Ide vidd el idén a gyereket! 21 szuper fesztivál és program a Balatonnál családoknak 2016 nyarán

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Ide vidd el idén a gyereket! 21 szuper fesztivál és program a Balatonnál családoknak 2016 nyarán Nyáron rengeteg családi rendezvény, fesztivál, gasztronómiai és kulturális rendezvény várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó családokat. A Balaton is számos családi programot ígér egész nyárra, és összeállításunkban ilyeneket ajánlunk figyelmetekbe, ahol garantált a felhőtlen kikapcsolódás. A Balaton idén is számos családi és kulturális rendezvényt ígér az ide érkezőknek. Hogy a nyaralás ne csak a strandolással teljen, remek családi programokat gyűjtöttünk össze - köztük ingyenes programokkal -, amik közül nehéz lesz ugyan választani, de biztosan mindenki megtalálja a legérdekesebbet. Fesztiválok, sportos programok, túrák, gyerekprogramok, koncertek, vitorlázás és még sorolhatnánk…. ami biztos, hogy a Balaton bővelkedik programlehetőségekben.

Balatoni programok - 2016 június


XII. Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek


XII. Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek természetesen minden a levenduláról szól és körül forog. A látogatók megismerhetik a levendula lepárlási folyamatát, a gyerekeket levendulás kézműves foglalkozás és játszóház várja, de zenés-mesés gyerekműsorokból sem lesz hiány a számtalan program között. Lesz, levendula szedd magad akció és levendula tea is kóstolható majd, de túrázásra is lesz alkalom a számos színpadi program mellett, amik igazi kikapcsolódást ígérnek.

Program: XII. Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek
Helyszín: Több helyszínen, Tihany
Időpont: 2016.06.20-07.01.
Részben ingyenes program
Bővebb információ »
 

Siófoki nyári gyerekelőadások


A Siófoki nyári gyerekelőadások alkalmával különböző zenei stílusokba kalauzolják el a gyerekeket és szüleiket a mesék segítségével. A meseelőadások mellett, megismerkedhetnek a hangszerekkel és a családi koncerteken felcsendülnek többek között, Halász Judit és Gryllus Vilmos dalai is. Kuruttyoló békakirály társaságában pedig India, Afrika és Kolumbia vidékein kalandozhatunk.

Program: Siófoki nyári gyerekelőadások
Helyszín: Kálmán Imre Kulturális Központ Kamaraterem, Színházterem, Siófok
Időpont: 2016.06.22-08.10.
Fizetős program
Bővebb információ »

Szárszói Tüzes Esték


A Szárszói Tüzes Esték, már délután elkezdődik, mert koncertekkel hangolódhatnak az ide látogatók az estére és a gyerekeket zenés mesejátékkal szórakoztatják. Az est beköszöntével fáklyás felvonuláson lehet részt venni, majd következik a Szent Iván éji tűzgyújtás és az est fénypontjaként a tűzijáték az év legrövidebb éjszakáján.

Program: Szárszói Tüzes Esték
Helyszín: Tóparti park, Balatonszárszó
Időpont: 2016.06.24.
Ingyenes program
Bővebb információ »
 

Szezonnyitó Balatonkenesén - a szezon ünnepélyes megnyitása


Indul a szezon, remek szórakozási lehetőségekkel a Balaton partján, a gyönyörű fekvésű Széchenyi parkban. Az ünnepélyes megnyitót követően a színpadon a The Blackbirds zenekar, majd Retro disco a lemezjátszók mesterével: Budai Rolanddal.

Program: Szezonnyitó - a szezon ünnepélyes megnyitása
Helyszín: Széchenyi park, Balatonkenese
Időpont: 2016.06.25.
Ingyenes program
Bővebb információ »

Lurkók vitorlára - Zamárdi


A Lurkók vitorlára különleges programsorozat szervezői a Zamárdi Baráti Kör, ingyenes vitorlázásra hív minden általános iskolás gyereket. Az öt alkalommal induló ingyenes vitorlázáson, a gyerekek megismerhetik a Balaton és a vitorlázás szépségeit.
Időpontok: június 26., július 3., 17., 31., augusztus 14., 17:00 óra

Program: Lurkók vitorlára
Helyszín: Bácskai utcai kikötő, Zamárdi
Időpont: 2016.06.26-08.14.
Ingyenes program
Bővebb információ »

Balatoni programok - 2016 július

KeszthelyFest


A KeszthelyFest a belváros szívébe invitálja ismét a zene és a gasztronómia kedvelőit. Ugyanis, egy időben kerül megrendezésre a Bor Összehoz Keszthelyen rendezvény is. A Fő téren és a Sétálóutcán finom falatok, lacikonyha és különböző sütödék várják a vendégeket. A színpadokon, a világzenétől a pop- és rockzenén át fellépők sokasága gondoskodik a jó hangulatról. De hogy a kicsik se unatkozzanak őket gyerekkoncertek, gyerekműsor és játékpark várja a három napos fesztivál idején.

Program: KeszthelyFest
Helyszín: Belváros, Keszthely
Időpont: 2016.07.01-03.
Ingyenes program
Bővebb információ »


Almádi napok


Az Almádi napok három hétvégén át tartó zenés-táncos programsorozat, szárvendégekkel és kirakodóvásárral csalogatja a vendégeket. A kulturális rendezvény mindenki számára gazdag programkínálata között táncegyüttesek bemutatói mellett, a hazai könnyűzenei fellépők sokasága szórakoztatva a látogatókat.

Program: Almádi napok
Helyszín: Szent István Park, Pannonia Kulturális Központ és Könyvtár, Balatonalmádi
Időpont: 2016.07.01-07.17.
Ingyenes program
Bővebb információ »
 

34. Balaton-átúszás - Révfülöp


A 34. Balaton-átúszás 5,2 kilométeres távja, a révfülöpi kikötőből indul és a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. Nevezni a kikötőhöz közeli labdarúgópályán lehet reggel 7 órától, amihez szükséges 1 hónapnál nem régebbi orvosi igazolás, de a helyszínen is lesz lehetőség orvosi vizsgálatra. A célban frissítők várják az úszókat és Balatonbogláron délután színes kulturális programok kerülnek megrendezésre a célterület mellett felállított nagyszínpadon.

Program: 34. Suzuki Balaton-átúszás
Helyszín: Révfülöpi kikötő, Révfülöp
Időpont: 2016.07.02., esőnap: 2016.07.09., 16., 23.
Fizetős program
Bővebb információ »
 

Bivalyfesztivál - Kápolnapuszta


A Bivalyfesztivál, ahogy minden évben idén is kirakodóvásárral, kézműves portékákkal, tánccal, élőzenével, helyi kistermelők minőségi termékeivel várja a Bivalyrezervátumba látogatókat. Gyerekek szórakozásáról játszóház és animátorok gondoskodnak majd. Persze látványosságból még ott lesznek a hazánkban őshonosnak számító bivalyok.

Program: Bivalyfesztivál
Helyszín: Bivalyrezervátum, Kápolnapuszta
Időpont: 2016.07.03.
Fizetős program
Bővebb információ »


Zamárdi séták


A Zamárdi séták ingyenes túravezetés alkalmával, augusztus közepéig minden csütörtökön megismerhetik az érdeklődők Zamárdi nevezetességeit. A 2,5-3 órás túrák során a Katolikus templom, Néprajzi Gyűjtemény, Tájház, Szamárkő és a Kilátó lesz a célpont. A séták a Tourinform Irodától indulnak, Kossuth utca 16.

Program: Zamárdi séták
Helyszín: Tourinform Iroda, Zamárdi
Időpont: 2016.07.07-08.18.
Ingyenes program
Bővebb információ »
 

Balatonfüredi Varázshajó - Gyerekhajó indul izgalmas programokkal


A Balatonfüredi Varázshajó izgalmas programokkal várja a kis hajósokat és szüleiket. A kellemes sétahajózás során játékkal szórakoztatják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. A program 1 órás, és magyar nyelvű. Nemcsak Balatonfüredről indul Varázshajó, hanem több más Balaton parti városból, ezekről a Balatoni Hajózási Zrt. honlapján lehet tájékozódni.

Program: Balatonfüredi Varázshajó
Helyszín: Kikötő, Balatonfüred
Időpont: 2016.07.09-08.21.
Fizetős program
Bővebb információ »

48. Kékszalag vitorlásverseny - Balatonfüred


A 48. Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, ahová 600 hajót várnak. Az önmagában is látványos verseny mellett, azonban számos vízi és parti program várja az érdeklődőket. A versennyel egy időben rendezik meg Balatonfüreden a borfesztivált, a vitorlázás iránt érdeklődőket bemutató, éjszakai reflektorfényes vitorlásverseny, sebességi verseny várja. Emellett látványos flyboard bemutató és a rendezvény zárásaként pedig utcabál sok zenével és tánccal.

Program: 48. Kékszalag Erste World Nagydíj
Helyszín: Több helyszínen, Balatonfüred
Időpont: 2016. 07.14-16.
Ingyenes program
Bővebb információ »

I love Balaton Öbölátúszás - Tihany


Az I love Balaton Öbölátúszás idén július 17-én kerül megrendezésre, de ha az időjárás nem lesz kegyes, akkor az esőnapon, augusztus 7-én. És hogy mi vár az úszókra? Egy fergeteges hangulatú sportos rendezvény gyönyörű környezetben, ahol 800 méteres, 1500 méteres és 3600 méteres távok közül választhat a család apraja-nagyja. A verseny közben és a célban is frissítők várják a versenyzőket. Fontos, hogy idén a nevezés már regisztrációhoz kötött, melyről bővebben a honlapon tájékozódhatnak.

Program: I love Balaton Öbölátúszás
Helyszín: Hajóállomási strand, Tihany
Időpont: 2016.07.17., esőnap: 2016.08.07.
Fizetős program
Bővebb információ »

IV. Anna Fesztivál - Balatonfüred


A IV. Anna Fesztivál négy napos rendezvényén, július 23-án kerül megrendezésre a régi hagyományokra visszatekintő Anna-bál. A bálhoz kapcsolódó rendezvények között lesz prímásverseny, történelmi városrészben több helyszínen könnyűzenei koncertek és opera filmvetítés is, és az elmaradhatatlan Szívhalászat. Július 24-én pedig, a 191. Anna-bál szépe és udvarhölgyei bemutatkoznak, majd lovas huszár kísérettel sétakocsikázásra indulnak a városban mezőhegyesi és lipicai fogatokon.

Program: IV Anna Fesztivál
Helyszín: Több helyszínen, Balatonfüred
Időpont: 2016.07.20-24.
Részben ingyenes program
Bővebb információ »

III. Pogácsa és Citeranap - Balatonkenese


A III. Pogácsa és Citeranap alkalmából kellemes citeraszó mellett kóstolhatják meg az érdeklődők a frissensült, finomabbnál finomabb pogácsákat. A Citeragálát követően a Budapest Ragtime Band és a balatonkenesei Pannónia Citerazenekar közös koncertje szórakoztatja majd a látogatókat.

Program: III. Pogácsa és Citeranap
Helyszín: Széchenyi park, Balatonkenese
Időpont: 2016.07.23.
Ingyenes program
Bővebb információ »

Hungarikum Fesztivál - Balatonalmádi


A Hungarikum Fesztivál a gasztronómia kedvelőinek ajánljuk többek között. A klasszikus magyar ételek és italok mellett, népművészeti és kézműves kirakodóvásári forgatag, magyar filmek és népmesék, valamint retro diszkó várja a Balatonalmádiba látogatókat.

Program: Hungarikum Fesztivál
Helyszín: Wesselényi strand előtti rendezvénytér, Balatonalmádi
Időpont: 2016.07.22-08.02.
Ingyenes program
Bővebb információ »

XXIII. Vonyarci Boros Forgatag - Vonyarcvashegy


A XXIII. Vonyarci Boros Forgatag zamatos borokat, ízletes falatokat, kézműves kirakodóvásárt ígér a forgatagra kilátogatóknak. A különböző zenei koncertek mellett, színes színpadi műsorok és a nap zárásaként utcabál szórakoztatva a látogatókat. A gyerekeket mindennap foglalkoztató és gyermekműsorok várják.

Program: XXIII. Vonyarci Boros Forgatag
Helyszín: Kossuth utcai rendezvénytér, Vonyarcvashegy
Időpont: 2016.07.27-31.
Ingyenes program
Bővebb információ »

Balatoni programok - 2016 augusztus


Pedálos Moszkvics Világbajnokság - Vonyarcvashegy


A Pedálos Moszkvics Világbajnokság egy tökéletes családi rendezvény, ahol a kislányok és kisfiúk benevezhetnek a versenyre és kupák, valamint különböző nyeremények várják őket. Nevezni a helyszínen is lehet.

Program: Pedálos Moszkvics Világbajnokság
Helyszín: Lidó Strand, Vonyarcvashegy
Időpont: 2016.08.06.
Részben ingyenes program
Bővebb információ »
 

XVI. Balatoni Játszadalom és a Balaton szíve létrehozása - Zamárdi


A XVI. Balatoni Játszadalom és a Balaton szíve létrehozása rendezvény, igazi családi rendezvény rengeteg népi gyerekjáték lehetőséggel, de lesz még játszóház, kirakodó vásár és színpadi fellépők a négy nap során. Szombaton pedig, kézfogással a vízben a Balaton szívének megalkotására kerül sor.

Program: XVI. Balatoni Játszadalom és a Balaton szíve létrehozása
Helyszín: Bácskai utcai kikötő, Zamárdi
Időpont: 2016.08.11-14.
Ingyenes program
Bővebb információ »

Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál - Alsóörs


A Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál Alsóörsön, idén is megrendezésre kerül. Az egy hétig tartó fesztivál, minden korosztály számára kínál tartalmas, szórakoztató kikapcsolódási lehetőséget. A borok és a gasztronómia mellett kézműves kirakodóvásár, számos kulturális és sportprogram, utcabál, koncertek és tűzijáték várja az ide látogatókat, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozások várják.

Program: Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál
Helyszín: Sirály park, Alsóörs
Időpont: 2016.08.13-20.
Ingyenes program
Bővebb információ »

XII. Országos Lecsófesztivál - Balatonkenese


A hagyományos lecsó-főzőverseny mellett szórakoztató programok, kézműves kirakodóvásár várja az érdeklődőket. Sztárvendég: Ocho Macho

Program: XII. Országos Lecsófesztivál
Helyszín: Széchenyi park, Balatonkenese
Időpont: 2016.08.27.
Ingyenes program
Bővebb információ »

Fotó: Facebook/ I Love Balaton

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2016.06.20