Engedély nélküli abortuszok - akár 100 nő is érintett

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség azokat a várpalotai nőket, akiken engedély nélküli abortuszt hajtott végre a helyi kórházban az egyik orvos - értesült az MTI Hírcentrum. A rendőrség az ügyben tavaly szeptemberben indított nyomozást. Az orvost ekkor tartóztatták le magzatelhajtás gyanúja miatt - hangzott el az m1 esti Híradójában.

60.000 Ft-ért spontán vetélésnek tüntették fel...
A gyanú szerint az orvos több mint száz esetben végzett magzatelhajtást, amelyekért alkalmanként 60 ezer forint körüli összeget kért. Az orvost a várpalotai abortuszbizottság egyik tagja jelentette fel, egy terhesség-megszakításra jelentkező nő ugyanis a meghallgatásakor elszólta magát. Azt mondta, hogy legutóbb formaságok nélkül elvégezték rajta a beavatkozást. A nyomozók ezt követően megnézték a nő kórlapját, így derült ki, hogy az abortuszt a nőgyógyász spontán vetélést követő beavatkozásnak tüntette fel.


Bajban vannak a sértettek is...
Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendor-főkapitányság szóvivője a Híradónak úgy nyilatkozott: "a várpalotai rendőrkapitányság magzatelhajtás bűntettének megalapozott gyanúja miatt továbbra is eljárást folytat egy helyi orvos ellen. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják".
A Veszprémi Törvényszék szóvivője, Dülkné Pintér Zsuzsanna azt mondta: "adat merült fel arra is, hogy a sértettekkel valamilyen fajta összebeszélést kísérelt meg a gyanúsított, ezáltal a bizonyítékok elrejtésének, eltüntetésének a veszélye is fennáll".


Volt, akin akár 3-szor is végrehajtották a műtétet...
A nyomozók folyamatosan küldik az idézéseket. Akár száz nőt is meggyanúsíthatnak, közülük többen kétszer, háromszor is átestek engedély nélküli terhesség-megszakításon - hangzott el az m1 Híradójában.

Forrás: mti

 


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2012.02.14