Hóvirág 2018: Már nyílik a hóvirág az Alcsúti Arborétumban! - Mikor érdemes odamenni, hogy elkerüld a tömeget?

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Hóvirág 2018: Már nyílik a hóvirág az Alcsúti Arborétumban! - Mikor érdemes odamenni, hogy elkerüld a tömeget? Bár a tél még meg sem érkezett, a növényvilág már a tavaszt jelzi. Legalábbis erre utal, hogy az Alcsúti Arborétumban már nyílnak a hóvirágok. Mikor érdemes odamenni, hogy elkerüld a tömeget? Fotókat is mutatunk a hóvirágokról! Bár a tél még meg sem érkezett, a növényvilág már a tavaszt jelzi. Legalábbis erre utal, hogy az Alcsúti Arborétumban már nyílnak a hóvirágok. Mikor érdemes odamenni, hogy elkerüld a tömeget? Fotókat is mutatunk a hóvirágokról!

A hóvirágok hagyományosan a tavasz hírnökei - még akkor is, ha az igazi tél még be sem köszöntött. Bár 2017-ben egészen márciusig kellett várni, hogy a hóvirágok végre kibújjanak a föld alól, idén, 2018-ban rekord korán, már február első napjaiban virágoznak.

Az Alcsúti Arborétumban máris látogatásra invitálnak mindenkit, aki nem ódzkodik a hideg időtől - a hóvirágok ugyanis már beborítják az arborétumot.

Hóvirág 2018: Már nyílik a hóvirág az Alcsúti Arborétumban! - Mikor érdemes odamenni, hogy elkerüld a tömeget?

"A küszöbön a tavasz, nyakunkon a jó idő és hóvirágaink is ébredezni kezdtek! Ha egy nyugodt sétára vágysz, szeretnéd elkerülni a tömeget és nem félsz a még kissé hideg időtől, látogass el hozzánk, és csodáld meg Te is az ébredező természetet nálunk" - írták a Facebook oldalukon, bizonyítékul pedig csodálatos fotókat is közöltek a hóvirágokról.

A hóvirágünnepre előreláthatólag 2018. február 5. és  március 4. között várják a látogatókat! A hóvirágmező teljes pompájáról és a várható elnyílás állapotáról a Facebookon tájékoztatják majd az érdeklődőket.

Azért hiába is szépek a hóvirágok, nem szabad őket letépni: 2005 óta tilos a törvény által védett hóvirág leszedése, akár 10 ezer forintra is büntethető az, aki letép akár egy szál hóvirágot is.

Hóvirág 2018: Már nyílik a hóvirág az Alcsúti Arborétumban! - Mikor érdemes odamenni, hogy elkerüld a tömeget?

Amit még tudnod kell az arborétumról:
- Kutyát a parkba semmi esetre ne vigyél magaddal, még akkor sem, ha kistestű, mert az ő számukra tilos a belépés.
- A parkolás kissé körülményes, de megoldott (a főúton kell gyalogolni a főbejáratig, ezért a kisgyerekekre fokozottan vigyázz.)
- Hol található az Alcsúti Arborétum? A címe: Alcsúti Arborétum, Alcsútdoboz, 8037 (Budapesttől 50 kilométerre)
- Az arborétum nyitva tartása: minden nap 10:00-16:00 óra között

Olvasd el ezt is!
7 gyönyörű arborétum Magyarországon, ahova idén vidd el a gyereket »

Forrás, fotók: Facebook/Alcsúti Arborétum

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2018.02.05