Kőbányai víztározó nyílt nap 2019: Most két napig ingyen megnézheted a meseszép víztároló medencét!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Kőbányai víztározó nyílt nap 2019: Most két napig ingyen megnézheted a meseszép víztároló medencét! A Víz Világnapja alkalmából ismét feltárul nyílt napjaink látogatói körében legnépszerűbb és leglátványosabb vízellátó létesítményének, a Kőbányai víztározónak a kapuja március 22-én és 23-án. A Víz Világnapja alkalmából ismét feltárul nyílt napjaink látogatói körében legnépszerűbb és leglátványosabb vízellátó létesítmény kapuja március 22-én és 23-án.

Látogass el a Kőbányai víztároló medencébe!
Az 1871 óta üzemelő Kőbányai medence a mai napig a Főváros ivóvízellátó rendszerének része, az év meghatározó részében víz tárolására szolgál. Lenyűgöző látványt nyújtó rendkívüli építészeti megoldásaival évente mindössze egy-két alkalommal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A Fővárosi Vízművekkel közel egyidős medence kialakítása, boltíves megoldásai sokkal inkább katedrálist idéznek, mintsem vízellátó létesítményt. A mintegy nyolc emelet mélységben, az olasz kőművesek által rakott hazai téglákon tett séta során valódi időutazáson érezhetik magukat a látogatók. Az élményt az építményt körülvevő, arborétum benyomását idéző ősfák teszik teljessé.

Kőbányai víztározó nyílt nap 2019: Most két napig ingyen megnézheted a meseszép víztároló medencét!

Mikor látogatható?
Iskolai csoportok számára:
március 22-én pénteken 9:00 és 15:00 óra között
Egyéni látogatók számára:
március 22-én pénteken 9:00 és 15:00 óra között (csak regisztrációval, de már betelt!)
március 23-án szombaton  9:00 és 16:00 óra között (regisztráció nélkül)

Cím: Budapest X., Ihász utca 29.

Megközelítés:
A létesítmény megközelítése tömegközlekedéssel ajánlott, mert a parkolás a környéken nehézkes. Az Örs Vezér tere és Kőbánya-Kispest felől a 85-ös, Kőbánya Alsó Vasútállomás felől a 185-ös busszal, míg a Puskás Ferenc Stadiontól a 95-ös, a Kápolna tértől a 217-es busszal érhető el.

Regisztráció:
Március 22-én 30 fős csoportokban nyújtunk lehetőség a medence megtekintésére. Ezen a napon kizárólag regisztrált és a regisztráció elfogadásáról szóló visszaigazolással rendelkező érdeklődőket várnak. Figyelem! Március 22-ére a helyek sajnos beteltek, a regisztrációs felület ezért már nem érhető el.

Március 23-án érkező látogatóink számára nincs regisztráció, érkezési sorrendben, a telep befogadó képességének függvényében léphetnek be a telepre, és tekinthetik meg a medencét 9:00-16:00 között.
 
Programok
Az építészeti élményen túl különböző programokkal is igyekeznek emlékezetessé tenni a létesítményünkben eltöltött időt.

Március 22. péntek  
- látogatási lehetőség szakmai vezetéssel vagy szakmai vezetés nélkül indított csoportokban (mindkettő regisztrációhoz kötött)
- kvízkérdések, rövid szakmai előadások
- "Infobusz" mobil kiállítás

Március 23. szombat    
- kötetlen látogatási lehetőség a medencében
- kvízkérdések, vízkóstolás, víz-íz teszt, vízfestés
- szakmai bemutatók
- vízveszteség-elemző mérőkocsi és műszerpark
- munkagép-bemutató
- szerelőasztal
- biztonságtechnikai bemutatók
- "Infobusz" mobil kiállítás

Forrás, fotó: Fővárosi vízművek

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2019.03.20