Tulipánszüret 2019: 3 helyszín, ahol tulipánt szedhetsz az országban, és belépőt sem kell fizetned! - Hétvégi programnak tökéletes

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Tulipánszüret 2019: 3 helyszín, ahol tulipánt szedhetsz az országban, és belépőt sem kell fizetned! - Hétvégi programnak tökéletes Itt a tavasz, nyílnak a virágok! S hamarosan megnyílnak a nagy tulipánföldek kapui, hogy utat engedjenek a kíváncsiskodóknak, tulipánrajongóknak, családoknak, pajkos gyermekeknek. Összeállításunkban találsz pár helyszínt az országban. Itt a tavasz, nyílnak a virágok! S hamarosan megnyílnak a nagy tulipánföldek kapui, hogy utat engedjenek a kíváncsiskodóknak, tulipánrajongóknak, családoknak, pajkos gyermekeknek. Összeállításunkban találsz pár helyszínt az országban.

Ha kedvet kaptatok egy kis tulipánszedéshez, itt tehetitek meg:


3 helyszín és időpont, ahol tulipánt szüretelhetsz 2019-ben


1. Nárcisz- és tulipánszüret Kőröshegyen
Kőröshegyről egyedülálló kilátás nyílik a Balatonra, aki egy kellemes kirándulást szervez a Balaton mellé, annak jó szórakozás lehet egy kis tulipánszedéssel kiegészíteni. A virágok levágása nem károsítja a tulipánokat, de a tépkedése igen. Ezért kölcsönözhető a helyszínen éles metszőolló, 500,- Ft letéti díj ellenében, a metszés folyamatáról pedig az ott dolgozók adnak bővebb tájékoztatást.



Belépő nincs! Virágokat fajtánként 50-150 Ft/szál áron lehet majd vásárolni. A leszedett tulipánokhoz spárga és fehér kötözőszalag jár ajándékba. Gyönyörű kosarakat kölcsönözhettek a virágszedéshez és a fotózáshoz, ezek akár meg is vásárolhatóak.

Vigyetek magatokkal piknikkosarat és plédet is, mert piknikkel tölthetitek az időt. Borongós napokon érdemes gumicsizmával érkezni! Kutyabarát hely.

Nárcisz- és bimbós tulipánszüret: 2019. április 6-7. (szombat, vasárnap) 09.00-18.00
Fő tulipánszüret: 2019. április 12-14. (péntek, szombat, vasárnap) 09.00-18.00
Húsvéti tulipánszüret időpontja: 2019. április 19-22. (péntektől hétfőig) 09.00-18.00
Húsvéti hosszú nyitvatartás, állatsimogató is várja majd ekkor a látogatókat.

Esemény: Nárcisz- és tulipánszüret Kőröshegyen
Helyszín: 8617 Kőröshegy, Dózsa György köz
Időpont: 2019. április 6-7; 12-14.; 19-22.
Belépő: nincs
Bővebb információ itt »

2. Tulipán- és jácintszüret a völgyben - Bálványos
A Kincsek Völgyében igazán különleges módon készültek az idei virágzásra, mandalaformákba rendezve ültették el a virágokat, így amikor kinyílnak teljes pompájában ragyoghat a két, lenyűgözően látványos mandalaforma.

Sok szeretettel és rengeteg mesés tulipánnal, nárcisszal, jácinttal és házi kézműves finomságokkal készülnek a szervezők. Metszőollót vigyetek magatokkal, de van lehetőség metszőolló kölcsönzésére is erre az alkalomra, ingyenesen.

Belépő nincs, a virágok ára 50-200 forint. Lehetőségetek lesz a virágokat tetszés szerint csomagolni és kötözni. Bár szeretik az állatokat, saját kutyáik területvédő ösztöneire való tekintettel arra kérik az érkezőket, ezúttal ne hozzanak magukkal állatokat.

Esemény: Tulipán- és jácintszüret a völgyben - Bálványos
Helyszín: Kincsek Völgye, 8614 Bálványos, Felsőhegy
Időpont: 2019. április 6 - május 12., minden szombaton és vasárnap
Belépő: nincs!
Bővebb információ itt »

3. Tulipánszüret és Piknik Szőlősgyörökön
Tulipánszüret és piknik egyben, áprilisban minden szombaton és vasárnap! A jó hangulatú, kellemes piknik mellett egyszerre 15 fajta tulipán virágzásának megcsodálása és persze szüretelése várja az érkezőket.



A belépés ingyenes. Metszőolló, és kosár kölcsönzésére van lehetőség. Kutyabarát hely, de a szervezők kérik, hogy a gazdik gondoskodjanak a póráz használatáról! A tulipánok fajtánként eltérő áron vásárolhatóak meg.

Esemény: Tulipánszüret és Piknik Szőlősgyörökön
Helyszín: TulipGarden, 8692 Szőlősgyörök, Arany J. u. 32.
Időpont: 2019. április 6-28., minden szombaton és vasárnap
Belépő: nincs
Bővebb információ itt »

Fotók: Pixabay

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2019.04.04