Tavaszi szünet és húsvét 2019: 45 szuper program Budapesten és vidéken, amit imádni fog a gyerek - Jó és rossz időre is!

Szülők lapja

Húsvét

Szülők lapja


Tavaszi szünet és húsvét 2019: 45 szuper program Budapesten és vidéken, amit imádni fog a gyerek - Jó és rossz időre is! A húsvét sokak kedvenc ünnepe, ráadásul a tavaszi szünet is kopogtat már az ajtónkon, a gyerekek nagy örömére, hisz remek lehetőségek kínálkoznak idén is különböző családi programokra. Budapesti és vidéki családi programokat válogattunk össze számodra. Programajánlónkban budapesti és vidéki, húsvéti családi programokat ajánlunk a figyelmetekbe, ahol kikapcsolódhatnak kicsik és nagyok, egyaránt.

Van miből válogatni, húsvéti népszokásokhoz kapcsolódó programok, gasztronómiai programok, kézműves foglalkozások, bábszínházi és zenés-táncos programok is megtalálhatóak az idei kínálatban. Ha pedig túrázni, kirándulni támad kedvetek a tavaszi szünetben, ahhoz is van ötletünk!



 

Budapesti húsvéti és tavaszi programok 2019

 

1. Húsvéti Nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban


Húsvétkor, két napon át tartó húsvéti hagyományőrző fesztivállal indul a szezon a Vasúttörténeti Parkban! Mindkét nap játékos Húsvéti Nyuszikeresés várja a kisebbeket. Aki megtalálja a park területén elrejtett összes tapsifülest, megfejti a feladványt és begyűjti az összes pecsétet, az garantált ajándékot kap.

A kreatív sarokban lehetőség lesz tárcsa és kitűző készítésre, műanyag tojás festésre és színezésre, húsvét hétfőn pedig igazi hagyományőrző kézműves foglalkozásokkal bővül a program, így például a nemezeléssel és gyertyaöntéssel.


Fotó: Vasúttörténeti Park

Húsvét hétfői programok:
11:00 - Bóbita zenekar
14:30 - Napraforgó Meseszínház ’Hol vagy Nyuszi?’ Avagy a Húsvéti Kaland’ zenejátéka
15:30 - Óperenciás Bábszínház erdei kalandos előadása

Program: Nagy Húsvéti Nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban
Helyszín: Vasúttörténeti Park, Budapest
Időpont: 2019.04.21-22., 10:00-18:00
Belépő: VAN
Belépőjegyek és bővebb információ »


2-13. 11+2 játszótér, ahol baba-mama hintázhattok Budapesten!


Ha nincs kedvetek vásári forgatagba menni, vagy hosszabb-rövidebb túrákat tenni, csak irány egy baba-mama hintás játszótér és örüljetek a szép időnek hintázás közben! 

Program: Baba-mama hinták Budapesten
Helyszín: Budapest
Időpont: bármikor
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ - Baba-mama hinták Budapesten »
 

14. Cifra Palota - Müpa


A Cifra Palota azoknak a családoknak tökéletes, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához, és a Müpa más előadásaihoz.

Program: Cifra Palota - Müpa
Helyszín: Művészetek Palotája Átrium (Előcsarnok), Üvegterem, Budapest
Időpont: 2019.04.14., 04.21.; 04.28. 10:00-13:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »


15. Húsvét Pesterzsébeten - Ünnep és vásár


Várják Pesterzsébet lakóit és vendégeit 2019. április 18. és 22. között a Kosutin felépített Húsvéti Vásárban. Vásári programok és színpadi produkciók öt teljes napon át kicsiknek és nagyoknak, kézműves foglalkozások, gasztroudvar, tűzzsonglőrök, bábszínház, csengettyűsök, stb.

Program: Húsvét Pesterzsébeten - Ünnep és vásár
Helyszín: 1201 Budapest, Kossuth tér 1.
Időpont: 2019.04.18-22.
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

16. Húsvét a Várkert Bazárban


Színes családi programok, hagyományörző foglalkozások, néptánc bemutató, koncertek, húsvéti hagyományok megelevenedése népzenével és néptánccal, színházi előadások várják a nézelődőket. Ezen kívül lesznek gólyalábasok, családi örömzene, örömtánc, maszkos óriásbáb előadás és felvonulás szórakoztatja majd a közönséget.


Fotó: MTI / Mohai Balázs

Az Öntőház udvarán is nagy lesz a készültség: hagyományos tojásfestés, ­tojásírás, szalvétagyűrű, ültető kártya, ajtódíszek, ablakdíszek készítése, gyertyamártás, kosárkakészítés, gyerekjátszótér, állatsimogató.

Program: Húsvét a Várkert Bazárban!
Helyszín: Várkert Bazár, Budapest
Időpont: 2019.04.20-22., 10:00-21:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

17. Tavaszi szüneti kézműves foglalkozás - Lipták Villa


Tavaszi szüneti kézműves foglalkozásra várják az alkotni vágyó gyermekeket. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Program: Tavaszi szüneti kézműves foglalkozás
Helyszín: Lipták Villa, Budapest
Időpont: 2019.04.18., 10:00-12:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

18. Föld napja az Orczy parkban


Föld napját ünnepelheted április 23-án, kedden, az Orczy parkban az új játszótéren. Szabadtéri játékok, lepedő festés, szélforgó készítés, meglepetés ajándékok - mindezzel készülnek a szervezők, a családok örömére.

Program: Bábszínház a Csepel Plázában
Helyszín: 1089 Budapest, Orczy út 1., játszótér
Időpont: 2019.04.23.: 14:00-18:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

19. Húsvéti Vásár és Gyereknap a Gozsdu Udvarban


Különleges Húsvéti kavalkád az egész családnak. Kihagyhatatlan élmény lesz az interaktív zenés torna, az arcfestés, a kézműves sarok, az állatsimogató és a játékkuckó.

Program: Húsvéti Vásár és Gyereknap a Gozsdu Udvarban
Helyszín: Gozsdu Udvar, Budapest
Időpont: 2019.04.22., 10:00-14:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ itt »


20. Újbudai tavaszváró piknik


Egész napos programkavalkád gyermekeknek, felnőtteknek: hagyományos húsvéti népi játékok, sztárfellépők, kvízjáték, ugrálóvár, kisállat-simogató, csuhézás, tojáskeresés, tojásgurítás, tojásfutam, pecsétgyűjtő játék, ujjbáb, tavaszi hajráf és bross, fakanál báb, könyvjelző készítés, bébisziget és még mi minden! Van miből válogatni!

Program: Újbudai tavaszváró piknik
Helyszín: Budapest, XI. kerület, Bikás park
Időpont: 2019.04.13.
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 


21. Böjt és Húsvét - Jókai Klub


Sváb hagyományokat felidéző, tavaszköszöntő családi rendezvényt szervez a Jókai Klub és a Német Nemzetiségi Önkormányzat. Hangulatos délelőtti programot, táncbemutatót, bábelőadást, zöldágjárást, valamint népi játszóházat ígérnek az ide látogatóknak. Vesszőből elkészítik a virágvasárnapi körmenet kapuit és tojást festenek gyógynövényekből. Mindezeken túl állatsimogató, borkóstolás, kalács és lekvárkínálás is várja a vendégeket.

Program: Böjt és Húsvét
Helyszín: Jókai Klub, 1121 Budapest, Hollós út 5.
Időpont: 2019. 04.13.
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »

 

+1 Avatar - Discover Pandora Kiállítás - Andrássy Élményközpont
 

Ha tetszett az Avatar című film varázslatos hangulata, akkor ki ne hagyd a mozisiker alapján készült interaktív kiállítást az Andrássy Élményközpontban.
Járd végig a több mint 1000 négyzetméteres tudományos-fantasztikus kiállítást: fedezd fel Pandora lenyűgöző környezetét és világát, ismerd meg páratlan növényeit és állatait, találkozz Pandora őslakosaival, beszélgess a Na’vi néppel, kultúrájukról, nyelvükről, illetve zenéjükről, ismerkedj meg az AMP mobil páncélruha használatával, képzeld magad az Avatar Programba, és éld át a kiállítás többi csodáját.

Program: Avatar - Discover Pandora
Helyszín: Budapest, Andrássy Élményközpont - 1061 Budapest VI., Andrássy út 39.
Időpont: 2019. február 2-től 2019. május 31-ig, naponta 9:00-20:00 óráig
Belépő: VAN, 3 éves kor alatt ingyenes
Bővebb információ »

 

Vidéki húsvéti és tavaszi szünetes programok 2019

 

22-30. Meseösvények az országban: 9 varázslatos tanösvény Budapesten és vidéken


Magyarország bővelkedik csodálatos természeti értékekkel. Ezek felfedezéséhez meseösvényeken, tanösvényen bejárhatjuk a vidéket, meglesve és megismerve a látnivalóit. Olyan fantasztikus meseösvényeket ajánlunk nektek, amit érdemes felkeresni egy családi kirándulás keretében.


Fotó: Szülők Lapja

Program: Meseösvények az országban
Helyszín: Országszerte több helyen
Időpont: Napkeltétől napnyugtáig szabadon látogatható
Belépő: INGYENES!.
Bővebb információ - Meseösvények az országban: 9 varázslatos hely Budapesten és vidéken »
 

31. Szünidei Szöszmötölő Siófokon


Gyermek matiné, filmvetítés iskolásoknak, óvodásoknak 10 órától, minden nap 9-12 óráig kézműves foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat. A programon való részvételi szándékot jelezni kell e-mailen! És ha már Siófokon jártok, ne hagyjátok ki április 19. és 22 között a IV. Húsvéti Nyuladalmat!

Program: Szünidei Szöszmötölő Siófokon
Helyszín: Kálmán Imre Kulturális Központ, 8600 Siófok, Fő tér 2.
Időpont: 2019.04.17-18; 23-24.
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

32. Nárcisznap Babócsán


Nárcisznapot tartanak Európa legnagyobb nárciszmezejének virágzása alkalmából április 27-én Babócsán. A Somogy megyei település Basa-kertjében immár huszonharmadik alkalommal várják a páratlan látványosság iránt érdeklődőket. A rendszerint látogatók ezreit vonzó egynapos fesztivál programjai között lesz nárciszfutás, főzőverseny, egy török kori végvári hagyományőrző csoport bemutatója, táncelőadás és több koncert is.

A rendezvény helyszíne, a Basa-kert onnan kapta a nevét, hogy a história szerint a török hódoltság idején területét a helyi basa ültette be nárcisszal háremhölgyei gyönyörködtetésére. Azóta évszázadokon át minden tavasszal csillagos nárciszok sokasága nyílik, néhány napra beborítva, illatfelhőbe burkolva a község határában található, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága által védetté nyilvánított mezőt.

Program: Nárcisznap Babócsán
Helyszín: 7584 Babócsa
Időpont: 2018.04.27.
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »


33. Nyuszi Hopp - Zalakaros


Kézműves kirakodóvásár és borházak kitelepülése, állatsimogató, lábbal hajtható kisautók kipróbálása, akadályverseny, zenés gyerekműsor, tojáskeresés és húsvéti bál gondoskodik a felhőtlen szórakozásról két napon keresztül.

Program: Nyuszi Hopp
Helyszín: 8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér
Időpont: 2019.04.20-21.
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

34. Keress csokitojást a hegytetőn - Húsvéti libegőzés Eplényben


Friss levegő, gyönyörű kilátás, és húsvéti csokitojás-kereső kaland várja a lelkes kirándulókat Eplényben. 9:00-17:00-ig lehet libegőzni Eplényben, de kipróbálható ingyenesen a mezítlábas ösvény, a mászófal, az ugrálóvár és a trambulin is!

Program: Tavaszindító húsvéti libegőzés
Helyszín: Malomvölgyi út 1/a., Eplény
Időpont: 2019.04.19-22., 09:00-17:00
Belépő: van a libegőre - felnőtteknek 1500 Ft, gyerekeknek 1000 Ft a jegy.
Bővebb információ »
 

35. Matyó Húsvét - Mezőkövesd


A mezőkövesdi Matyó Húsvéton igen gazdag programkínálat fogadja a betérőket: bábelőadás, gyermekkoncert, családi táncház, vödrös locsolkodás, húsvéti állatudvar, népi játékok udvara, pipics-sütés, mesterségbemutatók, kézműves foglalkozások, tojásfestés, kirakodóvásár, valamint múzeumpedagógiai foglalkozás.

Program: Matyó Húsvét - Mezőkövesden
Helyszín: Mezőkövesd, több helyszínen
Időpont: 2019.04.21-22.
Belépő és parkolás: INGYENES!
Bővebb információ »
 

36-38. Tulipánszüret 2019 - 3 helyszín, ahol tulipánt szedhetsz az országban


Itt a tavasz, nyílnak a virágok! S hamarosan megnyílnak a nagy tulipánföldek kapui, hogy utat engedjenek a kíváncsiskodóknak, tulipánrajongóknak, családoknak, pajkos gyermekeknek. Összeállításunkban találsz pár helyszínt az országban.


Fotó: Pixabay

Nárcisz- és tulipánszüret Kőröshegyen, tulipán- és jácintszüret Bálványoson a völgyben, tulipánszüret és piknik Szőlősgyörökön - válogassatok kedvetekre!

Program: Tulipánszüret 2019
Helyszín: Kőröshegy, Bálványos, Szőlősgyörök
Időpont: Több időpontban
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

39. Húsvéti Tojáskereső - Sopron


Immár hagyományossá vált a Húsvéti Tojáskereső játék, amit Sopronban szerveznek, ezúttal is a Soproni Egyetem Botanikus kertjében, 9-12 óra között. Jelentkezés:  09.00 órától. Táv: 1800 méter, 20 ellenőrzőponttal. A térképes játékon az egész család elindulhat, a kicsiknek szülői segítség szükséges. Az első 400 beérkező gyermekcsokitojást kap. A nevezés díjtalan!

Program: Húsvéti Tojáskereső
Helyszín: Soproni Egyetem Botanikus kertje, Sopron
Időpont: 2019.04.22., 09:00-12:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

40. Üllő Húsvét-szigete


Igazán látványos módon szeretnék idén köszönteni a húsvétot Üllőn. Arra kérik a helyieket, vagy bárkit, aki arra jár, hogy az ünnepet megelőző napokban készítsék el közösen a város hímes tojásokkal díszített parkját! Szép, színes tojásokkal érkezzen mindenki, amelyek bármilyen anyagból és módon készített tojások lehetnek, hogy az Életfa melletti aranyeső bokrokra elhelyezve egy lenyűgöző park ékesítse Üllőt az ünnep idején.

Program: Üllő Húsvét-szigete
Helyszín: 2225 Üllő
Időpont: 2019.04.15-18.
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

41. Hagyományőrző Húsvét - Felsőtárkány


Gyermek, felnőtt egyaránt jól szórakozhat a beharangozó szerint, hisz húsvét hétfőn lesz múltidéző locsolkodás, népi játszópark, tojáskeresés és megkóstolható tárkányi "netudd" fánk!

Program: Hagyományőrző Húsvét a Tájházban
Helyszín: Tájház (Fő út 198.), Felsőtárkány
Időpont: 2019.04.22.
Belépő: nincs információ
Bővebb információ »
 

42. Ibolya-nap - Húsvét a kastélyban - Gödöllő


Az első napon ibolya fűszerbemutató, közös palacsintasütéssel, színi előadás a Díszudvaron (Lovardában). A múzeum ezen a napon 50%-os kedvezménnyel látogatható azoknak, akik ibolya színű ruhát viselnek vagy Ibolya a nevük. Valamint ezen a napon ingyen látogathatják a múzeumot azok a vendégek, akik 2019-ben ünneplik az Ibolya lakodalmukat - figyelem, igazolni kell a 15 éves házassági évfordulót!

Április 22-én pedig néptáncbemutató, mesejáték, interaktív gyerekelőadás kerül megrendezésre. Ezen kívül mindkét napon folyamatos program a húsvéti virágvásár, kézműves foglalkozások – tojásfestés berzseléssel, gyapjúbárány készítés, galgamenti locsolkodó, húsvéti tojásjátékok, hordólovaglás, busóteke, memória-láda és kisállat-simogató.

Program: Ibolyanap - Húsvét a kastélyban
Helyszín: Kastély, Gödöllő
Időpont: 2019.04.21-22.
Belépő: van, 500 Ft/fő sétálójegy, amely levásárolható!
Bővebb információ »
 

43. Szinvapark Húsvét - Miskolc


Húsvéti kézműveskedéssel, nyuszis kalandjátékokkal és kisállat simogatóval várj a kicsiket a Szinvapark. Lesz többek között tojásfestés, 2D papírtojás díszítés, papírgurigából húsvéti nyuszi készítés, kosárkakészítés. Persze a kisállat-simogató sem maradhat el, nyuszikkal, kecskékkel, kisbirkákkal.
Valamint Fantázia kalandpark 2 állomással (nyuszi bowling és nyuszi hopp állomás), ami garantálja a jó kedvet.

Program: Szinvapark Húsvét
Helyszín: 3527 Miskolc, Bajcsy Zsilinszky utca 2-4.
Időpont: 2019.04.13. 10:00-18:00
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

44. Piros húsvét napján - Szeged


Minden óvodást és kisiskolást várnak a szervezők a húsvéti népszokásokat, meséket, verseket felelevenítő foglalkozásukra. A programon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációhoz nem kötött!

Program: Piros húsvét napján - Szeged
Helyszín: Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckó, 6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.
Időpont: 2019.04.16.
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »
 

45. Kézműves játszóház - tojásfestés és dekorációkészítés - Nagykanizsa


Kézműves játszóház, tojásfestés és dekorációkészítés várja az érdeklődőket Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A belépés díjtalan, de kifújt vagy főtt tojást hozni kell!

Program: Kézműves játszóház - tojásfestés és dekorációkészítés
Helyszín: Hevesi Sándor Művelődési Központ, 8800 Nagykanizsa, Széchenyi tér 5.
Időpont: 2019.04.18. 10:00 órától
Belépő: INGYENES!
Bővebb információ »

Infók, fotó: MTI, Vasúttörténeti Park, események Facebook-oldalai

Szülők lapja

Húsvét

Szülők lapja


2019.04.11