Eltűnt gyerekek - Ezer lámpás

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Hat városban rendezik meg idén Az Ezer Lámpás Éjszakáját az eltűnt gyerekek világnapja alkalmából május 25-én, pénteken; mintegy 50 énekes, zenész és zenekar vállalta, hogy a kampány mellé áll, és fellépésével támogatja az eltűnt gyerekek felkutatását.

Hol lesznek a rendezvények?   
A rendezvény keretében Budapesten, Pécsen, Győrben, Veszprémben, Székesfehérváron és Kecskeméten egész napos családi és gyerekprogramokkal valamint koncertekkel várják az érdeklődőket. A kampány középpontjában a gyermekek veszélyeztetett helyzete és a fiatal lányokat érintő prostitúció áll. Az eltűnt fiatalkorúak között ugyanis jóval több a lány - közölték a szervezők az MTI-vel.

Sztárok is segítik a kampányt
Hat helyszínen jótékonysági koncertet ad többek között Tóth Vera, Király Viktor, Kökény Attila, Jamie Winchester, a Back II Black zenekar, Szekeres Adrien, Korda György és Balázs Klári.
A művészvilág mellett népszerű tévések is segítik a kampányt. Székesfehérváron és Veszprémben Lipcsei Betta Miss Universe Hungary és Szabó Dóra Miss Earth Hungary lesznek a rendezvény háziasszonyai. Weisz Fanni Pécs arca, Vujity Tvrtkóval együtt vezeti majd a műsort Pécsett. Győrben Szekeres Nóra, Kecskeméten pedig a Megasztárból ismert Giorgio kampányol az ügy mellett. Budapesten Váczi Gergő vállalta a műsorvezetést, ahol a rendezvény ötletadója és főszervezője, Kárász Róbert műsorvezető is jelen lesz.
   
A tavalyi akció eredménye
A civil szervezetek mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) is a kezdeményezés mellé állt. Csatlakozott a rendezvényhez a Kék Vonal és az Országos Gyermekvédő Liga is. A kampányban a csellengés veszélyeire, hátterére is felhívják a figyelmet. Több millió terméket készítenek majd az eltűnt gyerekek képeivel, köztük ásványvizes palackot, tejes dobozt, iskolatejet, valamint plakátokat. A tavaly elindított Tejes doboz akció segítségével kilenc gyermek került elő.
   
6000 lámpás
A kampány élére állt a legnagyobb hazai pénzintézeti hálózat, a TakarékPont és főtámogatóként karolta fel a társadalmi ügyet. Az esemény zárásaként 6000 lámpást engednek fel egyszerre este fél 10-kor az ország hat városában - olvasható a szervezők közleményében.
   
További információk www.ezerlampasejszakaja.hu oldalon érhetők el.

Forrás: mti


 


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2012.05.22