Mikulás programok 2018: Itt találkozhat gyermeked a Mikulással ezen a héten!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Mikulás programok 2018: Itt találkozhat gyermeked a Mikulással ezen a héten! A te gyermeked is legalább egy hónapja rákészült, hogy idén bizony találkozik a Mikulással? Ezzel kel, ezzel fekszik és mást sem hallasz tőle? Vagy épp a te fejedben fordult meg, hogy személyesen találkozzon vele? Akkor itt van néhány tipp, hol tehetitek ezt meg!

A te gyermeked is legalább egy hónapja rákészült, hogy idén bizony találkozik a Mikulással? Ezzel kel, ezzel fekszik és mást sem hallasz tőle? Vagy épp a te fejedben fordult meg az ötlet, hogy idén már elég nagy ahhoz, hogy személyesen találkozzon vele? Akkor itt van néhány tipp, hol tehetitek ezt meg! 


1. M2 Mikulás Expressz rendezvények - Vasúttörténeti Park

Minden évben csillogó gyerekszempárok, mosolygós arcocskák kíséretében gördül be az M2 Mikulás Expressz a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba. Idén, december elején ismét megrendezésre kerül a már tradíciónak számító mikulás rendezvény.

A rendezvény csupa izgalmakat tartogat a legkisebbeknek és legnagyobbaknak egyaránt: karácsonyi díszekben pompázó gőzmozdonnyal utazhatnak, manócskák kísérik őket a mesés mikulás és adventi ceremónia helyszínére, a Vasúttörténeti Park Orient-csarnokába, majd kezdetét veszi az ünnepség, ahol a főszerep nem másé, mint a Mikulásé! Ráadásul idén segíteni is kell a Mikulásnak, hiszen manócskái elcsentek néhány dolgot, amelyek nélkül nem lehet teljes a karácsony!

Helyszín: Magyar Vasúttörténeti Park (1142 Budapest, Tatai út 95.)
Időpont: 2018. december 7-8-9.
Bővebben az eseményről, itt olvashatsz »
 

2. Joulupukki - Az igazi lappföldi Mikulás


Joulupukki, a lappföldi Mikulás ezúttal otthon hagyta rénszarvas szánját, és repülőgépen jött Magyarországra, egyhetes magyarországi körútra indult a Finnagora budapesti Finn Kulturális Intézet szervezésében. 

Helyszín: Magyarország, több helyszín
Időpont: 2018. november 30. - december 8. 
Több információt a helyszínekről itt találsz »
 

3. Advent Óbudán 2018 - A Mikulás érkezése


Az Óbudán minden évben megrendezésre kerülő, nagyszabású adventi rendezvénysorozat részeként december 7-én a Mikulás várja a gyerekeket a Fő téren, és bizony nem üres puttonnyal érkezik! Ráadásként elhozza a Vitéz László interaktív bábjáték-automatát, mely remek kikapcsolódás az egész családnak!

Helyszín: Budapest, Óbuda, Fő tér
Időpont: 2018. december 7.
Bővebben itt »


Olvasd el ezt is!
Még több adventi vásár itt »
 

4. Találkozás a Mikulással Miskolcon


Meglepetésekkel és teli zsákkal érkezik a Mikulás a Széltolók Együttes gyermekműsorában Miskolcra, a Szent István térre.
A rendezvény ingyenes, a szervezők szeretettel várnak mindenkit, legyen az kicsi, kicsit nagyobb vagy akár még nagyobb!

Helyszín: Miskolc, Szent István tér
Időpont: 2018. december 6. 18:00-19:00
Több információ itt »
 

5. Teret adunk - Mikulásváró ünnepség Gazdagréten

A Gazdagréti téren Mikulásváró térátadási ünnepségre kerül sor vasárnap délután. Újrahasznosított díszekkel (amiket otthon előtte elkészítenek és elhoznak a résztvevők) fel lehet díszíteni együtt Gazdagrét karácsonyfáját. Cserébe apró ajándék jár a szorgoskodó környezetvédőknek. És ami a legjobb, közben megérkezik az ajándékcsomagokkal a Mikulás!
Fontos információ: aki ajándékcsomagot szeretne, regisztráljon előtte a gkh@ujbuda.hu e-mail címen!

Helyszín: 1118 Budapest, Gazdagréti tér
Időpont: 2018. december 9. 16:00-18:00
Bővebben »

Fotók: Freepik / Nikitabuida, Pixabay

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2018.12.03