Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > Hogyan segít az asztrológia? - Szülők Lapja

Hogyan segít az asztrológia?


Az asztrológia a horoszkópelemek jellemzőinek és összefüggéseinek tapasztalati úton történő megismerésén alapuló tudomány, amelynek célja, hogy feltárja a meghatározott helyet és időpontot jellemző energiaminőségeket, valamint ezek változását.

Szerző: Szigetiné Nagy Tímea
2012-07-31
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Izgulsz, hogy minden rendben legyen a babavárás alatt? Szeretnél mindent megadni az egészséges fejlődéséhez?  Kattints ide, és nézd meg, hogy mit tehetsz érte >> 

vonal

[x] hirdetés

Azt, hogy ez a bonyolult mondat egészen pontosan mit is jelent, az elkövetkezendő cikkekben fogom kifejteni, elöljáróban csupán néhány gondolatot érintenék.

Hogyan befolyásolják az égitestek az életünket?
Manapság már nagyon kevés asztrológus meggyőződése az, hogy az égitestek valós, fizikai módon hatnak ránk, és így befolyásolják életünket. Könnyen belátható, hogy a bolygók – nem is beszélve az asztrológiai szempontból jelentőséggel bíró állócsillagokról – olyan felfoghatatlanul távol vannak tőlünk, hogy a közöttük és az emberek között fennálló gravitációs vagy mágneses kölcsönhatás gyakorlatilag elhanyagolható. Hogyan lehetséges hát mégis, hogy az elmúlt évezredek során sikerült feltárni és szívós munkával tudományos szintre vinni azon összefüggések rendszerét, amely az égi dolgok és a Földön tapasztalható események között fennáll?

„Ahogyan fent, úgy lent és ahogyan lent, úgy fent”
– szól az idézet Hermész Triszmegisztosz Tabula Smaragdinájából (Smaragdtábla), egy – valószínűleg a Krisztus előtti hatodik századból származó – ősi feljegyzésben, amelyet sokan az ezoterika egyik alapműveként tartanak számon. A gondolat arra utal, hogy az égi és a földi dolgok között nincs oksági összefüggés, de egyik tükrözi a másikat, és fordítva.

Szinkronicitás
Ezen – a gyakorlat által már megszámlálhatatlan alkalommal igazolt – gondolat a gyökere a szinkronicitás elméletének is, amely azonban már a modern kor terméke. Szülőatyja nem kisebb személy, mint a neves pszichológus, Carl Gustav Jung. Történt egyszer, hogy Jung éppen egy neurotikus hölgy álomanalízisét végezte, amikor a hölgy megemlítette, hogy álmában egy aranyszínű szkarabeuszbogár jelent meg. Rögtön ezután Jung egy koppanást hallott az ablakon, majd amikor kinyitotta, egy zöldarany szkarabeuszbogár esett be rajta. Jung a bogarat a hölgyhöz vitte és a következő szavakkal adta át: “Íme, hölgyem az Ön szkarabeusza!” A történet még megemlíti, hogy a beteg állapotában innentől gyökeres javulás állt be, ami szimbológiailag a szkarabeusz élettel és újjászületéssel kapcsolatos jelentésével is egybevág. Jung nem kevesebbet állít, mint hogy a mások által hagyományosan leírt három jelenségen túl (ezek: idő, tér, okság) létezik egy negyedik, ez a szinkronicitás. Szinkronjelenségekről akkor beszélünk, ha valamilyen külső esemény és egy belső (archetipikus) esemény egybeesik, egy időben jelenik meg, mint például a páciens álma és a szkarabeusz bogár megjelenése (ezt követően pedig a páciens gyógyulása).

Az asztrológia működése
Az asztrológia kutatja és alkalmazza a szinkronicitás összefüggéseit, alaptételnek tekintve, hogy minden hely és pillanat (idominőség) - így pl. a születés pillanata is - leírható egy egyedi energiaminőséggel (állapottal), ezt az energiaminőséget - amelyet az égbolt egyfajta rendszerben, "szinkron módon" leképez - pedig az asztrológia a csillagos ég évezredeken át tartó megfigyeléséből leszűrt tapasztalatok segítségével képes ember által értelmezhetővé, megfoghatóvá tenni. Tehát nem pl. a Jupiter az, ami befolyással van az ember életére, hanem a Jupiter - mint a rendszer egyik eleme - segít értelmezni azt az összetett szimbólumrendszert, amit az asztrológia használ, és amiből kideríthető, hogy az egyén születésekor, vagy egy más, megadott időpontban miféle energiák voltak jellemzőek az adott helyen, és azok miképpen képeződhettek le az alanyban. A szinkronicitásból az is adódik, hogy a kapcsolat kétirányú, következésképpen ha a csillagászat eredményeit felhasználva ki tudjuk számítani, hogy egy adott időpontban az égitestek miképpen fognak állni (márpedig erre jó ideje képesek vagyunk, akár ezer évekre előre is), abból következtetéseket tudunk levonni a szóban forgó eseményekre, az akkor jellemző energiaállapotokra. Ez az asztrológia működésének alapja dióhéjban.

Hogyan segít az asztrológia?
Az asztrológia jóslás tehát annyiban, amennyiben az a fentiekbol következik, de nem jóslás olyan értelemben, hogy alkalmatlan afféle konkrét kérdések megválaszolására, mint „mik lesznek a lottó nyertes számai" vagy "esni fog-e az esküvőm napján". A felelős asztrológus soha nem késlekedik rámutatni az egyén szabad akaratának fontosságára, és arra, hogy a csillagok nem mondják - és nem is mondhatják - meg, hogy mi fog történni. Az asztrológia ellenben segíthet megismerni önmagunkat, és megmutathatja, hogy azon sok-sok választási lehetőség közül, amelyek rendelkezésünkre állnak, melyik kecsegtethet jobb eredménnyel, mely úton elindulva érhetjük el célunkat.


Babahoroszkóp >>
Szülőhoroszkóp >>
Szerelmi horoszkóp >>

Címkék: asztrológia, horoszkóp

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Te hiszel a horoszkópban?

„A Rákok ma összetűzésbe keveredhetnek munkatársaikkal, és jobban teszik, ha óvatosan bánnak pénzügyeikkel.”

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Sonkás rizottó

Sonkás rizottó

Egytálételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 50 gr rizs 50 gr zöldborsó 50 gr sonka 20 gr sajt 20 gr olaj só petrezselyemzöld

Recept:

Olajban üvegesre pároljuk a rizst és felengedjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Megkeverjük, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, zöldborsót és a sonkát. Fedő alatt pároljuk. Mikor kész a rizs, levesszük a tűzről és fedő alatt 15 percig állni hagyjuk. tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Játék tippek

Gyermek fejlődése: Ezek a játékok fejlesztik legjobban a gyerek mozgását, egyensúlyérzékét, finommotorikáját

vissza vissza