Új honlap a fiatalok biztonságáért

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Fiataloknak szóló bűnmegelőzési honlapot indított www.bulisbiztonsag.hu címen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

M. Toronykoy Márta, a  főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője a kezdeményezésről szóló sajtótájékoztatón elmondta, a honlap a határaikat feszegető, a szülői és iskolai közösségektől függetlenedő fiatalokat szólítja meg a gyerekek szájízének, gondolatvilágának megfelelő nyelvezeten és képi világgal.

Nyáron kevésbé óvatosak a fiatalok
Az indulás időpontja sem véletlenül lett a nyári szünidő kezdetéhez igazítva, hiszen a vakáció kezdetével a fiatalok felszabadultabbak, kevésbé figyelnek a szabályok betartására, így könnyebben válhatnak baleset vagy bűncselekmény áldozatává - közölte az őrnagy.

Mirol szól a honlap?
A honlap kisfilmek, fotók, karikatúrák segítségével dolgozza föl többek között az áldozatvédelem szempontjából legfontosabb témákat: foglalkozik a közlekedési szabályokkal, a vagyonvédelemmel, a vízi és vízparti pihenéssel kapcsolatos tudnivalókkal, illetve a legális és illegális drogokkal.

Nyerni is lehet
Az információk mellett a folyamatosan megújuló honlap rendszeresen kínál játékokat is az olvasóknak, melyeken a biztonságos szórakozást lehetővé tevő ajándékokat nyerhetnek.
   
Pedagógusok és szülők is olvassák!
A weboldal a pedagógusokhoz és szülőkhöz is szól, ők is találhatnak hasznos információkat, elérhető egyebek mellett az az - a honlaphoz hasonlóan a Belügyminisztérium pályázati támogatása segítségével létrehozott - e-learning tananyag is, amely a leglényegesebb bűnmegelőzéssel kapcsolatos tudnivalókat foglalja össze.

Forrás: mti
 


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2012.07.25