Május 1. programok 2016: 18 szuper ingyenes családi program Budapesten és vidéken

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Május 1. programok 2016: 18 szuper ingyenes családi program Budapesten és vidéken Pünkösd hava, akkor majális. Május 1-jén az ország számos pontján várják a majálisozni vágyókat rengeteg színes programmal. Olvasóink számára válogattuk ki a legjobb ingyenes programokat, így biztos, hogy mindenki talál kedvére valót. Budapesti és vidéki majálisokat gyűjtöttünk csokorba, ahol garantált a felhőtlen kikapcsolódás az egész család számára. Május 1-jén színes, izgalmas ingyenes programokkal várják az ország számos pontján a szabadba vágyókat. Rengeteg családi program közül lehet válogatni, de a sport és a gasztronómia szerelmesei sem fognak csalódni válogatásunkban.


Budapesti ingyenes programok


1. Városligeti Majális 2016


A Városligeti Majális a Vajdahunyadvár előtt kerül megrendezésre izgalmas gyerekprogramokkal, például: vidámpark, dodgem, óriáskerék, légvárak, póni lovaglás. A majális elmaradhatatlan része a kézműves kirakodóvásár és a hazai ízek kedvelői is finomságokkal várják.

Program: Városligeti Majális 2016
Helyszín: Vajdahunyad vára, Budapest
Időpont: 2016.04.30-05.01.
Bővebb információ »


2. Majális Rákosmentén 2016.


A Majális Rákosmentén rendezvény idén is programkavalkáddal várja a látogatókat. A gyerekeket állatsimogató, táncház, gyermekkoncert, kis vidámpark és ugráló vár várja többek között, de lesznek népi játékok, kutyás bemutató és régi autók kiállítása. Emellett színpadi programok és könnyűzenei koncertek színesítik a rendezvényt, valamint kulturális, szociális és közintézmények, egyházak, civil szervetek is programokkal készülnek a majálisra.

Program: Majális Rákosmentén 2016.
Helyszín: Ferihegyi út forgalomtól elzárt szakasza a Pesti út és a Gyökér utca között, Budapest
Időpont: 2016.05.01., 10:00
Bővebb információ »

3. A Nagy Futam IV.


A Nagy Futam negyedik alkalommal kerül megrendezésre a belváros szívében. Az elképesztő látványosságot nyújtó földi és légi parádét szinte testközelből élvezhetik a technikai sportok kedvelői. A versenyautók, motorok és kamionok a belváros aszfaltját fogják szelni, a levegőben pedig nem mindennapi légi járművek parádéznak majd.

Program: A Nagy Futam IV.
Helyszín: Belváros, Budapest
Időpont: 2016.05.01.
Bővebb információ »

4. Újpesti Majális

 
Az Újpesti Majális ismét bővelkedik családi programokban. Amíg a színpadon könnyűzenei előadók, színművészek és bűvész szórakoztatják a nagyérdeműt, addig a kisebb-nagyobb gyerekeket többek között vidámpark, lufi hajtogatás, Tarzan park és kézműves foglalkozásokkal várják a szervezők.
 
Program: Újpesti Majális
Helyszín: Kósa Pál sétány, Káposztásmegyer, Budapest
Időpont: 2016.05.01.
Bővebb információ »

5. Kőbányai Halmajális


A Kőbányai Halmajális főzőversenye során, egész nap 1000 literes üstben fő majd az ínycsiklandó halászlé, de lacikonyha, retró rétes és további más finomságok is várják a majálisra látogatókat. Eközben a színpadon zenés programok, táncház és meseelőadás színesíti a rendezvényt. A gyerekeknek pedig egész nap játszóházzal és kézműves foglalkozással kedveskednek.
 
Program: Kőbányai Halmajális
Helyszín: Óhegy park, Budapest
Időpont: 2016.05.01.
Bővebb információ »

Vidéki ingyenes programok


6. Gyulai majális


A Gyulai majálison egész nap finom ízekkel, kellemes zenével, kézműves foglalkozással és vidám gyerekprogramokkal várják a kilátogatókat a Várkertben.

Program: Gyulai majális
Helyszín: Gyulai vár, Várkert, Gyula
Időpont: 2016.05.01.
Bővebb információ »

7. V. Palacsintafesztivál - Balatongyörök


A Palacsintafesztiválon a megszokott ízek mellett, különlegesebbnél különlegesebb palacsintákat lehet megkóstolni és a vállalkozó kedvű versenyzők összemérhetik tudásukat palacsintakészítésben és forgatásban is. A legjobbak pedig elnyerik a Györöki Palacsintás király és Palacsintás királynő címet. A mulatságot természetese számos gyerekprogram kézműves játszóház és zenés program színesíti.

Program: V. Palacsintafesztivál
Helyszín: Jüngling Zoltán Közösségi Ház, Balatongyörök
Időpont: 2016.04.30.
Bővebb információ »

8. Keszthelyi Szezonnyitó


A Keszthelyi Szezonnyitó, Keszthely város turisztikai évadnyitó ünnepsége minden év május 1-jén és egyben majális is, ahol a látogatókat színes programokkal várják a Balaton partján. A gyerekeket népi játékokkal, mesekoncerttel, bábjátszótérrel csalogatják, míg a felnőtteket színvonalas koncertek és színpadi programok várják.

Program: Keszthelyi Szezonnyitó
Helyszín: Balaton-part, Keszthely
Időpont: 2016.04.30-05.01.
Bővebb információ »

9. VI. Sportmajális - Székesfehérvár


A székesfehérvári Sportmajális nem mindennapi versenyekkel, rengeteg sportprogrammal és bemutatókkal várja a sportolni vágyó majálisozókat, mert ez a nap a sportról, mozgásról és kikapcsolódásról szól. Emellett, találkozhatnak ismert sortolókkal, valamint kezdő és profi mozogni vágyók együtt edzhetnek.

Program: VI. Sportmajális
Helyszín: Bregyó közi Ifjúsági Szabadidő Központ, Székesfehérvár
Időpont: 2016.05.01.
Bővebb információ »

10. IX. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál - Agárd-Gárdony


A Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál idén 9. alkalommal kerül megrendezésre május első hétvégéjén, Agárdon. A Velencei-tó kulturális és gasztronómiai fesztiválján megismerhetik az érdeklődők a helyi termékeket, pálinkákat, továbbá a vad- és halételekből sem lesz hiány. A finom ízek mellett portékás udvar, vásár, kulturális és sportprogramok várják a látogatókat. A gyerekekről sem feledkeztek meg, hisz rengeteg játéklehetőség mellett tündérképző, udvari bolond képző és a boszorkány nevelde is őket várja.

Program: IX. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál
Helyszín: Agárd-Gárdony
Időpont: 2016.04.29-05.01.
Bővebb információ »

11. Tapolcai Családi Majális


A Tapolcai Családi Majális május első hétvégéjén színes családi programokkal várja a Malom-tó partjára látogatókat. A gyerekeket kézműves foglalkozással várják, találkozhatnak Ricsi Bohóccal és gyerekkoncert színesíti a programot, de lesz anya-gyermek fotózás is anyák napja lévén. Péntektől viszont már vidámpark várja a kicsiket a Déli Városkapu Parkban egészen vasárnapig. Emellett természetesen kulturális programok, koncertek, kézműves kirakodóvásár és hagyományos ételek-italok kínálata, ha megéhezne a vendég.

Program: Tapolcai Családi Majális
Helyszín: Malom-tó partján, Tapolca
Időpont: 2016.04.30-05.01.
Bővebb információ »

12. Akkor És Most Jármű Expo - Esztergom

 
Az Akkor És Most Jármű Expo veterán és új autók kiállítása remek választás az autók szerelmesei számára. A kiállítás, és a hozzá kapcsolódó rendezvények is mind ingyenesen látogathatók, ahol a család apraja-nagyja kikapcsolódhat. Koncertek és színpadi produkciók mellett lesz majális, családi kerékpárverseny, motorcsónakverseny, valamint mind két nap sétahajózás, léghajózás, gyerek játszó park, kirakodó vásár gondoskodik a felhőtlen szórakozásról

Program: Akkor És Most Jármű Expo
Helyszín: Rugby Club Hotel rendezvényterülete: Nagy Duna sétány 3. Esztergom
Időpont: 2016.04.30-05.01.
Bővebb információ »

13. 18. Dél-Pest megyei anyák napi virágvásár és Anyám Tyúkja Főzőfesztivál - Csermő

 
A Dél-Pest megyei anyák napi virágvásár és Anyám Tyúkja Főzőfesztiválon minden a virágokról és a finom szárnyas ételekről fog szólni. A virágvásár mellett kaktuszkiállítás is lesz, de akár egzotikus növényt is beszerezhetünk. Tyúkhúslevest is kóstolhatnak a kilátogatok és a színpadon  kulturális programok és koncertek kerülnek sorra.  Este pedig Retro Disco zárja a napot.

Program: 18. Dél-Pest megyei anyák napi virágvásár és Anyám Tyúkja Főzőfesztivál
Helyszín: Templom tér, Hétvezér tér, Csermő
Időpont: 2016.04.30.
Bővebb információ »

14. Retro Majális - Pannonhalma

 
A Retro Majális nosztalgikus időutazásra hívja a látogatókat, megidézve a letűnt korok hangulatát. Lesz itt vándor vurstli KGST piac, plakátkiállítás, utcazenészek, Lacikonyha, de a gyerekekről sem feledkeztek meg, őket a Bodza játszóház és gyermekműsor várja. A nap folyamán a színpadon könnyűzenei koncertek és szórakoztató műsorokkal kedveskednek a majálisozóknak.
 
Program: Retro Majális
Helyszín: Főtér, Pannonhalma
Időpont: 2016.04.30., 14:30
Bővebb információ »

15. V. Pálinka és Mangalica Majális - Zalaegerszeg

 
Az V. Pálinka és Mangalica Majális Zala megye legnagyobb ingyenes gasztronómiai rendezvénye Mangalicapörkölt főzőverseny mellett, számos sportos program is szerepel a palettán az egészség jegyében. Koncertek, fogathajtó verseny, felnőtt és gyerek motoros felvonulás, valamint bábszínház és színes gyermekprogramok garantálják a szórakozást.
 
Program: V. Pálinka és Mangalica Majális
Helyszín: Városi Sportcsarnok és Zala Pláza környéke, Zalaegerszeg
Időpont: 2016.04.29-05.01.
Bővebb információ »

16. XVIII. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál - Gyomaendrőd

 
A XVIII. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztiválon a tejes termékek mellett, finom borokat és mézet is kóstolhatnak a kilátogatók, de akár benevezhetnek a Sajtos és túrós ételek Főzőversenyére. A gyerekeket Kölyök sziget várja, míg a három napos gasztronómiai fesztiválon táncbemutatók, zenei fellépők, lovas felvonulás és még számos program garantálja a tartalmas kikapcsolódást.
 
Program: XVIII. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál
Helyszín: Szabadság tér, Gyomaendrőd
Időpont: 2016.04.29-05.01.
Bővebb információ »

17. 22. Nagykanizsa Város Napja


A 22. Nagykanizsa Város Napja alkalmából ismét színes kulturális és szórakoztató programokkal várják a városlakókat. A jó hangulatról zenei fellépők és tánccsoportok gondoskodnak, továbbá lesz még divatbemutató és tűzijáték. kirakodó vásár és a gyerekeket kalandpark, ugrálóvár, mászófal és a Gyermeksziget izgalmas programjai várják.

Program: 22. Nagykanizsa Város Napja
Helyszín: Erzsébet tér, Nagykanizsa
Időpont: 2016.04.29-04.30.
Bővebb információ »

18. Gyulai Majális

 
A Gyulai Majális a Várkertben kerül megrendezésre. A színpadon tánc és mozgásművészeti csoportok mutatkoznak be, és a zenés műsorok mellett kutyás bemutató is megrendezésre kerül. A gyerekeknek népi ügyességi játékok, virsli evő verseny, sörhorgászat, meseelőadás, játszóház, vidámpark és ugrálóvár teszi lehetővé az izgalmas szórakozást.
 
Program: Gyulai Majális
Helyszín: Várkert, Gyula
Időpont: 2016.04.29-05.01.
Bővebb információ »

Fotó: Pixabay.com

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2016.04.28