Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > Őszi szünet 2016 - 15 szuper ingyenes program az őszi szünetre Budapesten és vidéken - Szülők Lapja

Őszi szünet 2016 - 15 szuper ingyenes program az őszi szünetre Budapesten és vidéken

Szülőklapja képUgyan még szinte csak most kezdődött az iskola, de a gyerekek nagy örömére már itt is az őszi szünet. Hogy az egész család számára kikapcsolódás és feltöltődés legyen ez a néhány nap, ingyenes őszi szüneti programokat ajánlunk Budapesten és vidéken is.

Szerző: Szülők lapja
2016-10-26
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

2016-ban az őszi szünet október 29-én kezdődik és egészen november 6-ig tart. Szerencsére Budapesten és vidéken is gazdag programlehetőségekből válogathatunk az őszi szünet idejére. Ingyenes programokat és rendezvényeket ajánlunk a figyelmetekbe az ország különböző pontjairól, ahol az egész család tartalmasan kikapcsolódhat. Válogassatok kedvetekre a halloweeni, sportos, gasztronómiai és kulturális programok közül.

BUDAPESTI ingyenes őszi szüneti programok

 

1. Budapesti Töklámpás Fesztivál


A Budapesti Töklámpás Fesztivál immár hagyományosan megrendezésre kerül minden évben a Hősök terén. Idén is – ahogy minden évben – a kilátogatókat az otthonról hozott és kifaragott töklámpásaikkal várják, amit elhelyezhetnek a téren, és mindenki megcsodálhatja az ötletesebbnél ötletesebb alkotásokat. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők hozzanak magukkal tartós élelmiszert, amit a rászorulóknak fognak eljuttatni.

Őszi szünet 2016 - 15 szuper ingyenes program az őszi szünetre Budapesten és vidéken
Fotó: Facebook/Töklámpás Fesztivál

Program: Budapesti Töklámpás Fesztivál
Helyszín: Hősök tere, Budapest
Időpont: 2016.10.29., 19:00-21:00
Bővebb információ »


2. Cifra Palota


A Cifra Palota az őszi szünetben is várja a családokat, akik aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. Minden alkalommal egy külön téma köré épülnek fel a programok. A színpadon zenés, tánc- és meseelőadások szórakoztatják majd a kicsiket és a nagyokat. Az előcsarnokban, zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok várják a kilátogató családokat.

Program: Cifra Palota
Helyszín: Művészetek Palotája, Kék terem, Zászlótér, Átrium (Előcsarnok), Budapest
Időpont: 2016.10.30., 10:00-13:00
Bővebb információ »


3. Cifra Palota ismét


A Cifra Palota programsorozat, változatos és szórakoztató programjai, minden egyes alkalommal egy témát járnak körül. Az őszi szünetben két alkalommal is várják a családokat és az egész család számára kínálnak tartalmas, minden korosztályt kielégítő programokat. Ez alkalommal is sok zenével, tánccal és meseelőadással készülnek a szervezők, továbbá kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok biztosítják az egész család számára a tartalmas kikapcsolódást.

Program: Cifra Palota
Helyszín: Művészetek Palotája, Kék terem, Előcsarnok, Üvegterem, Budapest
Időpont: 2016.11.06., 10:00-13:00
Bővebb információ »

4. Star Wars-délután


A Star Wars-délután a filmért rajongó kicsik és nagyok legjobb őszi szüneti programjának ígérkezik. Találkozhatnak a rajongók Vader nagyúrral és az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének többi jelmezesével, könnyedebb és komolyabb előadásokat hallgathatnak meg a Csillagok háborúja világáról. A gyerekek rohamosztagos kiképzésen vehetnek rész, vagy Jedi-tréningen és lesz poszter- és LEGO-kiállítás, fotózási lehetőség jelmezes szereplőkkel, csillámtetoválás és játékok.

Program: Star Wars-délután
Helyszín: MOM Kulturális Központ, Budapest
Időpont: 2016.10.30., 15:00-19:00
Bővebb információ »

5. Olasz nap


Az Olasz nap igazán különleges programokkal invitálja a gyerekeket és szüleiket a szünetben. Ennek jegyében a gyerekek hallgathatnak olasz népmesét, táncolhatnak a reneszánsz táncházban, a kézműves foglalkozásokon pedig készíthetnek fűszertartó üveget, álarcot és Pinokkió bábot is. Amíg a gyerekek játszanak, addig a szülők előadásokat hallgathatnak Olaszország titkairól, divatjáró és zenéjéről.

Program: Olasz nap
Helyszín: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár, Budapest
Időpont: 2016.11.05., 14:00-20:00
Bővebb információ »


VIDÉKI ingyenes őszi szüneti programok


6. III. Soproni Sütemény- és Tortafesztivál


III. Soproni Sütemény- és Tortafesztivál, bizonyára minden sütemény és tortakedvelő édesszájú érdeklődő kedvenc rendezvénye lehet. Nemcsak érdekes programokkal, de finomabbnál finomabb édességek lesznek kóstolhatók és elsajátítható a készítésük. Ha a már elteltünk a sok édes különlegességgel, a szülők próbára tehetik magukat egy kvízben, a gyerekeket mesevetítés, retro autók és arcfestés várja.

Őszi szünet 2016 - 15 szuper ingyenes program az őszi szünetre Budapesten és vidéken
Fotó: www.hotelszieszta.hu

Program: III. Soproni Sütemény- és Tortafesztivál
Helyszín: Hotel Szieszta étterme
Időpont: 2016.11.06., 10:00-16:00
Bővebb információ »


7. IV. Halloween futás


A IV. Halloween futás nemcsak sportos rendezvény, de számos játékos elemmel fűszerezték a szervezők. Délutántól már arcfestés, jelmezkészítés, tökfaragása és játszóház várja a gyerekeket, 18 órától pedig indul a gyerekeknek a jelmezes futás. Egy órával később a felnőttek is rajthoz állhatnak, nekik a részvétel nevezési díjhoz és regisztrációhoz kötött.

Program: IV. Halloween futás
Helyszín: Gyulai Várfürdő téli bejárata előtt, Gyula
Időpont: 2016.10.28., 12:00-24:00
Bővebb információ »

8. Országos Rajzfilmünnep a Gyulavári Kastélyban


Cikkünk a hirdetés után folytatódik

hirdetés

HOGYAN VÁLASSZ BABAVÁRÓ VITAMINT?

Nézd meg, hogy miért fontos a terhességi vitamin, és hogy mi alapján érdemes választani!
Kattints ide a bővebb információért >>

vonal

[x] hirdetés

Az Országos Rajzfilmünnep a Gyulavári Kastélyban rendezvényen minden a rajzfilmekről és a játékról fog szólni. A nap során, rajfilm vetítések követik egymást, a természetismereti foglalkozáson színezni és rajzolni várják a kis művészeket. Majd rajzfilmfa ültetése és díszítése következik és természetesen társasjáték az egész családnak.

Program: Országos Rajzfilmünnep a Gyulavári Kastélyban
Helyszín: Gyulavári Kastély, Gyula
Időpont: 2016.10.29., 10:00-17:00
Bővebb információ »

9. Tök jó Zalakaroson


A Tök jó Zalakaroson rendezvény egészen november 6-ig várja az érdeklődőket rengeteg színes programmal. Ízelítőül az ingyenes programok közül: a Fürdő előtti sétányon kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a látogatókat, de tökfaragás, töklámpás készítés, tökgurító verseny, tökmécses gyújtás, zene, tánc és móka, valamint gólyalábas bemutató is biztosítja a felhőtlen kikapcsolódást.

Program: Tök jó Zalakaroson
Helyszín: Zalakarosi Fürdő előtti sétány, Zalakaros
Időpont: 2016.10.28-2016.11.06.
Bővebb információ »

10. VII. Érdi TökJó Fesztivál


A VII. Érdi TökJó Fesztivál, hagyományosan idén is megrendezésre kerül, tök jó programokkal, tök jó ételekkel és italokkal. Az otthonról hozott, vagy a helyszínen vásárolt tökök faragása után, tökszépségversenyt tartanak értékes nyereményekkel. Ezt követően jelmezverseny és a faragott tökökkel félelmetes felvonulás indul a tó körül. A délután folyamán színpadi fellépők garantálják a jó hangulatot a kilátogatók számára.

Program: VII. Érdi TökJó Fesztivál
Helyszín: Főtér, Érd
Időpont: 2016.10.31., 14:00-20:00
Bővebb információ »

11. IV. Tökös Mulatság Velencén


IV. Tökös Mulatság Velencén rendezvény nagy népszerűségnek örvend a helyiek körében. A rendezvény ideje alatt arcfestés, csillámtetoválás, játszósarok, szerencsepatkó készítés és kosárfonás színesíti a programokat. A Tökös Mulatságon játékos feladatok formájában lesz tök gurítás, célba dobás tökkel, lámpás készítés és tök faragás. A helyi üzletekben csoki és cukorka gyűjtés Halloween-i szokás szerint, jelmezverseny, Tökkirály és Tökkirálynő választása és megajándékozása, az estét pedig lámpás felvonulás a sétányon Tökhintóval és a Töklámpások felsorakoztatása a szökőkútnál esemény zárja.

Program: IV. Tökös Mulatság Velencén
Helyszín: Velence Korzó, Velence
Időpont: 2016.10.29., 14:00-20:00
Bővebb információ »

12. XV. Garda Fesztivál


A XV. Garda Fesztivál három napon át várja a gasztronómiát kedvelőket. A garda vagy más néven látott hal ünnepén, finom halételek és más vendégcsalogató különlegességekkel invitálják az érdeklődőket. A gasztronómiai programok mellett számos gyermek- és családi programmal készülnek a szervezők. Meseelőadások, játszóház, gyermektáncház, arcfestés, lufihajtogató, kézműves bütykölde, óriásbábok és még sok minden más biztosítja az élménnyel teli szórakozást kicsiknek és nagyoknak.

Program: XV. Garda Fesztivál
Helyszín: Visszhang domb, Tihany
Időpont: 2016.11.04-06.
Bővebb információ »

13. Halloween Party


A Halloween Party hangulatos őszi halloween-i programokkal várja a családok apraja-nagyját. Lesz lovaskocsikázás, lovaglás, tökfaragó verseny, gesztenyesütés és kézműves foglalkozások, kézműves termékek vására és meleg tea, puncs, forralt bor is fogyasztható.

Program: Halloween Party
Helyszín: Vulkán Fürdő, Celldömölk
Időpont: 2016.10.30., 12:00-16:00
Bővebb információ »

14. II. Tökös futás Siófokon


A II. Tökös futás Siófokon rendezvény, szeretettel vár minden sportolni vágyó kicsit és nagyot, egy jó hangulatú közösségi futással. A táv 6 kilométer. Jelmez, maszk viselése ajánlott! Aki megéhezik a futás után, az a halloween-i terülj-terülj asztalkámról falatozhat. A menü: véres szem, boszorkány ujj és hasonló specialitások a Michelin Chef ajánlásával.

Program: II. Tökös futás Siófokon
Helyszín: Fő tér, Siófok
Időpont: 2016.10.30., 11:00-12:00
Bővebb információ »

15. Halloween Party gyerekeknek


A Halloween Party gyerekeknek program keretében, a gyerekek segítségével rémisztő hangulatot varázsolnak a Kulturális Központba, Halloween alkalmából. Persze senkinek nem kell megijednie, mindezt sok játékkal és szórakoztató módon.

Program: Halloween Party gyerekeknek
Helyszín: Kulturális Központ, Hajdúszoboszló
Időpont: 2016.10.29., 14:00
Bővebb információ »

Fotó: Pixabay.com, Facebook/Töklámpás Fesztivál, www.hotelszieszta.hu

Címkék: ingyenes programok, őszi szünet, gyermekprogramok, családi programok, budapesti programok, vidéki programok, halloween

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Őszi bakancslista gyerekes családoknak - 20 ingyenes helyszín és program Budapesten, ahova mindenképpen menjetek el idén!
Őszi bakancslista gyerekes családoknak - 20 ingyenes helyszín és program Budapesten, ahova mindenképpen menjetek el idén!

20 olyan szuper helyszínt, illetve programot is mutatunk Budapesten, ahol a gyerekek nagyokat szórakozhatnak, élményekkel töltődhetnek fel, játszva tanulnak és legfőképpen kikapcsolódnak. A programok között szabadtéri és benti helyszínek egyaránt találhatók, és a jó hír, hogy ezek mindegyike ingyenes.

tovább a cikkre
10 gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami babakocsival is bejárható - Szuper délutáni vagy hétvégi program lehet a gyermekeddel!
10 gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami babakocsival is bejárható - Szuper délutáni vagy hétvégi program lehet a gyermekeddel!

10 különlegesen szép, babakocsival és kisgyerekkel is bejárható séta-, illetve túraútvonalat ajánljuk Budapesten. Ezek közül találsz kevésbé ismert és felfedezésre váró „bakancslistás” helyszíneket csakúgy, mint népszerű, sokak által kedvelt kisgyerekes kirándulási célpontokat.

tovább a cikkre
10 szuper hely a Börzsönyben, kisgyerekes családoknak - Hétvégi kiránduláshoz tökéletes!
10 szuper hely a Börzsönyben, kisgyerekes családoknak - Hétvégi kiránduláshoz tökéletes!

Kirándulnál a közelgő hétvégén babával, kisgyerekkel, nagyszülőkkel, de nem tudod merre indulj? Mi ebben segítünk! Kisvasutazás, könnyű túraútvonalak, vadasparki traktorozás ovisoknak, vízimalom látogatás, kalandpark és sok más érdekes helyszínt, gyerekprogramot ajánlunk ezúttal a Börzsönyben!

tovább a cikkre
5 izgalmas vár Magyarországon, ami szuper családi program lehet a hétvégére
5 izgalmas vár Magyarországon, ami szuper családi program lehet a hétvégére

Izgalmas hétvégi program lehet egy vártúra, melynek során a gyerkőcökkel visszarepülhetünk az időben a királyok és királynők, lovagok és úrhölgyek izgalmas világába. Rácsodálkozhatnak a régi korok fegyverzetére, lovaggá válhatnak maguk is egy játék erejéig. Íme, 5 izgalmas magyarországi vár, amit nem lehet kihagyni!

tovább a cikkre
Programok gyerekkel rossz időben: 40 szuper hely, ahova elmehettek
Programok gyerekkel rossz időben: 40 szuper hely, ahova elmehettek

Amikor kint hideg van, fúj a szél, szakad az eső, sokszor még az orrát sem szívesen dugná ki az ember a jó meleg szobából. Nem így a gyerekek! Ők bírják energiával, valamit folyton tenniük kell. Ha az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, akkor sem kell otthon ülni, ilyenkor is van lehetőség érdekes programokra.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Gyümölcsös kukoricapehely

Gyümölcsös kukoricapehely

Uzsonnaételek gyümölcsből >>
9 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Ízlés szerinti gyümölcs (turmixolva 1,5 dl) 2-3 evőkanál kukoricapehely

Recept:

A lereszelt, vagy turmixolt, esetleg centrifugált gyümölcsbe (kb. 1,5 dl) beáztatunk 2-3 evőkanál kukoricapelyhet. Amikor felpuhult, akkor az egészet turmixoljuk.

Tipp!
Amennyiben az áztatás előtt a kukoricapelyhet szalvéta között sodrófával összetörjü(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Megmentették egy 4 éves gyermek életét a zalai rendőrök - A kislány az éjszaka közepén kóborolt el otthonról

vissza vissza