Húsvéti programok 2016: 9 ingyenes program Budapesten és vidéken, amit imádni fognak a gyerekek is

Szülők lapja

Húsvét

Szülők lapja


Húsvéti programok 2016: 9 ingyenes program Budapesten és vidéken, amit imádni fognak a gyerekek is Ha a húsvétot nem csak a locsolkodók várásával és megvendégelésével szeretnétek tölteni, akkor szemezgessetek a Budapesten és vidéken megrendezésre kerülő ingyenes húsvéti programokból, ahol az egész család kikapcsolódhat és feltöltődhet. Nem csak Budapesten, de az országban számos helyen várják húsvéti rendezvényekkel az érdeklődőket. Kiemelt hangsúlyt kapnak a húsvéthoz kapcsolódó gyermekprogramok, de könnyűzenei koncertek és táncház is várja a családokat. Megéri ellátogatni valamelyik húsvéti rendezvényre a tavasz első hétvégéjén, hogy élményekkel teljen ez az ünnep is az egész család számára!

Most 9 szuper húsvéti programot mutatunk Budapesten és vidéken, ahol szeretettel várják az érdeklődőket, és még belépőjegyet sem kell fizetned! A plusz 1 tippünk pedig a különleges élmények és varázslatos interaktív kiállítások szerelmeseinek szól.

1. III. Húsvéti Bárányfesztivál


III. Húsvéti Bárányfesztivál ismét a Vajdahunyadvárban ahol sok ingyenes családi programmal, húsvéti mulatsággal csalogatják a látogatókat. Könnyűzenei koncertek mellett három napon át ingyenes kézműves foglalkozásokkal, színpadi programokkal, népi játékokkal, valamint nyuszi és bárány simogatóval kedveskednek a gyerekeknek. Akik megéheznek, bárányhúsból készült ételeket és különböző húsvéti fogásokat kóstolhatnak.

Program: III. Húsvéti Bárányfesztivál a Vajdahunyadvárban
Helyszín: Vajdahunyadvár, Városliget, Budapest
Időpont: 2016.03.26-28.,10:00-22:00
Bővebb információ »

+ egy tipp: Varázskastély - Interaktív kiállítás és játék


Szintén a Vajdahunyadvár ad otthont a Varázskastély című interaktív kiállításnak és játéknak, ami ugyan nem ingyenes, de a tavaszi szünetben egy izgalmas varázslatos mesebeli kalanddal várja a látogatókat egészen május 1-jéig. Vajon mi vár az kastély hatalmas kapuján túl? Ártó bűbáj vagy csodás varázslat lakozik a kastély falai között? Aki belép a kastélyba, a Káprázat és Fantázia lenyűgöző birodalmába csöppen, de vigyázat, a Varázskastélyban minden megtörténhet!

Húsvéti programok 2016: 9 ingyenes program Budapesten és vidéken, amit imádni fognak a gyerekek is Húsvéti programok 2016: 9 ingyenes program Budapesten és vidéken, amit imádni fognak a gyerekek is

A kastély minden egyes zugában játékos talányok, meglepő jelenségek és elvarázsolt lények teszik próbára a résztvevők szemfülességét és bátorságát. A kastély fura ura, a rejtőzködő Mágus lépten-nyomon a bolondját járatja a vendégekkel, váratlan trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket. Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Ha minden szoba titkát sikerül megfejteni, a jutalom sem marad el!

Húsvéti programok 2016: 9 ingyenes program Budapesten és vidéken, amit imádni fognak a gyerekek is Húsvéti programok 2016: 9 ingyenes program Budapesten és vidéken, amit imádni fognak a gyerekek is

A Varázskastélyt járva a látogatók kideríthetik, vajon elég ügyesek-e ahhoz, hogy kiszabaduljanak a Tükörszoba szemkápráztató csapdájából, megfejtsék a Beszélő falak rejtélyét, vagy megtörjék az Álmok szobájának fortélyos bűbáját. Ha elég szerencsések, a Mágussal és a kastély álruhás lakóival is találkozhatnak. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő, izgalmas interaktív kiállítás és játék rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Program: Varázskastély - Interaktív kiállítás és játék
Helyszín: Vajdahunyadvár, Mezőgazdasági Múzeum, Budapest
Időpont: 2016.03.19- 05.01.
Nyitva tartás: H zárva, K-V 10-17 óráig (március 27-én húsvétvasárnap és 28-án húsvéthétfőn, valamint május 1-jén nyitva!)
Bővebb információ »


2. Húsvéti állatságok a NOÉ Állatotthonban!


Húsvéti állatsimogatóval, arcfestéssel, kézműves foglalkozással, vetélkedővel és tojáskereső versennyel várja a gyerekeket és a gyereklelkű felnőtteket. Akik kilátogatnak húsvétvasárnap a NOÉ Állatotthonba, találkozhatnak nyuszival, birkával, kacsával, csibével, kecskével, malaccal és még sok más szőrös és tollas állattal, akik bizony nagyon szeretik, ha megsimogatják őket.

Program: Húsvéti állatságok a NOÉ Állatotthonban!
Helyszín: NOÉ állatotthon, Csordakút utca vége, Budapest
Időpont: 2016.03.27., 11:00-14:00
Bővebb információ »

3. Húsvétváró szombat a Meseboltban


A Húsvétváró szombaton színes programokkal várják a gyerekeket a Meseboltban. Lesz tojásvadászat, húsvéti tojástartó készítése, arcfestés és csillámtetoválás, ékszerkészítés és természetesen felolvasás mesekönyvből és a szünetekben citerazás.
 
Program: Húsvétváró szombat a Meseboltban
Helyszín: Libri Mesebolt, Budapest
Időpont: 2016.03.26., 14:00-16:00
Bővebb információ »

4. Tavaszébresztő családi nap


A Tavaszébresztő családi nap keretében a családok apraja-nagyját várják szórakoztató programokkal. A kézműveskedés során húsvéti dekorációt készíthetnek az ügyes kezűek, tojásvadászat, játszószőnyeg, fotósarok és diavetítés is színesíti a tavaszébresztő programokat.

Program: Tavaszébresztő családi nap
Helyszín: Kelenvölgyi Közösségi Ház, Budapest
Időpont: 2016.03.26., 10:00-17:00
Bővebb információ »

5. Húsvéti MOM Sport Piknik


Akik aktívan és sportos játékkal szeretné tölteni a húsvétot, azoknak tökéletes választás a Húsvéti MOM Sport Piknik. Számos program közül választhatnak a sportos kikapcsolódásra vágyó kisebbek és nagyobbak. Lesz póniló lovaglás, kisállat simogató, húsvéti kézműves foglalkozások, interaktív programok, mint például tojásgurító verseny, tojásfutam, tojáskereső és húsvéti kirakósdi.

Program: Húsvéti MOM Sport Piknik
Helyszín: MOM Sport Uszoda és Sportközpont, Budapest
Időpont: 2016.03.27., 10:00-15:00
Bővebb információ »

6. Húsvét mindenek felett


Aki a város felett szeretné tölteni a húsvétvasárnapot, azok látogassanak ki a Citadellára. 14:00 órától tojásfestés, arcfestés, kosárfonás, kirakodóvásár és gasztronómiai különlegességek várják a húsvétolókat. Délutántól estig pedig táncház és koncertek színesítik a programokat.

Program: Húsvét mindenek felett
Helyszín: Citadella, Budapest
Időpont: 2016.03.27., 14:00 órától
Bővebb információ »

7. Húsvéti Gyereknap a Gozsdu Udvarban


A Húsvéti Gyereknapon minden a felhőtlen szórakozásról szól majd. A kilátogató családok nem csak a húsvéti népszokásokkal ismerkedhetnek meg, de a gyerekek trambulinon ugrálhatnak és tornázhatnak is. De lesz állatsimogató a kicsik nagy örömére, arcfestés, kézműves foglalkozás és játékkuckó, hogy mindenki önfeledten jól érezze magát.

Program: Húsvéti Gyereknap a Gozsdu Udvarban
Helyszín: Gozsdu Udvar, Budapest
Időpont: 2016.03.28., 10:00-14:00
Bővebb információ »

8. III. Húsvéti Sonkaszegő Fesztivál


Harmadik alkalommal rendezik meg Esztergomban a Húsvéti Sonkaszegő Fesztivált. A három napos rendezvényen napközben színpadi programokkal, népi játszótérrel, gyerekjátszókkal, vásározókkal és gasztronómiai különlegességekkel várják a fesztiválra látogatókat, esténként pedig könnyűzenei koncertek színesítik a programot.

Program: III. Húsvéti Sonkaszegő Fesztivál
Helyszín: Szent István tér (Bazilika parkoló), Esztergom
Időpont: 2016.03.26-03.28.
Bővebb információ »

9. I. Húsvéti Nyuladalom Siófokon


Első alkalommal megrendezésre kerülő Siófoki Húsvéti Nyuladalom program kavalkádjából a gyerekek és a felnőttek kedvükre válogathatnak. A vásári forgatag mellett színpadi produkciók és gólyalábasok garantálják a jó hangulatot. A gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen bábszínház, nyúlfutam, húsvéthétfőn kézműves foglalkozások színesítik a programot, de szombattól hétfőig rengeteg állandó program gondoskodik arról, hogy élménnyel teli legyen az ünnep. Például kosaras körhinta, hordólovaglás, hintaló, sajtlabirintus, horgászat, gólyaláb, lápjáró, lufihajtogatás, arcfestés.

Program: I. Húsvéti Nyuladalom Siófokon
Helyszín: Fő tér, Siófok
Időpont: 2016.03.25-03.28.
Bővebb információ »

Ha te is tudsz ingyenes húsvéti programról, akkor küldd el nekünk a szuloklapja@szuloklapja.hu email címre.

Szülők lapja

Húsvét

Szülők lapja


2016.03.23