Május 1. ingyenes programok 2018 - 30 szuper családi program Budapesten és vidéken a hosszú hétvégére!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Május 1. ingyenes programok 2018 - 30 szuper családi program Budapesten és vidéken a hosszú hétvégére! A május elsejei majálist mindenki imádja pezsgő forgatagával, legyen akár kicsi, akár nagy. Budapesti és vidéki majálisokat és családbarát programokat gyűjtöttünk össze a hosszú hétvégére. A május elsejei majálist mindenki imádja pezsgő forgatagával, legyen akár kicsi, akár nagy. Budapesti és vidéki majálisokat és családbarát programokat gyűjtöttünk össze a hosszú hétvégére. Izgalmas, ingyenes programok, vásárok, rendezvények várják az ország különböző pontjain az érdeklődőket.

Összeállításunkban nem csak az ünnepnapra, hanem a május elsejei hosszú hétvégére is találsz programokat, hogy a négynapos ünnep felejthetetlen élményekkel teli lehessen. Válogass az ötletekből!


Budapesti ingyenes programok május 1-jén


1. IV. Városligeti Majális


A Városligeti Majális ismét a Vajdahunyadvár előtt kerül megrendezésre izgalmas gyerekprogramokkal, például: vidámpark, légvárak, póni lovaglás. Vásári  forgatag,  színpadi  produkciók, széles gasztronómiai kínálat ígérnek felejthetetlen élményeket minden látogatónak.


Forrás: YouTube/Budapest Városligeti Majális


Program: IV. Városligeti Majális
Helyszín: Vajdahunyad vára, Budapest
Időpont: 2018. 04. 28-05.01.
Bővebb információ »


2. Majális Rákosmentén 2018


Idén is színes színpadi-, és térprogramokkal várnak mindenkit, közreműködnek Rákosmente művészeti csoportjai. A gyerekeket kis vidámpark ugrálóvárral, kisállat-simogató, kosaras körhinta, lovagoltatás, népi játszóház és babakonyha, tűzoltó- és rendőrautó bemutató, járműtörténeti kiállítás fogadja a kicsiket és nagyokat. Emellett színpadi programok, táncbemutatók, bábszínházi előadás és könnyűzenei koncertek gazdagítják a rendezvényt.

Program: Majális Rákosmentén 2018.
Helyszín: Budapest XVII. kerület, a Ferihegyi út Pesti út és a Gyökér utca közötti lezárt szakaszán
Időpont: 2018.05.01.
Bővebb információ »
 

3. A Nagy Futam 2018


A Nagy Futam idén is megrendezésre kerül a belváros szívében. Az elképesztő látványosságot nyújtó földi és légi parádét szinte testközelből élvezhetik a technikai sportok kedvelői. A versenyautók, motorok és kamionok a belváros aszfaltját fogják szelni, a szerencsések pedig akár Forma-1-es pilótával is találkozhat majd. Tipp: a futam előtti napon (2018.04.30.) 10:00-20:00-ig Paddock-látogatásra van lehetőség a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Bazilikánál.

Program: Nagy Futam 2018.
Helyszín: Erzsébet tér - Károly körút - Astoria - Ferenciek tere, valamint a légibemutató az Országház és az Erzsébet-híd között
Időpont: 2018.05.01.
Bővebb információ »
 

4. Budafok - Retró Majális


Csodálatos pöttyös forgatagot és retró slágereket ígérnek a színpadon a szervezők. Vidámpark és kézműves vásár mellett színpadi előadások szórakoztatják az ide látogatókat, délelőtt művészeti csoportok bemutatkozását, délután pedig a Pöttyös Panni zenés mesejátékot csodálhatják meg a többi fellépő mellett. Az esti hangulatról zenés, táncos forgatag gondoskodik.

Program: Budafok - Retró Majális
Helyszín: Campona előtti parkoló (1223 Bp., Nagytétényi út 37-43.)
Időpont: 2018.05.01.
Bővebb információ »
 

5. Majális az Erzsébetligetben - 2018


Bábszínház, zenede, bohócműsor, retróbuli és operettvarázs, ezen kívül tombola, kisvonat, Forma-1 szimulátor, kézműves foglalkozás, arcfestés, babajátszó, játékpark, népi körhinta, ügyességi játékok és májusfa-állítás színesítik a május elsejei programot a XVI. kerületi Erzsébetligetben.

Program: Majális a Molnár Ferenc téren
Helyszín: 1165 Budapest, Hunyadvár u. 43/c.
Időpont: 2018.05.01.
Bővebb információ »

 

6. Kőbányai Halmajális


Egész nap fő majd a halászlé a halászléfőző versenyen, de a színpadon koncertek, gyermekműsorok lesznek láthatóak, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozások, vidámpark és játszóház is csalogatja, ha kilátogat a család a Halmajálisra.
 
Program: Kőbányai Halmajális
Helyszín: Óhegy park, Budapest
Időpont: 2018.05.01.
Bővebb információ »

 

7. Csepel - Játszóház a Szent Imre téren és Tavaszköszöntő túra a kiserdőben


2018.04.28-án 9:00-12:00-ig ingyenes játszóház gyermekeknek, elsősorban a 0-10 éves korosztálynak. Anyák-napi kézműves foglalkozás a legkisebbeknek (0-6 év), tavaszköszöntő kézműves-foglalkozás és gyurmavirágok készítése a kicsit nagyobbaknak (3-10 év) és kedvcsináló a nyelvtanuláshoz, dalok, mondókák, játékos feladatok a nagyobbaknak (5-10 év).

2018.04.29-én pedig a Magyar Madártani egyesült hívja ismeretterjesztő kirándulásra a természetkedvelőket, 9:00-11:00-ig. Gyülekező az erdőbe lévő tűzrakóhelynél. 
 
Program: Csepel -  Játszóház a Szent Imre téren és Tavaszköszöntő túra a kiserdőben
Helyszín: Játszóház: XXI. Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 88-92., Túra: XXI. Budapest, Akácfa u.
Időpont: 2018. 04.28. és 29.
Bővebb információ »


8. V. Ferencvárosi tavaszünnep


Az egész napos koncertek és színpadi előadások mellett mini vidámpark, óriás csúszda, élőcsocsó, kézművessátor és lufihajtogatás fogadja a résztvevőket.
 
Program: V. Ferencvárosi tavaszünnep
Helyszín: IX. Budapest, Haller park (Haller utca - Mester utca sarok)
Időpont: 2018. 04. 28.
Bővebb információ »



 

Vidéki ingyenes programok


9. Vidám majális és piknik Hegykőn


2018. május 1-én ismét pikniket rendeznek a  vendégeknek Hegykőn, a Széchenyi Ödön parkban előző nap felállított májusfa körül. A zenei programok már délelőtt megkezdődnek. A piknikezést gyermekprogramokkal, remek jazz zenékkel, finom borokkal, kézműves sörökkel és helyben készült ételekkel (sült pisztráng, sült kolbász, óriáspalacsinta és rétes) teszik felejthetetlenné. Akik kockás plédet és piknik kosarat is hoznak magukkal, azok között ajándékokat (fürdőbelépőt, fesztivál bérletet, stb.) sorsolnak ki a szervezők!

Program: Vidám majális és piknik Hegykőn
Helyszín: 9437 Hegykő, Széchenyi Ödön park
Időpont: 2018. 05. 01.
Bővebb információ »
 

10. Tavaszköszöntő Majális Veszprémben


A tavaszköszöntő majálison kutyás bemutató, horgászverseny, színpadi bemutatók, koncertek, bohócműsor, kirakodóvásár, arcfestés, gyerekjátékok, légvár és akadálypálya teszik változatossá az eseményt,

Program: Tavaszköszöntő Majális Veszprémben
Helyszín: 8200 Veszprém, Kolostorok és kertek rendezvénytér
Időpont: 2018.05.01.
Bővebb információ »
 

11. Szegedi Zápor-tavi Majális, Megállj Majális! és Tájházak Napja


A hosszú hétvége örömére több rendezvényre is készülhetnek a szegediek. 2018.04.28-án a Tájházak napján felfedező játék, népi játszóház és alsóvárosi ismeretterjesztő séta várja a családokat az Alsóvárosi Napsugaras Tájházban (6725 Szeged, Nyíl utca 43.).

Április 29-én kerül megrendezésre a Megállj Majális! Itt az ígéretek szerint nem lesz ragadós vattacukor, szétfőtt virsli, és csocsó sem, de azért éljen május 1-je! Lesz viszont közösség és zene, jótékonyság, piknik a partnál, kvíz és kifestő gyerekeknek, vetélkedők, party a házban, mozi a vásznon, bazár és sárkányeregetés, jóga meg zsákbanfutás, jóidő és hűsítő ital. A Megállj Majálisról itt tudhatsz meg többet »

Május elsején a szervezők kölyökdélelőttről, táncról, zenéről, utcabálról, koncertekről gondoskodnak a Zápor-tavi Majálison (Szeged, Zápor-tó, Pentelei sor).

Program: Szegedi Zápor-tavi Majális, Megállj Majális! és Tájházak Napja
Helyszín: Szeged, több helyszínen
Időpont: 2018.04.28-05.01.
Bővebb információ »
 

12. Sportmajális - Székesfehérvár


Székesfehérváron a május elsejét nálunk nemcsak énekszó és tánc köszönti, hanem a hagyományokhoz híven rengeteg sport is. A felvonuló egyesületek látványos bemutatókkal szórakoztatják a közönséget. A nyitó felvonulás a több ezer fős energikus tömeget nem mindennapi versenyekre, bemutatókra vezeti, ahol profik és kezdő mozgolódni vágyók együtt edzhetnek. Aki pedig megunta a sportot, a Csónakázó-tónál kipróbálhat kajakokat, kenukat, csónakokat, kézműves foglalkozást, jógát, illetve akár bábszínházi előadást is nézhet.

Program: Sportmajális
Helyszín: Bregyó közi Ifjúsági Szabadidő Központ, Csónakázó-tó, Székesfehérvár
Időpont: 2018.05.01.
Bővebb információ »
 

13. Oroszlányi Majális 2018


A délután 16 órakor kezdődő sörmajális és vidámpark szórakozást ígér az egész családnak. A színpadon bemutatók, koncertek, a téren pedig gyerekjátékok várják a betérőket.

Program: Oroszlányi Majális
Helyszín: 2840 Oroszlány, Szent Borbála tér 1.
Időpont: 2018. 05. 01.
Bővebb információ »
 

14. III. Retró Majális Felsőtárkányban


Retró Majális Felsőtárkányban, ahol a hangsúly idén felcsendülnek a táncdalfesztivál nagy slágerei és rock&roll dalok egyaránt. Tréfás vetélkedők, táncos bemutatók, retró cuccok felvonultatása, Ikarus buszos túra, egyenruha-kiállítás és persze nem hiányozhat a retró játéksarok sem. Mindemellett a gyerekeknek horgászversenyt, óvódások műsorát, vidámparkot ígérnek a szervezők.

Program: III. Retró Majális Felsőtárkányban
Helyszín: Felsőtárkányi Tópart
Időpont: 2018.05.01.
Bővebb információ »
 

15. Szarvasi Családi Majális 2018


Szintén a retró jegyében kerül megrendezésre a szarvasi majális, ahol fúvószenekari felvonulással kezdődik a rendezvény. A sportpályán a 7. szarvasi veterán és gép és járműtalálkozó csodálható meg, miközben a színpadon gyermekműsor, táncóra, operett- és musicalválogatás előadása zajlik.

Program: Szarvasi Családi Majális 2018
Helyszín: 5540 Szarvas, Erzsébet liget II. körönd
Időpont: 2018.05.01.
Bővebb információ »
 

16. Lampionos Hajós Felvonulás és Majális, Zenei Fesztivál - Esztergom

 
A veterán és új autók kiállítása, felvonulása, versenyhajók bemutatása és a kapcsolódó rendezvények is mind ingyenesen látogathatók, ahol a család apraja-nagyja kikapcsolódhat. Idén hétfő este kerül sor a szemet gyönyörködtető lampionos felvonulásra. Koncertek és színpadi produkciók, tűzijáték, kirakodóvásár gondoskodik arról, hogy senki ne unatkozzon.

Program: Lampionos felvonulás és majális
Helyszín: 2500 Esztergom, Nagy Duna sétány 1. (Rugby Club Hotel)
Időpont: 2018.04.29-05.01.
Bővebb információ »
 

17. 27. Komáromi Napok

 
Érdemes alaposan átböngészni a Komáromi Napok rendezvénysorozatot, ahol több helyszínen, számos színházi és sportrendezvény mellett (gyerekeknek és felnőtteknek szervezve egyaránt), kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel, ügyességi játékokkal, táncházzal, bábjátékkal, meseolvasással, rajzolással, játszóházzal készülnek kicsik és nagyok szórakoztatására a szervezők.
 
Program: 27. Komáromi Napok
Helyszín: 2900 Komárom, több helyszínen
Időpont: 2018.04.20-05.01.
Bővebb információ »
 

18. VII. Pálinka és Mangalica Majális - Zalaegerszeg

 
Zala megye legnagyobb ingyenes gasztro-kulturális eseményévé nőtte ki magát napjainkra a Pálinka és Mangalica Majális. A mangalicapörkölt főzőverseny mellett, a 4 nap alatt számos egyéb program is színesíti a palettát. Koncertek, motoros felvonulás, gyermekprogramok, kézműves vásár gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról.
 
Program: VII. Pálinka és Mangalica Majális
Helyszín: Városi Sportcsarnok és Zala Pláza környéke, Zalaegerszeg
Időpont: 2018.04.28-05.01.
Bővebb információ »
 

19. VI. Tápiósági Rétessütő és "Halat, mi jó falat" Fesztivál

 
Ismét különleges Fesztiválra készülnek a Tápióságon! 2018. április 28-án tekeredik a rétes újra Tápióságon! Egész napos programok a gasztronómia jegyében, főételtől a desszertig. A legkisebbeket ingyenes játszóházzal és ugrálóvárral, valamint népi játékokkal és kézműves foglalkozásokkal, kirakodóvásárral várják a szervezők. Természetvédelmi kiállítás, rétestészta-húzás,betyár bemutató, pónilovaglás, és lovaskocsikázás, népi játszótér és színpadi programok, este pedig könnyűzenei koncert és tűzijáték biztosítja az örök emlékeket.
 
Program: VI. Tápiósági Rétessütő és `Halat, mi jó falat` Fesztiválon
Helyszín: 2253 Tápióság
Időpont: 2018.04.28.
Bővebb információ »


20. Majális Csongrád

 
A családok szórakoztatására fókuszál a csongrádi rendezvény, az első napon főzőverseny, kézműves foglalkozások, lovagoltatás, mese-előadás és koncertek, a második napon pedig öko-játszóház, eb-bemutató, íjászat, színházi előadás, kézműves foglalkozás és koncertek kerülnek megrendezésre. Kísérő programként pedig kirakodóvásár és vidámpark található a helyszínen.
 
Program: Majális Csongrád
Helyszín: 6640 Csongrád, Ifjúság tér
Időpont: 2018.04.30-05.01.
Bővebb információ »
 

21. Majális a Kaland-hegyen! - Eplény

 
Két napon is készülnek a libegőnél színes programokkal:
Április 29. (vasárnap): ugrálóvár, körhinta, szörf szimulátor és rodeó bika, lufibohóc, mászófal, mezítlábas ösvény, trambulin, folyamatos zene a mobilszínpadon.

Május 1. (kedd): lufibohóc, kölyök diszkó, bűvészoktatás, gólyalábas show-műsor, óriásbuborék-fújás, ugrálóvár, mászófal, mezítlábas ösvény, trambulin
És persze libegőzni is tudtok majd!
Minden játék INGYEN használható, csak a libegőzésért kell fizetni!

Program: Majális a Kaland-hegyen!
Helyszín: 8413 Eplény, Malom-völgyi út 1/a.
Időpont: 2018.04.29., 2018. 05.01.
Bővebb információ »
 

22. Majális 2018 - Tordas

 
Április 30-án májusfát állítanak a Mesevár óvodásai közreműködésével, majd május 1-jén főzőverseny, íjász bemutató, strandröplabda bajnokság, ugrálóvár, vattacukor, arcfestés, mászófal kicsiknek, kalandpark, szörf szimulátor várja a kicsiket és nagyokat.
 
Program: Majális 2018 - Tordas
Helyszín: 2463 Tordas, Szabadság út 55. (Hangya Művelődési Ház)
Időpont: 2018.04.30-05.01.
Bővebb információ »
 

23. Szemesi majális

 
A családok Balatonszemesen biztos nem fognak unatkozni a majálison, ahol főzőverseny, gyermekkoncert, állatbemutató, karate bemutató, kerékpáros akadályverseny, koncertek, ügyességi versenyek, kézműves versenyek, bolhapiac,nyalánkságok és ugrálóvár előnyeit élvezhetik a majálisra kilátogatók.
 
Program: Szemesi majális
Helyszín: 8636 Balatonszemes, Berzsenyi utcai szabad strand
Időpont: 2018.05.01.
Bővebb információ »
 

24. Majális Budakeszin

 
Április 28-án, szombaton 10 órától ismét Majális a közösségi téren. Hagyományos zenés felvonulással indul el a tavaszi forgatag, majd közös májusfa-díszítés, körtánc, és utána a „Próbatétel fiúknak, férfiaknak” címmel, a májusfa megmászásával a merész jelentkezők tesztelhetik ügyességüket. Lesz még bábszínházi előadás, sramli-zene a sváb hagyományokat ápolva,játszóház, kézműves foglalkozások, kis vidámpark és vetélkedők. Egész napos kirakodóvásár, étel- és italárusító helyek fogadják a látogatókat.
 
Program: Majális Budakeszin
Helyszín: 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Erkel Ferenc Művelődési Központ melletti közösségi tér
Időpont: 2018.04.28.
Bővebb információ »
 

25. Pest megyei rendőrnap és sportmajális

 
A hagyományokhoz híven idén is a Katonadomb ad otthont a Rendőr-és Katasztrófavédelmi Napnak, valamint a majálisnak.

Rendőr- és Tűzoltónap április 30.: rendőrmotoros bemutató, közlekedési baleseti szimuláció, táncbemutató, bűnügyi kutyás bemutató, koncertek, futóverseny, kerékpáros ügyességi verseny, bűnügyi technikusok bemutatója, bűnmegelőzési sátor, baleset-megelőzési stand (KRESZ-totó, puzzle), fegyverbemutató, veterán rendőrségi járművek bemutatója, füstsátor, tűzoltó emelőkosaras jármű, főzőverseny, lósimogató, ugrálóvárak.

Sportmajális május 1.: fúvósok reggeli ébresztője, szenior örömtánc, sportbemutatók, koncertek, diákállás börze és meseolvasás.
 
Program: Pest megyei rendőrnap és sportmajális
Helyszín:2120 Dunakeszi, Honvéd u. 10. Dunakeszi Katonadomb
Időpont: 2018.04.30-05.01.
Bővebb információ »

 

26. Tavaszköszöntő majális - Zalaszentgrót

 
Kutyafuttatás, Helytörténeti és Retro kiállítás kapunyitása, tavaszköszöntő felvonulás, Tavasztündér tánca, fúvószenekari térzene, zenés kabaréműsor, operett percek. Sör-virsli a felnőtteknek, csúszdás légvár, óriás csúszda, mobil játszóház , népi fajátékok, kosárhinta a gyermekeknek. Rossz idő esetén a koncertek és a kulturális műsor a művelődési központban és környékén kerülnek megrendezésre.
 
Program: Tavaszköszöntő majális
Helyszín: 8790 Zalaszentgrót, több helyszínen
Időpont: 2018.05.01.
Bővebb információ »
 

27. Majális a patakparton - Maglód

 
Ízelítőül: főzőverseny, májusfa-állítás, gyerekelőadás - A kiskakas gyémánt félkrajcárja, dinóshow, népi játékok, ugrálóvár, kézműves-foglalkozások, henna és arcfestés, kürtőskalács, vattacukor tánccsoportok fellépése és könnyűzenei koncert kerül megrendezésre.
 
Program: Majális a patakparton
Helyszín: 2234 Maglód, Patakpart
Időpont: 2018.05.01.
Bővebb információ »
 

28. Retró majális Poroszlón

 
A vidámságé a főszerep Poroszlón, ezért zenés ébresztő, májusfa szépségverseny, tréfás felvonulás (melynek végén a felvonulókat ingyen sör, virsli, szörp és jégkrém várja), valamint humorista gondoskodik a felhőtlen kacagásról.
 
Program: Retró majális Poroszlón
Helyszín: 3388 Poroszló, Fő utca
Időpont: 2018.04.28.
Bővebb információ »
 

29. Soproni Családi Majális


Ha épp Sopronban jársz a hosszú hétvégén, érdemes benézni a családi majálisra, ahol lesz vidámpark, gazdag programkínálat és vásári forgatag. Többek között könnyűzenei koncertek, gyermekműsorok, bábszínház, utcabál és tűzijáték kerül megrendezése a Lővér Kempingben.
 
Program: Soproni Családi Majális
Helyszín: 9400 Sopron, Lővér Kemping
Időpont: 2018.04.29 - 05.01.
Bővebb információ »
 

30. Majális és Gyermeknap Villányban

 
Ingyenes Gyermek- és Sportnap lesz Villányban, ahol májusfa-állítással kezdődik a nap, majd dúdolda lesz a legkisebbeknek. Ezután sport és ügyességi feladatok, főzőverseny, rendőrségi és katasztrófavédelmi bemutató, játékpark- arcfestés, kézműves foglalkozás, trambulin, légvár kicsiknek és nagyoknak, sportbemutatók, koncertek, valamint faültetés a 2017-ben született, villányi gyermekek részére.
 
Program: Majális és gyermeknap
Helyszín: 7773 Villány, Ady Endre fasor
Időpont: 2018.05.01.
Bővebb információ »

Fotó: Pixabay, Freepik/schantalao

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2018.04.26