Horoszkóp - Május

Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


Hogyan alakul érzelmi életed májusban? Mire számíthatsz a kapcsolatodban? Cikkünkből megtudhatod, mit ígérnek számodra a csillagok ebben a hónapban.

Kos (március 21.-április 20.)
A Kos jegy szülöttei számára, akik a hónap közepéig élvezik a Merkúr támogatását, ebben az idoszakban különösen nagy jelentőséggel bírhat a kommunikáció, agyuk „nagy fordulatszámon” pöröghet, sok – némely esetben első látásra akár egészen „vadnak” tunő – ötletük támadhat. Alkalmas időszak lehet ez az üzletkötésre, kisebb utazásokra, ugyanakkor a hónap egésze hozhat váratlan fordulatokat, amelyeket a Kos jól teszi, ha rugalmasan kezel, és lehetőségként, nem pedig bosszúságként próbál megélni. Ha a jegy szülöttei e hónapot az aprólékos, kitartást igénylo feladatok végrehajtásának szeretnék szentelni, időről-időre azt érezhetik, hogy figyelmük elterelődik, gondolataik elkalandoznak, szívesebben mártóznak meg az ábrándok óceánjában. Ilyenkor adhat kellő magabiztosságot és erőt az a Mars-Plútó trigon, amely legerősebben 17-én éreztetheti hatását.

Bika (április 21.-május 20.)
Május legnagyobb részében a Bika jegyűek úgy érezhetik, hogy minden sikerül, amit elterveznek, s ez valóban így is lehet. Igen kedvező időszak ez a tanulásra, de a befektetésekre, fontos pénzügyi döntések meghozatalára is, amelyek most sikerrel kecsegtetnek; e tekintetben a legelőnyösebb napnak 22-e ígérkezhet. A párkapcsolatban élő Bikák számára a kedvező szaturnuszi energiák a hónapban kapcsolatuk elmélyülését, új szintre lépését eredményezhetik, ami megnyilvánulhat összeköltözésben, közös kötelezettségvállalásban, de jó alkalom lehet ez akár egy leánykérésre is azok esetében, akik már régóta várnak a megfelelő időpontra; számukra 12-e ígérkezik a legalkalmasabb napnak, hogy elszánják magukat a nagy lépésre.

Ikrek (május 21.-június 21.)
Kicsit nehezen indulhat a hónap az Ikrek jegy szülöttei számára: bár nagy lendülettel és sok ötlettel telve vágnának új dolgokba, nehéz döntésekkel, váratlan akadályokkal szembesülhetnek, amelyek elvehetik kezdeti lelkesedésüket. A hónap közepe, egészen pontosan 14-e igen nagy kozmikus jelentőséggel bíró időszak lehet az Ikrek életében, de az ekkor bekövetkező együttállás több jegyre is kihatással bírhat. A Merkúr, a Mars és a Plútó hármasa által alkotott (Föld-esszenciájú) királytrigon hatása a nézőpontok megváltozásán alapuló, ügyes kommunikációval, rafinériával elért eredményekre enged következtetni, amely elsődlegesen a pénzügyek, vagy a személyes egészség terén jelentkezhetnek. A magánélet terén továbbra is harmonikus időszakra lehet számítani, előtérbe kerülhet a közös jövoőtervezése, egyfajta szorosabb elköteleződés.

Rák (június 22.-július 22.)
A május 4-én este a Szaturnusszal együtt álló (csaknem) telihold segít a hónap elején a Rákoknak megőrizniük hidegvérüket még a legrázósabb szituációkban is, amelyekre sajnos lehet is példa. A problémák pletykából, félreértésekből adódhatnak, és a legkönnyebben tudatos önuralommal, a teendők megtervezésével és a feladatok megszervezésével küzdhetőek le. Pár nap múlva, az első dekád végére sikerülhet rendezni mindent, talán túlságosan is racionálisan. Ilyenkor nem árt figyelni a párunkra és a körülöttünk lévő emberekre; kisebb súrlódások adódhatnak. 19-én az újhold harmonikus fényszöget vesz fel a Marssal és a Plútóval egyaránt – hasonlóképpen, ahogyan az Ikrek esetében tárgyalt módon tette a Merkúr – amely biztosíthatja a kellő határozottságot, önbizalmat és tetterőt a hónap hátralévő részére: kevés Rák lesz, aki e bolygóállás kedvező hatását ne érezné a szóban forgó napon.

Oroszlán (július 23.-augusztus 23.)
Az Oroszlán jegy szülöttei közül azok, akik párkapcsolatban élnek, továbbra is élvezhetik a harmonikus energiák támogatását, egyik legszebb napjukra a hónapban mindjárt 2-án számíthatnak. Akik még csak most keresik választottjukat, a hónap közepén lesz igazán érdemes körültekinteniük. 11-e és 14-e között nyugtalanság, szétszórtság, idegesség lehet úrrá az Oroszlánokon, ahogyan az Uránusz kellemetlen fényszögbe kerül a Nappal. A hónap harmadik dekádjától kezdődően csaknem a hónap végéig erős késztetést érezhetnek a jegy szülöttei, hogy elszakadjanak az anyagi világ dolgaitól, nyűgnek érezhetik a hétköznapokat, és ez rányomhatja bélyegét a teljesítményükre. Valóban érdemes lehet erre az időszakra némi pihenést beiktatni, vagy legalábbis valamiféle kikapcsolódási lehetőséget keresni.

Szűz (augusztus 24.-szeptember 23.)
Bár tény, hogy a Szűzben tartózkodó Mars nincs éppen ereje teljében, e hónapban bőségesen oszt bátorságot és kitartást mindenféle feladathoz, fogjon bármihez is a jegy szülötte. Amíg el nem múlik a néhány napig tartó szaturnuszi hatás – legerősebben 6-a környékén jelentkezhet – a jegy szülöttei kissé nehézkesnek érezhetik magukat, amin aztán gyorsan túllendülnek. Az Ikreknél tárgyalt kedvező planétakapcsolat az ő esetükben még markánsabban érezteti hatását, hiszen a királytrigon egyik planétája a Szűzben áll, másik planétája (a Merkúr) pedig a jegy uralkodója. A hónap vége olyan sikeresen zárulhat, amilyen ólmosan indultak az első napok: a Jupiter és a Vénusz közelsége – és a velük alkotott harmonikus fényszögek – minden tekintetben előrelépést ígérnek.

Mérleg (szeptember 24.-október 23.)
A Mérlegek ebben a hónapban is jobban teszik, ha két lábbal állnak a földön, ugyanakkor a 4-én és 5-én a jegyen átrobogó, diszharmonikusan fényszögelt Hold érzelmileg felkavaró, idegességet, nyugtalanságot hozó hatását leszámítva nem kell nagyobb problémákra számítani. Ha párkapcsolatban élnek, az időszak közepe táján eljöhet az ideje a komoly és őszinte beszélgetéseknek, akik pedig magányosak, lehet, hogy egy náluk érettebb személy társaságában keresnék a boldogságot. A szomszédos jegyben tartózkodó Marssal kellemetlen fényszögbe kerülő Szaturnusz elfojtott agresszióra vagy bűntudatra utalhat a hónap második dekádja végén, ennek az okának megtalálása és a feszültség levezetése az időszak egyik legnagyobb feladata lehet a Mérlegek számára.

Skorpió (október 24.-november 22.)
A Skorpiók hónapját alapvetoen két planétakapcsolat határozza meg. A Mars révén e jegy szülöttei is részesülnek abból a nem kevés határozottságból és lendületből, amelyet a vörös bolygó a Skorpió uralkodójára, a Plútóra vetít. Ez a hatás – bár az időszak vége felé egyre gyengül – az egész hónapban érezhető. A Plútó ugyanakkor diszharmonikus fényszöget (kvadrátot) alkot a Kosban álló Uránusszal, ami nagyfokú önfejűségre való hajlamra, meggondolatlan döntések hozatalára, túlzásokba átcsapó szabadságvágyra figyelmeztet. A Skorpió jól teszi, ha megpróbálja a szóban forgó, unos-untalan feltörő késztetéseket kordában tartani és a saját javára fordítani, mert az ezért felelős bolygókapcsolat hosszú távon fennmarad, és június hónapban tovább erősödik.

Nyilas (november 23.-december 21.)
A nyílt, egyenes jellemükről és szabad szellemükről ismert Nyilas jegyűek is megtapasztalhatják az Uránusz fentiekben már említett hatását, de esetükben csak a hónap második dekádjával bezárólag kell elviselni (és környezetüknek) uralkodó bolygójukra, a Jupiterre vetülő nyolcadfény diszharmonikus, nyugtalan és nyughatatlanságot okozó hatását. Az ezt követő napokban elcsendesedik a háborgó felszín, túlsúlyba kerülnek a harmonikus energiák, 20-a környékén pedig egy múló együttállásnak köszönhetően szinte szárnyakat kaphatnak. Romantikus találkozásokra, szerelemmel kecsegtető kalandokra a hónap közepe táján lehet esély, amikor a Nyilasokkal a Vénusz „összekacsint” egy rövid időre.

Bak (december 22.-január 20.)
A Bak jegy szülöttei ebben az időszakban jól teszik, ha hírhedt, már-már makacsságba forduló eltökéltségükből engednek egy kicsit, és hajlanak a jó szóra, baráti tanácsra, amely elsősorban a rokonság köréből érkezhet. Érzelmi téren a legharmonikusabbnak a hónap első hete ígérkezik. Utána sem mutatnak jelek vitákra, de más – elsősorban cselekvésre ösztönző, vagy leküzdendő akadályokban megtestesülő – energiák követelnek majd figyelmet, így kevesebb idejük maradhat párjukra. A harmadik dekádban kihívásokra lehet számítani, de ezek jó alkalmat kínálnak majd arra, hogy megcsillogtassák tehetségüket, rátermettségüket. Sajnos azonban a hónap legvége olyan, közvetlenül a személyüket érintő változásokat hozhat, amelyekkel a Bakok nagyon nehezen tudnak majd azonosulni.

Vízöntő (január 21.-február 19.)
Az előző hónapról „átmentett” lelkesedés, jókedv, energia ebben az időszakban is kitarthat, bár az anyagiak terén nem árt majd, ha a hónap közepéig a Vízöntők kicsit jobban odafigyelnek, mert az első két hétben a pénz homokként folyhat ki a kezeik közül egy-két meggondolatlan döntés miatt. A hónap vége felé a Vízöntő szülötte erős vágyat érezhet majd a kreatív kikapcsolódást jelentő tevékenységek (zene, sportok, játékok) iránt, az ekkortájt beszüremlő vénuszi energiák pedig elsimíthatják a feszültségeket, összehozhatják a párokat. Alkalmas időszak lehet ez mindenféle önfeledt lazításra, aktív pihenésre; a Vízöntő most bátran hallgathat belső hangjára, és engedhet sokszor rapszodikus természete diktálta hirtelen ötleteinek.

Halak (február 20.-március 20.)
A Halak jegy szülöttei csaknem a hónap végéig érezhetik azokat az – elsősorban marsi eredetű – energiaminőségeket, amelyek elsődleges uralkodó bolygójukra, a Neptunuszra hatással vannak. A mindig befogadó, együttérző, csöndes Halak sokkal érzékenyebben reagálhat a kritikára, a kihívásokra, akadályokra, és ez ráhatással lehet környezetéhez való viszonyára is. Az Uránusz közelsége és vele alkotott fényszöge a Halakat még inkább a művészetek iránti fogékonyság felé terelheti, ha maga is foglalkozik valamiféle művészettel, ebben a hónapban egészen biztosan nem lesz hiány ihletben.

Babahoroszkóp >>
Szülőhoroszkóp >>
Szerelmi horoszkóp >>


Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


2012.04.27