Melyik asztrológiai jegyhez milyen öltözködési stílus illik?

Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


Nem is gondolnánk, hogy milyen sok stylist és divattervező gondolkodik „asztrológiában” is, amikor bemutatóra készül vagy kollekció tervezéséhez fog.

Az alábbi összeállításban sorra vesszük az állatöv egyes jegyeit, bemutatva, hogy – általános jellemvonásaikból fakadóan – milyen öltözködési stílus állhat a legközelebb hozzájuk, abban a reményben, hogy sokan mosolyogva magukra, családtagjaikra vagy munkatársaikra fognak ismerni egy-egy jegy olvasásakor.


Kos
A Kos nő az általa viselt ruhával nem csupán környezete figyelmét szeretné felhívni magára, hanem legtöbbször azt is kifejezésre juttatja, hogy van érzéke a divathoz. Szívesen és hozzáértéssel beszélget az öltözködésről, szereti, ha valaki észreveszi egy-egy ruhadarabról, hogy milyen értéket képvisel és ezért elismeréssel adózik neki. A Kosnak természetéből adódóan jól állnak a tûz színei: a piros és a narancssárga árnyalatai, esetleg a bordó. Az élet semmilyen terén nem veti meg a kalandokat, ezért az öltözködésben is kész bármilyen újdonságra, nem szokványos ruhadarabok beépítésére gardróbjába. Mivel a Kos jegy a fejet is befolyása alatt tartja, a különféle sálak, kendők, kalapok és sapkák ruházatának mutatós kiegészítői lehetnek.

Bika
A Bika nő öltözködésében a hagyományosabb vonalat képviseli, ami természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehetne csinos. Föld-alapú jegy révén a föld színei, azaz a barna árnyalatai és a bézs emelik ki legjobban személyiségét. A Bikák a Vénusz uralma alatt állnak, ezért természetükből fakadóan vonzódnak a jó minőségû, luxus kategóriájú holmikhoz – feltéve, ha azokhoz jó áron hozzá tudnak jutni. Szinte elképzelhetetlen, hogy egy Bika nő ne járjon turkálókba, ahol csalhatatlan érzékkel választja ki a legjobb darabokat. A hordhatóság, a praktikum nagy fontossággal bír számukra, ezért kényelmetlen ruhákban elvétve láthatjuk őket. A Bika egyik legfontosabb testrésze a nyak, így a láncok, medálok és sálak szinte elmaradhatatlanok ruhatárukból.

Ikrek
Mint annyi minden, az öltözködés is csupán egyfajta eszköz az Ikrek nő számára: a cél, hogy magára irányítsa a figyelmet, és beszédbe elegyedhessen az emberekkel. A Merkúr energiaminőségeit kifejező Ikrek mindent szívesen kipróbál, nem túlzottan törődve azzal, hogy a ruha milyen márkájú vagy ki tervezte – számára a lényeg, hogy jól mutasson benne. Az Ikrek hajlamos rá, hogy a többieknél kevesebbet költsön öltözködésre, ugyanakkor az is megesik, hogy egy személyiségéhez illő és mutatós darabba annyira beleszeret, hogy az árcédulától függetlenül megveszi. Levegő jegy lévén majdnem minden áttetsző vagy szabadon lebbenő anyag jól áll neki, ahogyan a fehér és a sárga világosabb árnyalatai is. Mivel a testrészek közül az Ikrek uralma alatt a karok állnak, jól jöhet mindenféle karperec, karlánc vagy karpánt, mint kiegészítő, és kedveli azokat a ruhadarabokat, amelyek szabadon hagyják, láttatni engedik karjait.

Rák
A Rák jegy szülöttei a ruhájukat egyfajta képzeletbeli „páncélként” hordják, ezért vonzódnak a szellősebb, laza szabású darabokhoz, különösképpen akkor, ha deréktájon nem szorít annyira. Ahogyan mindenhez, úgy a Rák nők a stílusukhoz is nagyon hûek, ha egyszer összeállították ruhatárukat, nagyon nehezen válnak meg egy-egy szívükhöz nőtt darabtól. Noha öltözködésüket legtöbbször a kényelem és a hagyományos vonalak határozzák meg, a Hold energiái által uralt Rák nők számára fontos az is, hogy ruházatuk tükrözze nőiességüket. Legtöbbször vonzódnak a finom díszítésekhez, a csipke vagy csipke-jellegû, kifinomult anyagokhoz. Egy Rák nőnek szinte bizonyosan rengeteg fehérnemûje van, amelyek között bizony akad egy-egy egészen merész darab is. A Víz színárnyalatai, azaz a kék, a zöld vagy a türkiz valószínûleg feltûnnek ruhatárukban, amely hangsúlyozza érzékeny, természetes személyiségüket. A Rák jegy uralma alatt a mellkas, nők esetében a keblek állnak, ezért a V nyakú, vagy merészebben dekoltált darabokat is bátrabban viselhetik, az összhatást pedig hosszabb, medalionnal ellátott nyaklánccal hangsúlyozhatják.

Oroszlán
Egy Oroszlán jegyû hölgy számára a megjelenése, ha nem is minden, de feltétlenül a legfontosabb dolgok között foglal helyet, ezért az öltözködéshez is úgy viszonyul, ahogyan a többi dologhoz is: kizárólag a legjobbal hajlandó beérni. Az Oroszlán büszke a ruházatának minden apró részletére, és nem alkuszik meg a mutatós, de gyenge minőségû darabokkal, ezért a ruha márkája és az árcédulán szereplő összeg is nagyon fontos a választáskor – utóbbival nem ritkán még dicsekszik is. A kényelem nem szempont egy Oroszlán nő számára, ha az áhított ruhában vagy cipőben mesésen néz ki: inkább lefûrészelne a lábából pár centit, amennyiben ez az ára, hogy felvehesse azt a csodás tûsarkút. Az Oroszlán uralma alatt a hát, mint testrész áll, így a hátul mélyen kivágott ruhákat szívesen részesíti előnyben. Minden drága és ízléses ékszer jó kiegészítője lehet az Oroszlán ruhatárának, de a sárga illetve az arany árnyalataiban pompázó darabok különösen. Mivel az Oroszlán hölgyek rendszerint pompás hajzuhatagukat is egyik legfontosabb ékességüknek tartják, ezért különféle csatokkal, pántokkal, tiarákkal hívhatják fel rá a figyelmet.

Szûz
A Szûz nő ruhatárában a kifinomult egyszerûség találkozik a kényelemmel és gyakorlatiassággal. Mivel önmagukkal szemben is nagyon kritikusak és rettentően ügyelnek a részletekre, ezért rosszul öltözött vagy elhanyagolt külsejû Szûz gyakorlatilag nem létezik. Stílusa letisztult, egyszerû, nem sodródik a divattal, ruhatára csupa „örök darab”, de nem ódivatú. Ha jobban megfigyeljük, szinte mindig találni rajta valamilyen alig észrevehető, ravasz kiegészítőt (egy kitûzőt, brosst vagy különleges fülbevalót), ami arról árulkodik, hogy nagyon is tudatosan választja ki, hogy mit vesz fel. Nem ritka, hogy már napokra előre van „terve”. Jól mutat mindenféle földszínben, de kerüli harsány, hivalkodó árnyalatokat. Anyagokból is a természeteseket részesíti előnyben. A Szûz az öltözködésben rendszerint a minimalizmus mellett voksol, ezért kiegészítőket csak egyet-kettőt választ, azt is a fent említett tudatossággal. Mivel a has áll a Szûz jegyének uralma alatt, ezért deréktájon szûk vagy szûkített fazonokkal hangsúlyozhatja pompás idomait.

Mérleg
A Mérleg hölgyek számára a konfekció szerinti öltözködés rendszerint nem elégséges, hogy kielégítse tökéletesség iránti vágyukat. Képesek olykor egészen elképesztő mennyiségû időt és energiát fektetni a keresésbe, hogy rátaláljanak arra a darabra, amelyik a legjobban illeszkedik ruhatárukba. Néha kifejezetten nehezen hoznak döntést, mert olyan sok szempontot szeretnének egyszerre mérlegelni. A Mérleg nő követi a divatot, de ezt olyan, csak rá jellemző stílusjegyek hozzáadásával, kifinomult harmóniára törekedve teszi, hogy ruházata mindenkor tükrözze saját személyiségét is, gondosan kiválasztva minden darabot gyakorlatilag talpától a feje búbjáig. A Mérlegeknek nagyon jól állnak a kék ragyogóbb árnyalatai, különösen a zafír és a királykék. Öltözködésében minden kiegyensúlyozott, sminkje a természetesség hatását kelti, kiegészítői nem túlzottan hangsúlyosak. Mivel a Mérleg uralma alatt a hát alsó része, a deréktájék áll, minden ruhadarab, ami ezt hangsúlyozza vagy láttatni engedi, előnyös lehet.

Skorpió
A Skorpió jegyében született hölgyek legtöbbször sajátságos stílusukkal hívják fel magukra a figyelmet, amely mindig az adott helyzethez és saját céljaikhoz igazodik. Ha például a csábítás a cél, semmi kétség, hogy a Skorpió megtalálja és magától értetődő természetességgel viseli a legkihívóbb darabokat is, ezzel szemben egy üzleti megbeszélés alkalmával ugyanaz a Skorpió decens, minimalista kosztümöt ölt. Mivel a Skorpió egyik legfőbb jellemzője az állandó személyiségfejlődés, így a divatot is követik, de csak annyiban, amennyiben az igazodik saját egyéniségükhöz. Az ékszerek tekintetében elég szélsőségesek: vagy sokat és feltûnő darabokat viselnek, vagy szinte semmit. Hasonló a helyzet a smink terén is, egyáltalán nem lehetetlen, hogy egyik alkalommal erősen sminkelnek, másszor pedig egyáltalán nem. A Skorpiók szenvedélyessége legtöbbször megmutatkozik a fehérnemû kiválasztásakor: kedvelik az izgalmas szabású, drága anyagokból készült, fekete vagy vörös színû darabokat.

Nyilas
Kevés jegy számára bír olyan nagy fontossággal a szabadság, a mozgás és a természetközeliség, mint a Nyilas számára. Ez óhatatlanul tükröződik stílusjegyeikben is. Persze nem kell minden Nyilast melegítőben elképzelnünk, de az, hogy szabadon mozoghassanak és ruháik ne korlátozzák őket, mindenképpen nagy jelentőséggel bír öltözékük kiválasztásakor. Kedvelik a szellős, laza darabokat, szinte minden Nyilas nőnek van pár kedvenc szoknyája, amelyek közül a hosszabb szabásúakat is szívesen viselik. A Nyilast nem különösebben érdekli a divat világa, megvannak a saját elképzelései az öltözködésről, és nem szívesen alkalmazkodik a másik által diktált trendekhez. Szereti, ha öltözékével valamilyen gondolatot, eszmét tud megtestesíteni, ezáltal másokat is el tud gondolkodtatni. Kedvelt darabjai lehetnek például a különféle szlogenekkel, idézetekkel vagy jelképekkel nyomott pólók. Közel állnak hozzá az élénk színek, amelyeket bátran kever is egymással, nem mindig egységes hatást keltve. Ha teheti, legtöbbször természetes anyagokból készült ruhadarabokat választ.

Bak
A Föld őselem minőségeit kifejező Bak legtöbbször még akkor is elegáns megjelenésû, ha arra nem kifejezetten figyel oda. Távol áll tőle a hivalkodás, ugyanakkor határozott és tiszteletet parancsoló fellépésû. A Szaturnusz hatásainak köszönhetően már fiatal kortól megmutatkozik öltözködésében az érett gondolkodás és a (cél)tudatosság. A Bak hölgyek elmaradhatatlan kelléke a magassarkú és a kosztüm, amelyek mindig kifogástalan minőségûek. Mivel a pénz nagy fontossággal bír számukra, a Bakok igyekeznek akciós, kedvezőbb árú darabokat beszerezni, de a minőséget tartják szem előtt. Minden földszín jól áll neki, de vonzódik még a lila árnyalataihoz és a szürkéhez is. Az ékszerek közül a már-már minimalisztikusan egyszerû, ugyanakkor nem ritkán igen drága darabokat választja, szívesen hord a sárga aranyon kívül fehéraranyat vagy platinát is.

Vízöntő
A Vízöntők öltözködési stílusa annyira sokféle lehet, hogy szinte képtelenség kereteket adni neki. Mint ahogyan szinte minden dologhoz az életben, a divathoz is a maguk sajátságos módján viszonyulnak: az Uránusz hatásának köszönhetően a különlegest, az egyedit, a meghökkentőt, esetleg a megbotránkoztatót keresik. Teljesen szabadon bánnak a színekkel: egyik nap lehet, hogy egyetlen színbe öltöznek, legközelebb pedig akár a szivárvány összes színébe egyszerre. Mégis a kék vagy a zöld árnyalatai, különösen a kettő keverékei, például a türkiz áll a legjobban nekik. A Vízöntő jegy uralma alatt álló testrészek közül a boka a legfontosabb – minden, ezen részt hangsúlyozó kiegészítő (például a különféle bokaláncok, ravasz kialakítású szandálok) és a bokát láttatni engedő hosszúságú nadrág vagy szoknya fontos darabja lehet ruhatáruknak.

Halak
E jegy szülöttei elsősorban a könnyû anyagokból készült, nőies vonalú ruhákat részesítik előnyben, amely kifejezésre juttatja érzékeny, romantikus természetüket. Jól állnak nekik a selyemből készült, gyöngyházfény csillogású darabok, a gyöngyből vagy kagylóból fûzött kiegészítők, csigaház fülbevalók, általánosságban minden, ami a tengerhez vagy a tenger színeihez kötődik. Egy Halak számára kevés a jelentősége a ruhák árának, vagy annak, hogy melyik tervező keze alól kerültek ki: a Halak nők a kényelmet és a nőiességet egyszerre szeretik kifejezni, bár legtöbbször megérzéseik alapján és nem tudatosan választanak. A cipőkkel néha meggyûlhet a bajuk, mert annyira szívesen vannak mezítláb, hogy nehezen bújnak bele bármibe is. Ha megteszik, legtöbbször könnyû, a lábfejet is részben szabadon hagyó lábbeliket választanak. Kedvelik ugyanakkor a nem szokványos ékszereket, ezért esetükben gyakran találkozhatunk lábujjgyûrûkkel, köldökékszerrel vagy hasonlóval.


Babahoroszkóp >>
Szülőhoroszkóp >>


Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


2012.11.22