Augusztus 20. programok 2016: 15 szuper ingyenes családi program a hétvégére Budapesten és vidéken

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Augusztus 20. programok 2016: 15 szuper ingyenes családi program a hétvégére Budapesten és vidéken Augusztus 20. a magyar államalapítás ünnepe és egyben, az Új Kenyér ünnepe is. Augusztus 20-án, az ország számos pontján várják a kikapcsolódni vágyókat, rengeteg színes programmal. Olvasóink számára válogattuk ki a legjobb ingyenes programokat, így biztos, hogy mindenki talál kedvére valót a nyár utolsó hónapjában. Budapesti és vidéki augusztus 20-i rendezvényeket gyűjtöttünk csokorba, ahol garantált a felhőtlen kikapcsolódás az egész család számára. Augusztus 20-án színes, izgalmas ingyenes programokkal várják az ország számos pontján a kikapcsolódni vágyók apraja-nagyját.

Rengeteg családi program közül lehet válogatni, de a zene és a gasztronómia szerelmesei sem fognak csalódni válogatásunkban. Ha pedig múzeumba mennétek, akkor azt sok helyre ingyenesen megtehetitek a nemzeti ünnepen. Link a cikk végén!


Budapesti ingyenes programok


1. A mi ünnepünk Augusztus 20. - Budapest


A mi ünnepünk Augusztus 20. állami ünnepség, a hagyományokhoz hűen zászlófelvonással és tisztavatással veszi kezdetét. Az ünnepen kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcáján hazai finomságok kóstolhatók. Ezen a napon az Országházban ingyenesen lehet megtekinteni a Szent Koronát is, a Clark Ádám téren délelőtt elkezdődnek a családi programok és koncertek, délután kenyéráldás és Szent jobb-körmenet, az este pedig hatalmas tűzijátékkal zárul.

Augusztus 20. programok 2016: 15 szuper ingyenes családi program a hétvégére Budapesten és vidéken
Ünnepi tűzijáték a Duna felett
Fotó: augusztus20.kormany.hu


Program: A mi ünnepünk Augusztus 20.
Helyszín: Több helyszínen, Budapest
Időpont: 2016.08.20.
Bővebb információ »


2. Új Kenyér Ünnepe - Budapest


Az Új Kenyér Ünnepe rendezvény egy hatalmas szórakozásnak ígérkezik az egész család számára. Friss, ropogós kenyér vár mindenkit az ünnep alkalmából, egész nap vidámpark, gyerekműsorok, show műsorok garantálják a kikapcsolódást és feltöltődést, de ízletes falatok és hűsítő italok is a hétvégén kilátogatókra a Vajdahunyadvárnál.

Program: Új Kenyér Ünnepe
Helyszín: Városliget – Vajdahunyad vára és környéke, Budapest
Időpont: 2016.08.19-21.
Bővebb információ »

Vidéki ingyenes programok


3. Állati hétvége - Szentendre


Az Állati hétvége két napján, minden az állatokról fog szólni a Skanzenben. A városi gyerekek, megismerkedhetnek a paraszti gazdaság állataival, szedhetnek tojást a tyúkok alól, vajat köpülhetnek, birkaszőrből textilt készíthetnek. Megismerhetik a magyar lófajtákat, de lesz kutyaiskola és csacsi húzta szekérre is ülhetnek. Emellett kézműves foglalkozásokon ügyeskedhetnek, mesét és koncertet hallgathatnak.
Augusztus 20-án ingyenesen látogathat ki az egész család a Skanzenbe az ünnep alkalmából, augusztus 21-én már belépőjegyet kell váltani.

Program: Állati hétvége
Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre
Időpont: 2016.08.20-21.
Bővebb információ »

4. Minden Magyarok XXII. Nemzetközi Néptáncfesztiválja - Gyula


A Minden Magyarok XXII. Nemzetközi Néptáncfesztiválja alkalmából, Gyulán lépnek fel a hazai néptánccsoportok színe-java. A városban zenés felvonulás és vásári komédiások várják az idelátogatókat. A Gyulai várban is rengeteg izgalmas, szórakoztató, közönségcsalogató program közül lehet majd választani. A gyerekeknek is színes programokkal készülnek, köztük játszóház, bábszínház, táncház és sok-sok zene.

Program: Minden Magyarok XXII. Nemzetközi Néptáncfesztiválja
Helyszín: a város több pontján, Gyula
Időpont: 2016.08.19-21.
Bővebb információ »

5. Szent István Napi Borünnep - Nagymaros


A Szent István Napi Borünnep természetesen remek borokkal szolgál a kedves vendégeknek a pincészeteket bemutató Borutcában. A színvonalas szórakozásról könnyűzenei fellépők és egyházzenei hangverseny, utcaszínház és utcabál gondoskodik. A gyerekeket bábszínház, gyermekkoncert, arcfestés, kézműves foglalkozásokkal csalogatják, és nem maradhat el a Dunai tűzijáték sem.

Program: Szent István Napi Borünnep
Helyszín: Fő tér, Nagymaros
Időpont: 2016.08.19-20.
Bővebb információ »

6. Bor és kenyér ünnepe - Siófok


A Bor és kenyér ünnepe a siófoki nyár záró rendezvényeként, jó hangulattal, borokkal, finom ételekkel, kézműves kirakodóvásárral, helyi művészeti csoportok műsoraival, családi programokkal, kulturális és gasztronómiai programokkal búcsúztatja el az idei nyarat, így biztosítva a kellemes kikapcsolódást és szórakozást az egész családnak.

Program: Bor és kenyér ünnepe
Helyszín: Siófoki hajóállomás – Rózsakert, Siófok
Időpont: 2016.08.17-21.
Bővebb információ »


7. Szamárfül családi fesztivál - Pécs


A Szamárfül családi fesztivál közel 100 programlehetőséggel és egy óriás csúszdával búcsúztatja a nyarat és egyben a szünidőt is. Hogy a gyerekek önfeledten játszhassanak és szórakozhassanak, a helyszín egy óriásai játszóházzá alakul át, ahol kreatív- és sportfoglalkozások, zenés, bábos, színházi előadások, gyerekkoncertek, és egy vadonatúj csúszda várnak Sanyi csacsi barátaira.

Augusztus 20. programok 2016: 15 szuper ingyenes családi program a hétvégére Budapesten és vidéken
A Szamárfül családi fesztivál középpontjában a gyermekek, az önfeledt közös játék és szórakozás áll
Foto: szamarfulfesztival.hu


Program: Szamárfül családi fesztivál
Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed, Pécs
Időpont: 2016.08.19.21.
Bővebb információ »


8. Augusztus 20-ai ünnep - Bogács


Az Augusztus 20-ai ünnep Bogácson az államalapítás és az új kenyér ünnepe alkalmából, élő nagykoncerttel, ünnepi tűzijátékkal kedveskedik a látogatóknak. Egész nap íjászat, kirakodó vásár, légvár, trambulin, pónilovaglási lehetőség, népi játékok és persze zamatos borok várják az ünneplőket.

Program: Augusztus 20-ai ünnep Bogácson
Helyszín: Rendezvénypark, Bogács
Időpont: 2016.08.20.
Bővebb információ »

9. Kaláka Nap - Újkenyér Ünnep - Ócsa


A Kaláka Nap - Újkenyér Ünnep rendezvényt, a szervezők kiállítással nyitják meg. A nap folyamán kenyérlángost lehet majd kóstolni és a gyerekek kézműves foglalkozáson szalmából alkothatnak, de péksüteményből is lehet majd válogatni.

Program: Kaláka Nap - Újkenyér Ünnep
Helyszín: Ócsai Tájház, Ócsa
Időpont: 2016.08.20.
Bővebb információ »

10. X. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál - Vonyarcvashegy


A X. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál négy napján, kézműves kirakodóvásár, színes programok, finom falatok és ízletes borok kínálatával várják a látogatókat. A színpadon zenei fellépők sokasága garantálja a jó hangulatot. A gyerekeknek lesz bohócműsor, bábelőadás és interaktív zenés program, hogy ők se unatkozzanak.

Program: X. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál
Helyszín: Rendezvénytér, Vonyarcvashegy
Időpont: 2016.08.17-20.
Bővebb információ »

11. Szent István Napi Programok Lampionos csónakfelvonulás - Poroszló


A Szent István Napi Programok Lampionos csónakfelvonulás a Tisza-tónál, különleges élménnyel várja az érdeklődőket. Az Esti Vízi Karnevál keretében, kellemes zene kíséretében a tó partjáról rácsodálkozhatnak az éjszaka és a világító csónakok fényeire az ide látogatók. Az élménydús kikapcsolódást szórakoztató műsorok, kézműves vásár és vidámpark garantálja az egész család számára. Az estét koncert és tűzijáték zárja.

Program: Szent István Napi Programok Lampionos csónakfelvonulás
Helyszín: Tisza-tó, Rendezvénytér, Poroszló
Időpont: 2016.08.19.
Bővebb információ »

12. XII. Bor-és Pálinkafesztivál - Hódmezővásárhely


A XII. Bor-és Pálinkafesztivál négy napon keresztül előadások, koncertek, játékok, minőségi borok és pálinkák kínálatával készül az ünnep alkalmából. A színpadon népszerű hazai fellépők és műsorok, garantálják a jó hangulatot, a kisebbeknek pedig meseelőadással és gyermekkoncerttel készülnek a szervezők.

Program: XII. Bor-és Pálinkafesztivál
Helyszín: Kossuth tér, Dr. Rapcsák András út, Hódmezővásárhely
Időpont: 2016.08.18-21
Bővebb információ »

13. Győr Augusztus 20.


A Győr Augusztus 20. rendezvény három napon át tartó szórakozást kínál az egész család számára. Amire biztosan számíthatnak a kilátogatók: színvonalas fellépők, bemutatók, szórakoztató programlehetőségek, mega vidámpark és sok-sok szabadidős program az ünnepség, család, szórakozás jegyében.

Program: Győr Augusztus 20.
Helyszín: Marcalváros,`Cirkusz tér, Győr
Időpont: 2016.08.18-20.
Bővebb információ »

14. Szent István Napja - Keszthely


A Szent István Napja rendezvény Keszthelyen ismét sokszínű programokkal várja a Balaton-partra látogatókat. A gyerekeket gyermekkoncertek és bábelőadás várja, míg a felnőttek színvonalas koncertek, színpadi fellépők, táncház és utcabál.

Program: Szent István Napja
Helyszín: Balaton-part, Fő tér, Keszthely
Időpont: 2016.08.19.21.
Bővebb információ »

15. Szent István napok - Zalakaros


A Szent István napok keretében a Gyógyfürdő téren kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a vendégeket. A színpadon tánccsoport, fúvószenekar és koncertek lesznek a látni és hallgatnivalók. Természetesen a család kisebb tagjaira is gondoltak, őket kreatív foglalkozás és gyermek animációs programok várják. Az estéket utcabál és augusztus 20-án tűzijáték zárja.

Program: Szent István napok
Helyszín: Gyógyfürdő tér, Dísz tér, Zalakaros
Időpont: 2016.08.19-20.
Bővebb információ »

+1 Ingyenes múzeumok a fővárosban és vidéken

Tudtad, hogy a nemzeti ünnepeken, tehát augusztus 20-án is egy sor múzeum ingyenesen látogatható országszerte?
- Budapesti múzeumok - ide menjetek el ingyen a nemzeti ünnepen, kattints »
- Vidéki múzeumok, várak - melyik mikor ingyenes? Kattints és megtudod »

Fotók: augusztus20.kormany.hu, szamarfulfesztival.hu

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2016.08.18