1 nap alatt két újszülöttet hagytak babamentő inkubátorban

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Egy egészséges fiú újszülöttet helyeztek a Heim Pál Gyermekkórház Madarász Utcai Kórházának babamentő inkubátorába - közölte Harmat György, a kórház főigazgatója hétfőn az MTI-vel. Ugyanezen a napon egy másik babát is babamentő inkubátorban hagytak Kecskeméten.

Budapesten 4.50 perckor találták meg a csecsemőt
Vasárnap hajnalban négy óra negyven perckor jelzett az inkubátor csengője, riasztva az intenzív osztály munkatársait. A gyermeket felöltöztetve, "jó általános állapotban" találták. Az 54 centiméter hosszú, 2810 gramm súlyú csecsemő a Madarász Péter nevet kapta.


Már két életet mentett meg az inkubátor
A kórház szakemberei haladéktalanul megkezdték a gyermek elhelyezésével kapcsolatos hivatalos ügyintézést - írta a főigazgató.
Harmat György megjegyezte: ez volt a második alkalom, hogy a Madarász utcai kórház babamentő inkubátorába újszülöttet helyeztek el. Csaknem egy éve egy kislányt találtak ott, aki a kórházi ellátást követően szintén rendezett körülmények közé került - hangsúlyozta a főigazgató.


Kecskeméten is újszülöttet tettek a kórház babamentő inkubátorába
Egy koraszülött, de egészséges újszülöttet tettek vasárnap Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórház babamentő inkubátorába - közölte az intézmény sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Kissé kihűlt állapotban volt a baba
Horváth Attiláné, a kecskeméti kórház sajtószóvivője elmondta: vasárnap délelőtt jelzett az inkubátor csengője az Izsáki úti portán, valamint a kórház újszülöttosztályán. A gyermeket felöltöztetve, de kissé kihűlt állapotban tették be a fűtött inkubátorba, ahonnan a szakemberek azonnal az újszülöttosztály inkubátorába vitték át.
   
A kisfiút Szőke Attilának nevezték el és azonnal értesítették a gyámhatóságot - mondta a sajtószóvivő, aki hangsúlyozta, hogy a koraszülött kisfiú még hosszú ideig a kórház lakója lesz.
   
Évente 10 babát hagynak a kórházban a szülei születésük után
Horváth Attiláné közölte, a babamentő inkubátort 2005-ben helyezték el, de ez volt az első eset, hogy abba valaki újszülöttet tett. A sajtószóvivő kiemelte: az újszülöttek életben maradásának érdekében jobb volna, ha az anyák a kórházban szülnék meg gyermekeiket. Évente átlagosan tíz újszülöttet nem visznek haza a kórházból - fűzte hozzá.


Forrás: mti


 


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2012.01.13