Ingyenes családi programok október 23-án - Ha rossz az idő, akkor sem fogtok unatkozni a hosszú hétvégén!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Ingyenes családi programok október 23-án - Ha rossz az idő, akkor sem fogtok unatkozni a hosszú hétvégén! Október 23-i, ünnepi hosszú hétvége családi programokkal - gondolkodtál már rajta, mivel töltse a család a hosszú hétvégét? Változatos programkínálattal készülnek az ünnepségek szervezői Budapesten, s persze a családokra is gondoltak! Október 23-a a családok ünnepe is, a Terror Háza Múzeum előtti díszünnepségen túl számos programmal várják a családokat is, a mozi, a múzeum, a koncert és a különleges fényfestés csak néhány program az ünnepi hétvégéről - mondta el Kiss Anita, az ünnepségek szervezéséért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtófőnöke az MTI-nek 2017. 10. 18-án, szerdán.
 

Október 23. - Színes családi programokkal (is) várják az ünneplőket


Fényfestés és Nyitott Parlament
A sajtófőnök elmondta, nagyon látványosnak ígérkezik a fényfestés. Október 22-én a Budapesti Műszaki Egyetem (Műegyetem), valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium épülete, október 23-án pedig a Műegyetem és a Terror Háza Múzeum épülete kap látványos megvilágítást.

Hozzátette: évek óta rendkívül népszerű, így idén is lesz Nyitott Parlament, azaz október 23-án 10 órától a családok megnézhetik az Országházban a Szent Koronát, a Díszlépcsőházat és a Kupolacsarnokot is.

Ingyenes programok: mozi és múzeum
Kulturális programokkal is készültek, október 22-én és 24-én a Terror Háza Múzeum ingyenesen látogatható. Az október 23-ai díszünnepség miatt a múzeum zárva lesz. Nagyobb gyerekekkel moziba is lehet menni, október 23-án 1956-os játék- és dokumentumfilmeket vetítenek a Corvin, a Tabán, valamint a Kino Café Moziban, ezek a programok is ingyenesek.

Mely múzeumok látogathatóak még ingyen október 23-án? Itt megtudhatod »

Rikkancsok emlékeztetnek a régmúlt időkre
Október 22. és november 4. között a 4-es, 6-os, 47-es és 49-es villamosvonal egy-egy ikonikus forradalmi helyszínén - a Móricz Zsigmond körtérnél, a Szent Gellért térnél, a Kálvin térnél, a Széna térnél, a Jászai Mari térnél, a Nyugati térnél, a Blaha Lujza térnél és a Corvin negyednél - korhű ruhába öltözött rikkancsok osztogatnak majd korabeli hírekből összeállított újságot. A 6-os és a 49-es villamosvonalon nosztalgia villamosjáratok is közlekednek majd.

Ha még több ingyenes, családi időtöltési tippre vágysz, olvasd el Őszi bakancslistánkat, itt »

Ingyenes koncertek a Millenárison
Október 23-án 17 órától Szabadságkoncert 1956 lesz a Millenáris B csarnokban, fellép mások mellett a Margaret Island és az Irie Maffia is. A belépés ingyenes, de előzetes online regisztráció szükséges hozzá.
 
Forrás: MTI
Fotó: Freepik/teksomolika

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2017.10.20