Augusztus 20-i programok 2018: 39 szuper családi program a hosszú hétvégére Budapesten és vidéken - Ingyenes a legtöbb!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Augusztus 20-i programok 2018: 39 szuper családi program a hosszú hétvégére Budapesten és vidéken - Ingyenes a legtöbb! Augusztus 20-a megünneplésére idén is országszerte készülnek a településeken. Válogatásunkba olyan rendezvények kerültek be, ahol az egész család ki tud kapcsolódni, szórakozni. Számos változatos, ingyenes programmal várják az ország minden pontján az érdeklődőket. Augusztus 20-a megünneplésére, mint minden évben, idén is országszerte készülnek a településeken. Válogatásunkba olyan rendezvények kerültek be, ahol az egész család ki tud kapcsolódni, szórakozni. Augusztus 20-án számos változatos, ingyenes programmal várják az ország minden pontján az érdeklődőket.

Családi programok, de a zenei és a gasztronómiai rendezvények, kulturális események közül válogathattok. Ha szeretnétek ezen a napon múzeumba menni, akkor jó, ha tudjátok, hogy az Alaptörvény szerint meghatározott állami ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) a múzeumok, állampolgárságra való tekintet nélkül, ingyenesen látogathatóak.
 

1-22 Ünnepi múzeumlátogatás - a nemzeti ünnepen ingyenes!


A kulturális miniszter engedélyével rendelkező muzeális intézmények a nemzeti ünnepeken, így augusztus 20-án is ingyen látogathatók - az ingyenesség általában az állandó kiállításokra, valamint az ünnepi programokra vonatkozik.

Most ezekből sorolunk fel 22-őt, de érdemes a lakóhelyed környékén is megérdeklődni, hogy adott múzeumra érvényes-e ez a rendelet. A legegyszerűbb a múzeumok honlapján körülnézni, a Jegyárak, információk menüpontnál szokták megadni ezt az információt.

12 ingyenes budapesti múzeum augusztus 20-án - az állandó kiállítások ingyen látogathatók:
- Természettudományi Múzeum
- Szentendrei Skanzen
- Iparművészeti Múzeum
- Magyar Nemzeti Múzeum
- Aquincumi Múzeum és Fürdőmúzeum
- Földalatti Vasút Múzeum
- Terror Háza
- Petőfi Irodalmi Múzeum
- Néprajzi Múzeum
- Magyar Földrajzi Múzeum
- Tűzoltó Múzeum
- Hadtörténeti Intézet és Múzeum

10 ingyenes vidéki múzeum augusztus 20-án - az állandó kiállítások ingyen látogathatók:
- Kohászati Múzeum (Miskolc)
- Balatoni Múzeum (Keszthely)
- Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum (Hatvan)
- Savaria Múzeum (Szombathely)
- Laczkó Dezső Múzeum (Veszprém)
- Janus Pannonius Múzeum (Pécs)
- Móra Ferenc Múzeum (Szeged)
- Szent István Király Múzeum (Székesfehérvár)
- Tornyai János Múzeum (Hódmezővásárhely)
- Jósa András Múzeum (Nyíregyháza)

Program: Ünnepi múzeumlátogatás
Helyszín: Budapest és vidék
Időpont: 2018.08.20.
Bővebb információ »
 

15 szuper családi program a hétvégére országszerte


1. XII. Európai Kerti Vasutak Találkozója a Vasúttörténeti Parkban - Budapest


Augusztusban tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A rendezvény minden évben nagy sikert arat a látogatók körében, ugyanis a környező országokból érkező kismozdonyok mögé fel is ülhetnek a gyerekek és szüleik, és körbe utazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát.



Program: XII. Európai Kerti Vasutak Találkozója
Helyszín: Vasúttörténeti Park, Budapest
Belépő: Van
Időpont: 2018.08.18-19.
Bővebb információ »

 

2. Augusztus Huszadika - Budapest


Mintegy ezer kézműves mester vesz részt a Mesterségek Ünnepén augusztus 17. és 20. között a budai Várban, a Mesterségek Ünnepe a magyar kézműves közösség legismertebb találkozóhelye. Az idei fesztivál kiemelt témája a szövés és a fonás lesz, a látogatók a többi között megismerkedhetnek a kenderfonás fortélyaival, a szövőszéken szövéssel és a rokkán fonással is.

Magyarország tortája, a Komáromi kisleány és cukormentes tortája, a Három kívánság, valamint a Szent István-napi kenyérverseny három győztes cipója is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában augusztus 18. és 20. között Budapesten. Az ország tortájáról ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben »

Az Ízek Utcája kísérőprogramja lesz idén egy légi- és vízi parádé a nevelőszülős családok részére, akik a Dunáról nézhetik végig a programot, de megjelennek az ünnepen az állatvédő szervezetek is számos más családbarát rendezvény mellett. Mindhárom nap lesznek koncertek.

Augusztus 20-án a programok idén is a hagyományoknak megfelelően a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek, ahol katonai tiszteletadás mellett felvonják a nemzeti lobogót. Emellett idén is lesz hagyományos ünnepi szentmise és körmenet, a budai Várban tartják a Mesterségek Ünnepét. Augusztus 20-án a programokat szokás szerint az esti ünnepi tűzijáték zárja majd.

A tűzijátékot - mind a látvány, mind a biztonság szempontjából - a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon, valamint a Margit hídon ajánlják megtekinteni.

MP - Augusztus 20-i ingyenes gyerekprogramok 2017: XX szuper családi program a hétvégére Budapesten és vidéken

Program: Augusztus Huszadika
Helyszín: Több helyszínen, Budapest
Belépő: A Mesterségek Ünnepének kivételével a rendezvény ingyenesen látogatható.
Időpont: 2018.08.18-20.
Bővebb információ »
 

3. Hírös7 Fesztivál - Kecskemét


Az idei évben sem aprózzák el a programkínálatot a szervezők, a már hagyomány prímáspárbaj, Hírös Vágta, virág- és rózsakiállítás, zárónapon pedig a süteménysütő versenyt követően ezúttal is köszöntik és megáldják az egyházak képviselői a kecskeméti családokat, és tábortűzzel búcsúzik a város a nyártól.

A "Családok éve" jegyében naponta 10:00 és 19:00 között "Rád hagyományozom" - generációk közötti együttműködés és Baba-mama sarok működik a kecskeméti a "0" km kőnél, többek között lesz baba mama jóga, babamasszázs, csipkeverés, hordozós torna, rongybaba készítés, kardfaragás, szoptatási tanácsadás, házitészta-készítés, szövés-fonás, mondókázás és persze babakocsis, gyermekmotoros felvonulás.

Program: Hírös7 Fesztivál
Helyszín: Kecskemét
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2018.08.19-26.
Bővebb információ »
 

4. Betyáros hétvége - Szentendrei Skanzen


Szombaton, vasárnap és hétfőn egész nap bárki próbára teheti bátorságát, de elkészítheti a zsiványok életéhez nélkülözhetetlen dohányzacskót vagy bicskatokot is az olyan híres betyárokról, mint Rózsa Sándorról, Angyal Bandiról, vagy Sobri Jóskáról elnevezett portákon.

Lehet nyomozni, betyárruhát ölteni, de furfangban és ügyességben is kipróbálhatják magukat az érdeklődők. A programok során kiderül, kik voltak azok az emberek, akik zsiványéletre adták a fejüket, így a látogatók megismerkedhetnek a betyárokról született népdalokkal, mondákkal, ponyvatörténetekkel, de az is kiderül, hogyan lettek a 19. század betyárjai közönséges bűnözőkből a zsarnokság ellen harcoló népi hősök. A helyszínre látogatók egy vonatrablásnak is szemtanúi lehetnek.

Program: Betyáros hétvége
Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre
Belépő: augusztus 18-19-én a normál nyitvatartási napokon érvényes belépőjegy váltható, augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen azonban ingyenesen látogatható.
Időpont: 2018.08.18-20.
Bővebb információ »
 

5. Minden Magyarok XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztiválja - Gyula


A Minden Magyarok XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztiválja alkalmából, Gyulán a hazai néptánccsoportokon kívül a világ számos országából érkeznek fellépő csoportok. Zenés felvonulás, vásári komédiások színesítik a programot. A gyerekeknek kézműves játszóházzal, bábszínházzal, táncházzal és sok-sok zenével készülnek a szervezők.

Program: Minden Magyarok XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztiválja
Helyszín: a város több pontján, Gyula
Belépő: A legtöbb program ingyenes
Időpont: 2018.08.16-19.
Bővebb információ »
 

6. Székesfehérvári Királyi Napok 2018 - Székesfehérvár


Az Országzászló téren naponta 11.00 órakor kezdődő királyi játéktéren a nemzetközi tánccsoportok együtt játszanak a gyerekekkel és a felnőttekkel, bemutatják népviseleteiket, hangszereiket, játékaikat. Délutánonként a Táncházban rendeznek királyi gyermekjátszót.

A Zichy színpadon esténként 18.00 órakor gálák kezdődnek, a fesztivál esti programjai a nemzetközi folk-estek. Ezen kívül középkori piactér, bábosok, ügyességi játékok, lovagok, királyfiak és királylányok, és mennyi minden még...

Program: Székesfehérvári Királyi Napok
Helyszín: Székesfehérvár belvárosa
Belépő: A királyi gyermekjátszó és a nemzetközi folk-estek kivételével a programok ingyenesen látogathatók.
Időpont: 2018.08.10-20.
Bővebb információ »
 

7. Bor és kenyér ünnepe - Siófok


A Bor és Kenyér Ünnepén nép- és világzene, kézműves hagyományok, világzenei koncertek, néptánc, családi programok, népi játékok, vásár és gasztronómia várják a vendégeket a Hajóállomáson. Augusztus 18-20.: népi ügyességi játékok, láda derbi és asztali logikai játékok szórakoztatják délutánonként a gyermekeket. Természetesen az utolsó nap zárásaként nem maradhat el a tűzijáték sem.

Program: Bor és kenyér ünnepe
Helyszín: Siófoki hajóállomás - Siófok
Belépő: ingyenes
Időpont: 2018.08.16-20.
Bővebb információ »


8. Szamárfül Családi Fesztivál - Pécs


Immáron 7. alkalommal kerül megrendezésre a Szamárfül Családi Fesztivál, ahol a közös élményekre kerül a hangsúly. Pécs kulturális városrésze az iskolakezdés előtt óriási játszóházzá változik, ahol a kézműves és zenei foglalkozások mellett zenés és bábszínházi előadásokra is ellátogathatnak a fesztiválozók. A fesztivál mottója idén is: "Szamárság lenne otthon maradni!" Az autóval érkezőknek lehetőségük van az ingyenes parkolóház használatára.

Tipp: Bár 19-én véget ér a Szamárfül Családi Fesztivál, augusztus 20-án sem marad rendezvény nélkül a város. A Széchenyi téren már reggel 10 órától kézműves vásár, délután pedig gyerekkoncert és kézműves játszóház, majd a Kenyér Ünnep részesei lehetnek a résztvevők.

Itt belekukkanthatsz, hogy zajlott a tavalyi fesztivál:


Forrás: www.szamarfulfesztival.hu (engedéllyel)

Program: Szamárfül Családi Fesztivál
Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed, Pécs
Belépő: A fesztiválon való részvétel ingyenes, azonban a Zsolnay negyed állandó kiállításai nem tartoznak a fesztiválhoz, így azok megtekintése belépőjeggyel lehetséges.
Időpont: 2018.08.17-19.
Bővebb információ »
 

9. Új kenyér ünnepe, augusztus 20 - Tápiószentmárton 580 éves


Már reggel 9 órától várják az érdeklődőket Tápiószentmártonban, az új kenyér ünnepén. Főző- és sportversenyek nyitják a napot, majd látványos színpadi műsorok szórakoztatják a közönséget egész nap, többek között ének-sport- és táncbemutatók valamint humorista is fellép. Este 8 órakor strandmoziban nézhető az István a király digitalizált változata, majd a napot 21:30.kor tűzijáték zárja.

Program: Augusztus 20 - Tápiószentmárton 580 éves
Helyszín: Tápiószentmárton, Strandfürdő
Belépő: Helyi lakosoknak ingyenes
Időpont: 2018.08.20.
Bővebb információ »
 

10. XII. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál - Vonyarcvashegy


A XII. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál négy napján, kézművesek utcájával, finom falatok és ízletes borok kínálatával várják a látogatókat. A színpadon zenei fellépők sokasága garantálja a jó hangulatot. A gyerekeknek zenés program, bohócműsor készül, hogy ők se unatkozzanak, esténként pedig utcabáltól lesz hangos a környék.

Program: XII. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál
Helyszín: Rendezvénytér, Vonyarcvashegy
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2018.08.16-19.
Bővebb információ »
 

11. Galiba Gyermekfesztivál - Debrecen


A Galiba programjaiba évről évre gyerekek ezrei kapcsolódnak be. Idén az augusztus 15-től 20-ig tartó fesztiválon rengeteg program várja majd az érdeklődőket, főként a nagyerdei Békás-tó melletti Lurkó-ligetben és a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, többek között vásári komédiák, koncertek meseelőadások, vitézi mókák, táncház.
Tipp: Augusztus 18-án a Debreceni Vidámparkba ingyenes a belépés a Galiba Gyermekfesztiválnak köszönhetően!

Program: Galiba Gyermekfesztivál
Helyszín: Nagyerdő, Debrecen
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2018.08.15-20.
Bővebb információ »
 

12. XIV. Bor- és Gasztrofesztivál - Hódmezővásárhely


A XIV. Bor-és Gasztrofesztivált pénteken ünnepi zászlófelvonással kezdődik, majd négy napon keresztül előadások, koncertek, játékok, minőségi borok és pálinkák kínálatával készül a város az ünnep alkalmából. A színpadon népszerű hazai fellépők és műsorok, garantálják a jó hangulatot, a kisebbeknek pedig meseszínházzal, gyermekkoncerttel készülnek a szervezők. Vasárnap 22:00-kor tűzijátékkal zárul az este.

Program: XIV. Bor-és Pálinkafesztivál
Helyszín: Hódmezővásárhely, több helyszínen
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2018.08.17-20.
Bővebb információ »
 

13. 1 ünnep 3 nap - Győr Augusztus 20.


A Győr Augusztus 20. rendezvény három napon át tartó szórakozást kínál az egész család számára. Amire biztosan számíthatnak a kilátogatók: színvonalas fellépők, bemutatók, meseelőadások, bohócok, szórakoztató programlehetőségek, vidámpark és sok-sok szabadidős program az ünnepség, család, szórakozás jegyében.

Program: 1 ünnep 3 nap - Győr Augusztus 20.
Helyszín: Marcalváros, Cirkusz tér, Győr
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2018.08.18-20.
Bővebb információ »
 

14. Szent István Ünnepe - Keszthely


A Szent István Ünnepe rendezvényen minden nap késő délután gyermekkoncert szórakoztatja a kicsiket, míg a felnőttek színvonalas koncertekre, színpadi fellépőkre, táncházra és utcabálra számíthatnak. Vasárnap este, 21:00-kor kerül sor a tűzijátékra.

Program: Szent István Ünnepe
Helyszín: Balaton-part, Fő tér, Keszthely
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2018.08.18-20.
Bővebb információ »
 

15. Szent István napok 2018 - Zalakaros


A Szent István napok keretében a Gyógyfürdő térre kirakodóvásárosok, kézművesek és borházak települnek ki. A színpadon tánccsoport, fúvószenekar és koncertek lesznek, de természetesen a család kisebb tagjaira is gondoltak, őket kreatív foglalkozások várják. Az estéket utcabál és augusztus 20-án, 21:30-kor tűzijáték zárja.

Program: Szent István napok 2018
Helyszín: Gyógyfürdő tér, Dísz tér, Zalakaros
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2018.08.18-20.
Bővebb információ »


16. Mezőkovácsházi Napok 2018 - Mezőkovácsháza


Egészségnap, tematikus kalandjátszópark, ugrálóvár, sportolási lehetőségek, színpadi fellépők, arcfestés, kézműves foglalkozások, koncertek, ünnepi tűzijáték, valamint szombat este ingyenes fürdőzés a strandon - ki tudna ennek a programkínálatnak ellenállni?

Program: Mezőkovácsházi Napok 2018
Helyszín: Mezőkovácsháza, több helyszínen
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2018.08.18-20.
Bővebb információ »
 

17. Ünnepi programok Kisvárdán augusztus 20-án


10-től 14 óráig: Gyerekpark: Ingyenes szórakoztató programok kicsiknek és kicsit nagyobbaknak! Ugrálóvár, csúszda, trambulin, lovaglás pónin, középkori ügyességi játékok, okos(k)odó logikai játékok, asztali társasjátékok nagyméretű változata, kosaras körhinta és mesecirkusz - mindez a gyermekekre vár.

Közben a felnőttek megkóstolhatják a XXV. Szabadtéri Bográcsos Főzőverseny finomságait, azonban ehhez kóstolójegyet kell váltaniuk a helyszínen. Este ünnepi műsor, beszéd, kenyérszentelés, áldás és a városi kitüntetések átadása következik, végül pedig a Szent István misztériumjáték kerül bemutatásra.

Program: Ünnepi programok augusztus 20-án
Helyszín: Flórián tér, Kisvárda
Belépő: Ingyenes
Időpont: 2018.08.20.
Bővebb információ »

Olvasd el ezt is!
Ingyenes múzeumlátogatás a nemzeti ünnepeken és bizonyos hétvégi napokon - Mikor hova érdemes menni a családdal? »

Fotók: pixabay, szamarfulfesztival.hu
Forrás: mti, események honlapjai

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2018.08.16