Márton-nap 2016 - 9 szuper ingyenes családi program a hétvégére Budapesten és vidéken

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Márton-nap 2016 - 9 szuper ingyenes családi program a hétvégére Budapesten és vidéken Márton-napi ingyenes programokat gyűjtöttünk csokorba az egész országból, ahol a Márton-napi népszokásokhoz hűen, nem maradhatnak el a finom libás ételek, az újbor és a vigasság. A kulturális és gasztronómiai programokat, számos gyermek- és családi program is színesíti, ami kicsiknek és nagyoknak is jó szórakozást ígér. Márton napjához sok népszokás kapcsolódik, de talán a legismertebb, hogy ez az utolsó nap a 40 napos adventi böjt előtt, amikor a finom libasülté, az újboré és a vigasságé a főszerep. Ehhez kapcsolódóan Márton-napi ingyenes programokat ajánlunk a figyelmetekbe Budapesten és vidéken, ahol a gasztronómiai programok mellett mindenhol színes családi programokkal várják az érdeklődőket a hétvégén.

Budapesti Márton-napi programok


1. V. Márton Napi Libafesztivál a Ligetben


Az V. Márton Napi Libafesztivál, három napon át számos Márton-napi különlegességgel várja a családokat. A legkisebbeket gyermekműsorokkal és kézműves foglalkozással várják, ahol töklámpás és lampion készíthető. A szülők addig a vásárban tradicionális ételeket és italokat kóstolhatnak és persze Márton-napi ételeket.

Márton-nap 2016 - 9 szuper ingyenes családi program a hétvégére Budapesten és vidéken
Fotó: Facebook/Márton Napi Libafesztivál

Program: V. Márton Napi Libafesztivál a Ligetben
Helyszín: Vajdahunyad vára, Budapest
Időpont: 2016.11.18-20.
Bővebb információ »

Vidéki Márton-napi programok


2. VIII. Márton Napi Pálinkafesztivál Siófokon


A VIII. Márton Napi Pálinkafesztivál immár hagyomány Siófokon. A szervezők idén is élményekkel teli jókedvet ígérnek. A kilátogatók számos kulturális program, koncert és gyermekprogramok közül választhatnak, a sokadalom részeként ördögszekeres kirakodó vásár és Márton-napi ludasságok várják az érdeklődőket. Természetesen liba és pálinka különlegességek is kóstolhatók lesznek.

Program: VIII. Márton Napi Pálinkafesztivál
Helyszín: Fő tér, Siófok
Időpont: 2016.11.11-13.
Bővebb információ »

3. Márton Napi Libalakoma Hajdúszoboszlón


A Márton Napi Libalakoma három napon át tartó torkoskodást ígér Márton-nap alkalmából. A kilátogató vendégek libából készített ételek és magyar pincészetek újboraiból válogathatnak, miközben zenés és kulturális programok szórakoztatják az érdeklődőket. A népi játszóházban és táncházban a legkisebbek szórakoztatásáról gondoskodnak, de az egész család apraja-nagyja is táncra perdülhet az interaktív zenés-táncos családi animáció keretében. Akár bűvészkedni is megtanulhatnak a gyerekek, vagy megismerhetik a Márton-napi libamesét.

Program: Márton Napi Libalakoma
Helyszín: Szent István Park, Hajdúszoboszló
Időpont: 2016.11.11-13.
Bővebb információ »

4. Márton-napi vigasságok Bogácson


A Márton-napi vigasságok első napján a libás ételeké lesz a főszerep. A szórakoztató programok keretében a színpadon néptánccsoport és mazsorett csoport lép fel, valamint vidám, zenés, interaktív előadás lesz nem csak gyerekeknek. Este, könnyűzenei koncertek és tánc show színesíti a programot, majd Szent Márton-napi máglyagyújtás. A második nap, a Szent Márton-műemléktemplomba várják az érdeklődőket koncertre és egész nap kirakodóvásár csalogatja a látogatókat a Bogácsi Termálfürdő parkolójába.

Program: Márton-napi vigasságok
Helyszín: Cserépi úti pincesor, Bogács
Időpont: 2016.11.12-13.
Bővebb információ »

5. Szent Márton Napi Vígasság Hollókőn


A Szent Márton Napi Vígasság alkalmából Hollókő vendégül látja az ide látogatókat. Megismerhetjük Szent Márton legendáját, a vásárban találkozhatunk Ludas Matyival és Döbrögi Urasággal is. A finomságok és kézműves portékák mellett középkori és libás játékok, vitézi bemutatók, párviadalok és Hollókő Főgúnárjának megválasztása ígérnek szórakozást. A gyerekeket régi népmesék, játszóház, kézműves foglalkozások várják, emellett még sok vendégcsalogató program lesz az egész család számára.

Márton-nap 2016 - 9 szuper ingyenes családi program a hétvégére Budapesten és vidéken
Fotó: www.holloko.hu

Program: Szent Márton Napi Vígasság
Helyszín: Több helyszínen, Hollókő
Időpont: 2016.11.12.
Bővebb információ »

6. Márton Napi Libaságok Egerszalókon


A Márton Napi Libaságok kicsiknek és nagyoknak is tartalmas szórakozást ígér. A Barlanglakásoknál finom libás ételek készíthetők, amíg a színpadon zenés műsorok szórakoztatják az érdeklődőket. A gyerekeknek lesz hagyományőrző kézműves foglalkozások, gyermekelőadás és vásári komédiások. Az este fáklyás felvonulással és a Faluházban megrendezett táncházzal zárul. Rossz idő esetén a program a Faluházban kerül megtartásra.

Program: Márton Napi Libaságok
Helyszín: Barlanglakások, Egerszalók
Időpont: 2016.11.12.
Bővebb információ »


7. Márton-nap Szekszárdon


A Márton-nap Szekszárdon két napon át tartó színes forgataggal várja az egész családot. Az első nap különböző zenei koncertek várják a látogatókat a borszentelés mellett, és egy Vízi Világ led show. A második nap szombaton, a gyerekek nagy örömére bohócműsor és gyermekkoncert nyújt szórakozást. A nap további részében a színpadon zenés-táncos-mozgásos programok kerülnek sorra, este pedig könnyűzenei koncertek és a 70-es, 80-as, 90-es évek funky zenéjével zárul a rendezvény.

Program: Márton-nap Szekszárdon
Helyszín: Béla király tér, Szekszárd
Időpont: 2016.11.11-12.
Bővebb információ »

8. Márton napi Zöld est Gyenesdiáson


A Márton napi Zöld est rendezvény batyus jellegű, tehát a süteményt és italokat szívesen fogadják az érkező vendégektől. A hagyományos Márton-napi zenés est a gyerekek lampionos bevonulásával veszi kezdetét. Ezután meglepetés műsorral kedveskednek a vendégeknek az újbor és a libasültek mellé. Az estét vidám táncházi program zárja.

Program: Márton napi Zöld est
Helyszín: Kárpáti János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Gyenesdiás
Időpont: 2016.11.12., 17:45-22:30
Bővebb információ »

9. Márton-napi Vigasságok Pannonhalmán


A Márton-napi Vigasságok Pannonhalmán egy héten át várja az érdeklődőket. Lesz Márton-napi pincejárás Pannonhalmán és környékén és nem maradhat el a Márton-napi vásár színes, ínycsiklandó kavalkádja sem, de bolhapiacra is kilátogathatnak az érdeklődők. A gyerekeket gyermekszínházi előadásokkal várják és lámpás zarándoklattal, valamint mindenki kedvence lehet a nagysikerű süteménysütő verseny sok-sok finomsággal.

Program: Márton-napi Vigasságok Pannonhalmán
Helyszín: Fő tér és egyéb helyszínek, Pannonhalma
Időpont: 2016.11.07-13.
Bővebb információ »

Fotó: Facebook/Márton Napi Libafesztivál, www.holloko.hu

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2016.11.09