Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > 3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget - Szülők Lapja

3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget

Szülőklapja képVizes-pancsolós, patakparti, vízágyús és más vízi játékos - budapesti és környéki - különleges játszótereket mutatunk be, ahova a nyári hőségben mindenképpen érdemes kilátogatni a gyerekekkel. Strandpapucsot, fürdőruhát és törölközőt ezekre a helyekre érdemes magatokkal vinni.

Szerző: Szülők lapja
2015-07-03
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Igényesen kialakított különleges, vizes játszóterekkel eddig még nem kényeztették el a fővárosban élő kisgyermekes családokat, ezért sajnos sok budapesti vizes játszótérről nem tudunk beszámolni.

Példaértékű a Győrben két éve átadott speciális játszótér, ami jelenleg Magyarország legnagyobb vizes játszóterének számít, és amihez hasonló az országban nem sok létezik. Bár tény, hogy egyre több játszótérnél állítanak fel úgynevezett párakapukat - hőség esetén ez is nagy segítség a játszózó gyerekeknek és szüleiknek.


Magyarország legnagyobb vizes játszótere Győrben
A gyerekek hangulatos környezetben, nyitható, zárható zsilipekkel, a vízkiemelő spirállal, tekerős kúttal, spriccelő kiskakassal, lapátos forgókerékkel játszhatnak, illetve közvetlenül maguk is vizet terelgethetnek a folyókákba. A játszótér hangulatához jól illeszkednek a többi játékeszközök: például a hajó formájú rugós játék, mini vízesés, a szökőkút, a csobogó és a vízköpő-sor. Érdekesség, hogy a győri alpolgármester fejében úgy született meg az ötlet annak idején, hogy egyszer az unokáival Ausztriában kirándult, és ott látott egy hasonló játszóteret. Akkor arra gondolt, hogy a magyar gyerekek is megérdemelnének egy ilyen vizes játszóparkot.

Ehhez a győrihez hasonló vizes játszótérből kellene minél több, hogy a babák, kisgyerekek a nyári hőségben komfortosan érezhessék magukat, és még több élménnyel gazdagodhassanak, hiszen hét közben nem mindig adódik alkalom és lehetőség arra, hogy a szüleikkel kiugorjanak a közeli strandra.

3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget

Győr, Bisinger sétány - A ritkaságnak számító játszótér osztrák mintára készült

Az alábbiakban budapesti és környéki nyári játszótereket ajánlunk, melyek közül három ingyenes, egy pedig fizetős ugyan, de nagyon megéri az árát.
A lenti vizes játszóterek bármelyikére indulva ne felejtsünk el magunkkal váltóruhát, naptejet, kissapkát, törölközőt és italt vinni - elengedhetetlen!


1. Bükkös parti játszótér
2000 Szentendre, Bükköspart utca 59.

A nagy méretű, árnyékos, körülkerített játszótér legnagyobb előnye, hogy közvetlen a patak partján fekszik, ezért jókat lehet játszani a patakban. Hátránya, hogy a környezete miatt kullancsra kell számítani. Busszal, autóval és gyalog is könnyen megközelíthető. Ha az árnyas patakparti sétány felől érkeztek, akkor vadkacsákat is láthattok.

3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget

A játszótér közvetelnül a patak mellett található

2. Szent Adalbert téri játszótér
1118 Budapest, Szent Adalbert tér 1-7.
A játszótér főként a kisebb 1-4 éves korú gyerekeknek ajánljuk, a csúszka viszont kimondottan a nagyobb gyerekeket szolgálja ki. Magát a játszóteret szép környezetben alakították ki. Hátránya, hogy árnyékot sajnos kevésbé találni. A vizes-játszóeszközzel nagyokat játszhatnak a gyerekek a nyári hőségben.

3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget  3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget

Főként babáknak és kisebb gyerekeknek nyújt élményt

3. Kalóz, más néven Bikás játszótér
Kevés olyan szabadidős hely van Budapesten, ahol a gyerekesek, tinédzserek, kutyások, futók és az idősebb korosztály mind jól megférnek egymás mellett. A tavaly átadott, gyönyörűen felújított Bikás park ilyen - talán nem túlzás azt állítani, hogy Budapest Central parkja valósult meg a projekttel. Idilli ősfás-parkos környezetben sétálhattok, ahol a kellemes szökőkút, tavacska, futópályák és sportpályák mellett a Kalóz játszótér is megújult. Extra széles csúszda, babamászóka, nagyobb mászóka, több homokozó, állatfigurás rugós játékok, pagoda is helyet kapott. A játszótér egyik különlegessége a kis homokozóban található vizezős játék, amit praktikusan az ivókút tőszomszédságában alakítottak ki.

Pont ez a pancsolós hely sajnos napos, kevés árnyék fedi - erre mindenképpen készülni kell. A terület másik különlegessége pedig a játszótér melletti trambulin park. A parkra akár egy egész délelőttöt is érdemes rászánni, mert nagyon kellemes helyszín. Hátránya, hogy a rongálók és szemetelők nyomai sajnos már kezdenek meglátszódni.

3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget  3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget
A Kalózos játszótér különlegessége a képen látható vizes-pancsolós játékszerkezet, ahol nagyokat lehet sarazni

3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget  3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget
Extra széles csúszda kisebbeknek, és sportmászóka nagyobb gyerekeknek


4. Tarzan parki Placcs Placc - 15 vizes játék (fizetős)
1046 Budapest, Tábor u. 28.

Biztonságos, érdekes és szórakoztató a két éve átadott játszótér Újpesten, ami a korábbi iskolai tábor helyén létesült. A játszótér önkormányzati fenntartású ugyan, de a belépésért fizetni kell. Az új kalózhajó, mászó torony és vár mellett a nyári hőségben az úgynevezett ‘Placcs Placc’ miatt keresik fel a családok. A vizes játszótéren különféle locsoló, spriccelő játékok és vízágyuk nyújtanak frissítő szórakozást minden korosztálynak. A vízi játékok sokasága a strandot teljesen pótolja, érdemes fürdőruhát, papucsot és törölközőt is magunkkal vinni.

3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget  3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget
3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget  3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget

A hely igazi kalandpark: különféle mászótornyok és csúszdák, kötélhinták és ügyességi játékok mind a sport és a mozgás szeretetére nevelik a városi gyerekeket. A hatalmas játszópark folyamatosan bővül, így mindig újabb újdonságok várják a kisebbeket és nagyobbakat. A Tarzan™ Park teljes területe zárt, a mosdók kulturáltak és higiénikusak, és animátorok teszik még tartalmasabbá a szórakozást.  A kismotor, kisautó, homokozó készlet bérlése benne van az árban. Nagyobb gyerekeket is érdemes magunkkal vinnünk.

Ajánlott cikk: További vizes játszóterek az országban - olvasóink küldték, nézd meg ezeket is »»

Nem került bele a cikkbe a kedvenc vizes játszótered? Írj a szerk@szuloklapja.hu emailcímre, hogy pótoljuk.

Fotók Bükkös parti játszótér: Facebook, Fotók Szent Adalbert téri játszótér: Szülők Lapja, Fotók Kalóz/Bikás játszótér: Szülők Lapja, Fotók Tarzan park: tarzanpark.hu

Címkék: játszótér, vizes játszóterek, vízes játékok, pancsoló, baba, gyerek, nyár, kánikula, hőség

Email*
Név*

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

hirdetés

[x] hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Strandok Budapesten: 7 gyerekbarát hely, ahova mehettek a kánikulában
Strandok Budapesten: 7 gyerekbarát hely, ahova mehettek a kánikulában

Elindult a 2016-os strandszezon, amihez összegyűjtöttük Nektek a budapesti strandok családosoknak szóló kedvezményeit, illetve a családi belépőjegyárakat - összeállításunkból megtudhatjátok, hogy melyik strandon mikor tartanak kedvezményes napot. Strandok fotókkal illusztrált felsorolása a legfrissebb adatokkal.

tovább a cikkre
Strandok, ahova ne menj a gyerekkel: az ÁNTSZ ezeken a helyeken talált problémát
Strandok, ahova ne menj a gyerekkel: az ÁNTSZ ezeken a helyeken talált problémát

Több természetes fürdőhelyet is a kifogásolt kategóriába sorolt az ÁNTSZ az elmúlt négy év adatai alapján. Egy strandot általában négyszer is vizsgáltak. Kisgyermekekre vonatkozó felhívást is közzétett a hatóság.

tovább a cikkre
5 különleges játszótér Budapesten, ahova feltétlenül menjetek el a gyerekekkel!
5 különleges játszótér Budapesten, ahova feltétlenül menjetek el a gyerekekkel!

5 kiváló budapesti játszóteret ajánlunk - főképpen azoknak, akik még ezeket a játszótereket nem ismerik. Mindegyik „játszi” a maga módján különleges - közös bennük, hogy a gyerekek egytől-egyik mindegyiket imádni fogják.
5 különleges budapesti játszótér – fotókkal.

tovább a cikkre
Budapesti játszóterek kerületenként
Budapesti játszóterek kerületenként

Összegyűjtöttük Nektek a budapesti játszótereket kerületenként, hogy mindenki megtalálja a lakóhelyéhez legközelebb esőt, vagy a számára legszimpatikusabb játszóteret.

tovább a cikkre
Miért fontos a gyerekeknek a játszóház?
Miért fontos a gyerekeknek a játszóház?

Mikortól vigyük játszóházba a gyerekeket? Miért érdemes kiszakadni az otthoni játékkörnyezetből, és játszóházba járni? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, mielőtt legelőször játszóházba indulunk? Mennyibe kerülnek a játszóházak? – felmérésünkből ezek és sok minden más is megtudható.

tovább a cikkre
Játszótéri konfliktusok – Mikor kell a szülőnek beleavatkoznia?
Játszótéri konfliktusok – Mikor kell a szülőnek beleavatkoznia?

Az a szülő, aki 1-3 éves korú gyermeket nevel, biztosan találkozott már - elsősorban a játszótéren - azzal a jelenséggel, hogy csemetéje egy bizonyos játék, vagy tárgy miatt konfliktusba keveredett egy másik gyermekkel. Észrevesszük-e egyáltalán ezeket és ha igen, hogyan reagáljunk rá? Mikor kell, és mikor nem kell beleavatkozni?

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Sárgarépás csirkehúspüré

Sárgarépás csirkehúspüré

Főzelékek >>
7 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Hozzávalók 1 főre: 140 g sárgarépa 60 g csirkemell

Recept: A sárgarépát a csirkehússal megfőzzük, majd robotgéppel pürésítjük.

Dietetikus véleménye:

A főzővíz egy részét tartsuk meg, ezt használjuk fel a pürésítés során. A csirkemellet lecserélhetjük lebőr&(...) tovább a teljes recepthez...


Legfrissebb szakértői válasz

Fodor Tímea

Fodor Tímea

Logopédus

tovább a szakértőhöz >>

l torzítás

Kedves Kata!

Azt javasolnám, hogy kanadai vagy/és magyar logopédus alakítsa ki a szakszerűen az l hangot. Abban igaza van külföldi kollégámnak, hogy még akár spontán javulás is történhet egy 4 éves fiúcskánál. Általában megvárjuk az 5 éves kort és utána foglalkozunk az l hanggal. Az az ötletem, a későbbiekben vegye fel a skyp kapcsolatot egy magyar logopédussal. Az l hang skypon keresztül is jól javítható :-)

Ezt olvastad már? [x]
9 hónap

Ezek voltak a legnépszerűbb babanevek 2017-ben! 50 fiúnév és lánynév, amit a szülők leggyakrabban választottak gyermeküknek

vissza vissza
Advertisement