fertőzőforrás

A szökőkutakat eredetileg nem fürdésre tervezték, ennek ellenére főleg a nyári kánikulák idején vannak olyanok, akik a szökőkutak vizében szeretnének felüdülést keresni. Az ÁNTSZ, illetve az Országos Környezetegészségügyi Intézet kifejezetten arra kér mindenkit, hogy tartózkodjon ettől.

tovább a cikkre
Mire figyeljünk a kertipartiknál? A grillezett hús veszélyes is lehet, ha ezt nem tartjuk be!
Mire figyeljünk a kertipartiknál? A grillezett hús veszélyes is lehet, ha ezt nem tartjuk be!

A nyár a szabadban történő étkezések, a kerti partik szezonja, melynek közkedvelt főszereplői a szabad tűzön sütött, grillezett ételek. Ezek az ételek nem csak finomak, hanem általában biztonságosak is, de csak akkor, ha az alapvető szabályokat ismerjük és betartjuk

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

Szakértők

Képgaléria

Hivatalos ügyek

Munkaszüneti napok, iskolai szünetek, hosszú hétvégék, ledolgozós szombatok a 2017-2018-as tanévben tovább

Munkaszüneti napok, hosszú hétvégék, pihenőnapok, ledolgozós szombatok: hogyan alakul a 2017-2018-as tanév az általános iskolákban, középiskolákban, nappali tagozatos iskolákban? ...

Névváltozás házasságkötés után: Milyen nevet választhat magának az ifjú feleség és férj? Mi lesz majd a gyermekek vezetékneve? tovább

Az esküvő előtt általában már hetekkel, hónapokkal komoly szervezés alatt áll minden, de sokan nem is tudják, hogy az anyakönyvvezetőnél előre kell rögzíteni a házasságkötés után viselendő...

Szülői felügyeleti jog, gyermek átadása - Mit tehet az aggódó szülő, ha volt párja magánál tartja a gyermeket? Jogi szakértő válaszol tovább

A szülők felügyeleti joga sarkalatos kérdés minden válás esetén. Amikor csupán az egyik fél kapja a felügyeleti jogot és ennek ellenére a másik fél magánál tartja a gyermeket, jogellenesen...

Több millió forinttal csökkentik a jelzáloghitel-tartozásod, ha megfelelsz ennek a feltételnek! - Így támogatják a nagycsaládosokat tovább

A jelzáloghitel jelentősen csökkenthető további gyermekek vállalásával. Családi adókedvezmény, jelzáloghitel, diákhitel, lombikprogram - hogyan kedvez a kormány a családoknak? Kik járnak...

Fipronillal szennyezett tojás: ha ezt az azonosítószámot látod a tojáson, ne edd meg! - A Nébih figyelmezetése tovább

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma az augusztus elején indult tojás és tojás termék célellenőrzése során fipronilt mutatott ki magyar származású friss tojás...

Szoptatás

Tejkiütés babánál: okai, tünetei, kezelése - Mikor szükséges orvoshoz vinni a kisbabád a kiütések miatt? tovább

A tejkiütés (más néven crusta lactea) már nevében is utal arra, hogy okának a tejet – legtöbbször az anyatejet – tartják, hiszen általában szoptatott babáknál látható, de ugyanolyan...

Babaétrend 2017: régi alapelvek dőltek meg a szoptatással, hozzátáplálással kapcsolatban! - Új javaslatok a szakembertől tovább

Meddig ideális a kizárólag anyatejes táplálás? Hogyan kerülheti el a baba az ételallergiát? Kell-e speciális étrend szoptatás alatt? A szakember új alapokra helyezi a szoptatás és hozzátáplálás...

Szoptatás: legalább hány hónapig szoptasd a kisbabád? Milyen előnyökkel jár a szoptatás a babának és a mamának? tovább

Születés Hete Fesztivál - milyen előnyökkel jár a szoptatás a babának és mamának? Milyen betegségek kockázatát csökkenti a szoptatás? A szoptatás előnyei és jótékony hatásai, az anyatej...

Szoptatás világhete: 6 hónapos korára már csak a babák fele kap anyatejet tovább

Miért az anyatej a legtökéletesebb táplálék a babának? Miért hagynak fel általában a szoptatással a kismamák? Mi történik, ha a baba 1 éves kora előtt kap tehéntejet? A Szoptatás Világhete...

Szoptatás világnapja - Miért fontos az anyatej a babának és az anyának? tovább

Az anyatej természetes, speciális anyagai révén biztosítja a csecsemő aktuális tápanyagszükségletét, a szoptatás pedig megalapozza a kiegyensúlyozott fejlődést - hívta fel a figyelmet Bábiné...

Párkapcsolat

Párkapcsolat

Miért panaszkodsz, ha megvan mindened? Tényleg olyan nehéz ma boldognak lenni? - Fontos üzenetet fogalmazott meg egy édesanya tovább

20 szokás, ami a boldog párokra jellemző - A párkapcsolati tanácsadó szerint tovább

Anyós-meny viszony: 10 tipp, hogyan lehet jobb a kapcsolatod a párod szüleivel tovább

"A házasság olyan, mint a kötelékrepülés, könnyen tragédia lehet a vége" - Szerinted mitől lesz igazán tartós egy párkapcsolat? tovább

Estére teljesen kimerülsz és türelmetlen vagy? 5 tuti tipp lestrapált anyukáknak, hogy már holnaptól könnyebb dolgod legyen tovább

Ebben a 2 hónapban adják be a legtöbben a válókeresetet! Érdekes összefüggésre mutattak rá a kutatók 14 év adatait vizsgálva tovább

5 hatalmas tévedés az egyedülálló anyákkal kapcsolatban - Így látja egy 3 gyermekes anyuka tovább

Otthon, barkács

Otthon, barkács

Íróasztal, tanulósarok házilag! 10 szuper ötlet a gyerekszobába, amit könnyedén megvalósíthatsz - Sok tárolóval tovább

Esős időre benti játékok, kreatívkodás hétköznapi tárgyakból - 16 szuper ötlet, hogy ne unatkozzon a gyerek tovább

Raklapok újrahasznosítva! 14 szuper ötlet a gyereknek, amihez csak raklapokra van szükség - Fotókkal! tovább

Farsangi jelmezötletek gyerekeknek: 15 menő jelmez kisfiúknak és vagány kislányoknak tovább

Így rajzolhatsz cuki állatfigurákat a gyermekednek 4 lépésben! Még rajztudás sem kell hozzá tovább

Gyerekszoba ötletek képekkel: 10 különleges emeletes ágy, ahova még te is szívesen befeküdnél tovább

Kerti homokozó építése lépésről-lépésre, fázisfotókkal - a kertészblogger tippjeivel tovább

Babakonyha

Babakonyha

Szója gyerekeknek: Mit kell tudni a szójáról? Jó vagy rossz, ha a gyermek szóját fogyaszt? Dietetikusunk most elárulja tovább

Hozzátáplálás: 4 szuper sütőtök recept babáknak, kisgyermekeknek - Miért fontos a sütőtök a gyermek étrendjében? Dietetikus válaszol tovább

Chia-mag fogyasztása: ha ennél többet eszel belőle, veszélyes is lehet az egészségedre! Nébih közlemény tovább

3 téli superfood gyerekeknek! Ezeket add neki minél többször, hogy elkerülje a betegség - Dietetikus tanácsai tovább

Fotós receptek! 5 egészséges és hűsítő turmix gyerekeknek a kánikulai hőségre tovább

Mikortól adhatsz a babának fagyit? Mire figyelj a fagylalt vásárlásakor? Dietetikus válaszol tovább

0-3 éves gyerekek étrendje: minden második gyermeket helytelenül táplálnak a szüleik - Kutatási eredmény tovább

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Spenótkrém

Spenótkrém

Uzsonnakrémek kenyérre >>
10 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 1 kávéskanál főtt spenót 3-4 kávéskanál margarin

Recept:

A főtt, lehűtött spenótpürét összekeverjük a margarinnal és rákenjük az uzsonnára kínált kenyérszeletre.

(...) tovább a teljes recepthez...


Legfrissebb szakértői válasz

S. Puskás Judit

S. Puskás Judit

Munkaügyi szakember

tovább a szakértőhöz >>

Kedves Anett!
Ahhoz, hogy Csed-t, gyedet kapjon a gyermeke születését megelőző két éven belül 365 nap biztosítási idővel kell rendelkezni és a a szüléskor is biztosítottnak kell lenni.
Önnek minél előbb biztosítási jogviszonyba kell lépni. Tudom, hogy nehéz pocakosan elhelyezkedni, de minden ismeretséget fel kell kutatni. Lehet határozott idejű munkaszerződése a baba születéséig is, már akkor is jogosult ezekre az ellátásokra.

Ha nem sikerül, akkor gyesre lesz csak jogosult.


Üdvözlettel: S.P.Judit

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

9 évesen lebénult egy baleset miatt, de boldogabb a kisfiú, mint sok egészséges ember - Megható találkozásról ír Jocó bácsi

vissza vissza