Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > 29 szuper ingyenes program március 15-ére, ahova menjetek el a gyerekkel - Akár esik az eső, akár jó az idő, nem - Szülők Lapja

29 szuper ingyenes program március 15-ére, ahova menjetek el a gyerekkel - Akár esik az eső, akár jó az idő, nem fogtok unatkozni!

Szülőklapja képEbben az évben pont hét közepére, szerdára esik március 15-e, ezért nem örülhetünk a hosszú hétvégének. Azért az az egy szabadnap is jól jön, használjuk ki, kapcsolódjunk ki az ünnephez kötődő programokon vagy egy közeli kiránduláson.

Szerző: Szülők lapja
2017-03-09
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Ebben az évben pont a hét közepére, szerdára esik március 15-e, ezért nem örülhetünk a hosszú hétvégének. Azért az az egy szabadnap is jól jön, használjuk ki, kapcsolódjunk ki az ünnephez kötődő programokon vagy egy közeli kiránduláson. Ízelítőül, ajánlunk néhány budapesti és vidéki március 15-i programot.
 

1-22 Ünnepi múzeumlátogatás - a nemzeti ünnepen ingyenes!


A kulturális miniszter engedélyével rendelkező muzeális intézmények a nemzeti ünnepeken, így március 15-én is ingyen látogathatók - az ingyenesség általában az állandó kiállításokra, valamint az ünnepi programokra vonatkozik.

Most ezekből sorolunk fel 22-őt, de érdemes a lakóhelyed környékén is megérdeklődni, hogy adott múzeumra érvényes-e ez a rendelet. A legegyszerűbb a múzeum honlapján körülnézni, a Jegyárak, információk menüpontnál szokták megadni ezt az információt.

12 ingyenes budapesti múzeum március 15-én - az állandó kiállítások ingyen látogathatók:
- Természettudományi Múzeum
- Szentendrei Skanzen
- Iparművészeti Múzeum
- Magyar Nemzeti Múzeum
- Aquincumi Múzeum és Fürdőmúzeum
- Földalatti Vasút Múzeum
- Terror Háza
- Petőfi Irodalmi Múzeum
- Néprajzi Múzeum
- Magyar Földrajzi Múzeum
- Tűzoltó Múzeum
- Hadtörténeti Intézet és Múzeum

10 ingyenes vidéki múzeum március 15-én - az állandó kiállítások ingyen látogathatók:
- Kohászati Múzeum (Miskolc)
- Balatoni Múzeum (Keszthely)
- Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum (Hatvan)
- Savaria Múzeum (Szombathely)
- Laczkó Dezső Múzeum (Veszprém)
- Janus Pannonius Múzeum (Pécs)
- Móra Ferenc Múzeum (Szeged)
- Szent István Király Múzeum (Székesfehérvár)
- Tornyai János Múzeum (Hódmezővásárhely)
- Jósa András Múzeum (Nyíregyháza)

Program: Ünnepi múzeumlátogatás
Helyszín: Budapest és vidék
Időpont: 2017.03.15.
Bővebb információ »

 

Budapesti március 15-i programok

 

23. Tisztelet a bátraknak - Március 15-i állami ünnep


A március 15-i hivatalos állami ünnepségek jó szórakozást jelenthetnek a szabad nap délelőttjére. 8 órától 12:30-ig ingyenes nyílt nap az Oszágházban, ahol  az érdeklődők megtekinthetik a Szent Koronát, a Díszlépcsőházat és a Kupolacsarnokot. Magyarország nemzeti lobogóját katonai tiszteletadással délelőtt 9-kor vonják fel a Kossuth Lajos téren, majd 10 óra 30-kor díszünnepség lesz a Nemzeti Múzeumnál. A műsorban autentikus népdalokkal mesélik el az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történetét és neves hazai előadók, zenekarok fellépésével várják az ünnep alkalmából kilátogató családokat.

Program: Tisztelet a bátraknak - Március 15-i állami ünnep
Helyszín: több helyszín, Budapest
Időpont: 2017.03.15., 08:00-12:30
Bővebb információ »

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Izgulsz, hogy minden rendben legyen a babavárás alatt? Szeretnél mindent megadni az egészséges fejlődéséhez?  Kattints ide, és nézd meg, hogy mit tehetsz érte >> 

vonal

[x] hirdetés

 

24. Ingyenes családi programok a Budai Várban


A nemzeti ünnep alkalmából idén is változatos programokkal várja az érdeklődőket a Budai Vár. Az elmaradhatatlan huszártábor mellett a gyermekek ügyességi versenyeken, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Továbbá, Forradalmi Forgatag a Hadtörténeti Múzeumban rengeteg családi programmal, tánctanítás, kiállítások és koncertek, valamint kihagyhatatlan hagyományos magyar gasztronómiai finomságok teszik tartalmassá és ünnepélyessé március idusát.

Program: Ingyenes családi programok a Budai Várban
Helyszín: Budai Vár, Budapest
Időpont: 2017.03.15., 10:00-18:00
Bővebb információ »
 

25. Petőfi Irodalmi Múzeum ünnepnapi programjai


A Petőfi Irodalmi Múzeum március 15-én 10-től 18 óráig várja látogatóit. Kipróbálhatják Landerer és Heckenast nyomdagépét, saját kézzel nyomtathatják ki a 12 pontot. Napközben tárlatvezetések és kézműves foglalkozások csábítanak. Különleges lehetőség: megtekinthető Barabás Miklós Petőfi portréja. A nap fénypontja a 17 órakor kezdődő „Levelek – felolvasva” est. Arany János és Petőfi Sándor barátságát bemutató leveleket színművészek tolmácsolják, amelyet nagyobb gyerekeknek ajánlunk.

Program: Petőfi Irodalmi Múzeum ünnepnapi programjai
Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapest
Időpont: 2017.03.15., 10:00-18:00
Bővebb információ »
 

26. Ünnepi program a Fonóban


A Fővárosi Művelődési Központ délután 14 órától kézműves foglalkozásra, gyermekkoncertre és táncházra várja a családokat. Majd ezt követően színpadi ünnepi műsor idézi fel az 1848-as forradalmat március 15-én.

Program: Ünnepi program a Fonóban
Helyszín: Fonó Budai Zeneház
Időpont: 2017.03.15., 14:00
Bővebb információ »
 

Vidéki március 15-i programok


27. Huszártábor - Nemzeti ünnepünk


Nemzeti ünnepünk alkalmával nemzeti jelképeink kerülnek a középpontba a Skanzenben. Az ünnep örömére 48-as színtérré változik a helyszín, március 15-én egy igazi huszártáborba csöppennek a látogatók; a bátrak lóra pattanhatnak, kardot, csákót készíthetnek, de még huszárpróbának is alávethetik magukat.

Program: Huszártábor - Nemzeti ünnepünk
Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre
Időpont: 2017.03.15., 10:00-16:00
Bővebb információ »
 

28. Március 15-i programok a pákozdi Katonai Emlékparkban


Hadtörténelmi és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják a kicsiket és nagyokat az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére 2017. március 13-15. között Pákozdon a Katonai Emlékparkban.

Program: Március 15-i programok a pákozdi Katonai Emlékparkban
Helyszín: Katonai Emlékpark, Pákozd
Időpont: 2017.03.15.
Bővebb információ »
 

29. Márciusi ifjak - családi nap


A Balatoni Múzeum családi napra várja az érdeklődőket 2017. március 15-én délelőtt fél 10-től. Készíthetnek kokárdát, pártát, kardot, csákót. Kézbe vehetik Kossuth pisztolyát, és más huszárfegyvereket, érdekes kiállításokat is láthatnak.

Program: Márciusi ifjak - családi nap
Helyszín: Balatoni Múzeum, Keszthely
Időpont: 2017.03.15., 09:30
Bővebb információ »

Címkék: március 15-i programok, ingyenes casaládi programok, budapesti programok, vidéki programok, ingyenes programok, gyermekprogramok, nemzeti ünnep

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Babakocsis kirándulóhelyek: 10 csodaszép hely az országban, ami babakocsival is könnyedén bejárható - Hétvégi családi programnak tökéletes!
Babakocsis kirándulóhelyek: 10 csodaszép hely az országban, ami babakocsival is könnyedén bejárható - Hétvégi családi programnak tökéletes!

A cikkben megtalálható 10 kirándulási cél között akad olyan, amelyik egy ősemberek által valaha lakott barlanghoz vezet, míg a másik az ország legszebb vízesését érinti; ajánlunk kellemes erdei gyalogtúrát, igazán könnyű kastélyparki és arborétumi sétát és izgalmas tanösvényt.

tovább a cikkre
17 ingyenes tanösvény az országban, hétvégi családi sétákhoz, kiránduláshoz - Kicsi gyerekkel is bejárhatók!
17 ingyenes tanösvény az országban, hétvégi családi sétákhoz, kiránduláshoz - Kicsi gyerekkel is bejárhatók!

Magyarország bővelkedik csodálatos természeti értékekkel. Megismerésének egyik módja, hogy tanösvényen járjuk be az adott területet, felfedezve értékeit és a látnivalóit. Ingyenesen bejárható tanösvényeket ajánlunk nektek, amit érdemes felkeresni egy családi kirándulás keretében.

tovább a cikkre
Hóvirágünnep 2017: itt van Magyarország legnagyobb összefüggő hóvirágmezője! - Kinyíltak már a hóvirágok az Alcsúti Arborétumban?
Hóvirágünnep 2017: itt van Magyarország legnagyobb összefüggő hóvirágmezője! - Kinyíltak már a hóvirágok az Alcsúti Arborétumban?

Az Alcsúti Arborétum egybefüggő hóvirágmezeje egészen rendkívüli és egyedi látnivalónak számít, olyan hazai látványosság, ami a téli családi bakancslisták kötelező programeleme! Babakocsisoknak, kisgyerekes családoknak, várandós kismamáknak, nagyszülőknek is bátran ajánljuk. A hóvirágszezon látogatásának ajánlott időpontja: 2017 március eleje-közepe.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Gyümölcsös kukoricapehely

Gyümölcsös kukoricapehely

Uzsonnaételek gyümölcsből >>
9 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Ízlés szerinti gyümölcs (turmixolva 1,5 dl) 2-3 evőkanál kukoricapehely

Recept:

A lereszelt, vagy turmixolt, esetleg centrifugált gyümölcsbe (kb. 1,5 dl) beáztatunk 2-3 evőkanál kukoricapelyhet. Amikor felpuhult, akkor az egészet turmixoljuk.

Tipp!
Amennyiben az áztatás előtt a kukoricapelyhet szalvéta között sodrófával összetörjü(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Játék tippek

Ezt játsszátok a gyerekkel, hogy fejlődjön a koncentrációja és a memóriája! - Fejlesztőpedagógus ajánlása

vissza vissza