Horoszkóp - December

Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


Hogyan alakul érzelmi életed ebben a hónapban? Mire számíthatsz a kapcsolatodban? Cikkünkből megtudhatod, mit ígérnek számodra a csillagok.

Kos (március 21. - április 20.)
Decemberben a Kos végre javára fordíthatja az Uránusz mozgásának megváltozását, amely hátrálóból, azaz retrográdból újra direkt, haladó mozgásúra vált. December 13-án tûnik úgy, mintha az Uránusz megállna egy pillanatra, ezzel szakad vége a hátrálásnak. Sok Kosban ez olyan érzést kelthet, mintha valami mázsás súlyt emeltek volna le a vállairól. Az ezt követő hétnapos periódust a Kosok arra használhatják, hogy behozzák az addig összegyûjtött lemaradásukat. 20-án, amikor a Hold a Kos jegyébe lép, úgy érezhetik, hogy jót tenne egy-két nap magány, vagy legalábbis csöndes visszavonulás. Ennek a hatásnak a csúcspontja 21-e körül következhet be, amikor a Hold és az Uránusz együttállásba kerülnek, egyidejûleg a Nap a Nyilasból a Bak jegyébe lép. Ez a változás alkalmat adhat arra, hogy a Kos rövidtávú terveket készítsen, átgondolja a 2013-as esztendő kihívásait. Ha alkalom nyílik arra, hogy kimozduljon megszokott környezetéből, semmiképpen ne mulassza el.

Bika (április 21. - május 20.)
A hónap elején a Merkúr, a Vénusz és a Szaturnusz is szépen felsorakoznak a Skorpióban, azaz a Bika jegyében szemben, közel a Felszálló Holdcsomóponthoz. Csaknem bizonyos, hogy ez az időszak feszültségeket hoz majd kollégák és családtagok vonatkozásában egyaránt, és nagyjából 10-ig fokozódik, amikor a Hold csatlakozik a Skorpióban álló Szaturnuszhoz. Ha van a környezetében másik Bika, leginkább vele kerülhet összeütközésbe, és okosan teszi, ha kerüli az olyan értelmetlen vitákat, amelyek mindőjüknek csak kárára válnak. December 16-ra azonban mind a Merkúr, mind pedig a Vénusz a Nap nyomában járva átlépnek a Bak jegyébe, ezzel némi bûntudat is előtolakodhat az elmúlt időszak kitörései miatt. A Szaturnusszal fennálló szembenállás alkalmat adhat a tevékeny megbánásra, a nézeteltérések elsimítására a hónap hátralévő részében.

Ikrek (május 21. - június 21.)
A Jupiter egész hónapban az Ikrek jegyében időzik, és 3-án a Nyilasban álló Nap közvetlen szembenállásba kerül vele. Ez a hatás igen kellemetlen helyzetekben nyilvánulhat meg, amikor egy-két közeli bizalmasát leszámítva mindenki előtt újra és újra bizonyítania kell az igazát, alátámasztani a véleményét. Úgy érezheti, mintha minden tekintet Önre szegeződne. Az ezt követő napokban az érzés fokozatosan enyhül, egészen 11-ig, amikor a Merkúr a Nyilas jegyébe lép. A Merkúr gyors változást hozva másfelé tereli a kérdő tekinteteket, minden dolog simábbá, gördülékenyebbé válik. 26-án a Vénusz csatlakozik a Merkúrhoz, a Hold pedig az Ikrekben a Jupiterhez, ezzel pedig változások várhatók munka és szerelem terén egyaránt. Az Ikrek ebben a hónapban jól teszi, ha észben tartja, kik is azok az emberek, akikre jóban, rosszban számíthat, mert segítségükre szüksége lehet.

Rák (június 22. - július 22.)
Asztrológiai értelemben igen rejtélyesen indul a hónap első hete a Rák jegy szülöttei számára. December 6-án éri el energiaállapotának tetőfokát az a különleges, szimmetrikus kereszt, amely több irányba is kimozdíthatja a Rákokat, és csak rajtuk áll, hogy milyen erőknek engedelmeskednek. A Nyilasban álló Nap és az Ikrekben található Jupiter szembenállása, valamint az Oroszlánban tartózkodó Hold és a Halakban álló Neptunusz oppozíciója igen kényes egyensúlyt fejez ki, amely a Hold Szûzbe lépésekor valószínûleg elmozdul valamerre. A Bakban található Mars és Plútó szembenállása a Rákkal a kelleténél jobban befolyásolhatja a jegy szülötteinek szerelmi életét amikor a Hold elhagyja az Oroszlán jegyét. A napfordulóval az e hónapot jobbára jellemző feszült energiaállapotok lassan feloldódnak, és a Rák saját belső világának rendbetételére koncentrálhat, ami magában foglalja azt is, hogy több energiája jut szeretteire.

Oroszlán (július 23. - augusztus 23.)
Az Oroszlánokat szinte egész hónapban, vagyis csaknem a hónap végéig, igen sok és erőteljes planetáris hatás éri. 3-án a két legnagyobb égitestünk, a Nap és a Jupiter szembenállásba kerülnek egymással, éppen akkor, amikor a Hold az Oroszlán jegyébe lép. Számítani lehet ez idő tájt az Oroszlán feljebbvalóinak zargatására, munkahelyen ellenőrzés, felülvizsgálat várható, de nem kizárt, hogy valamilyen hatóság érdeklődik majd élénkebben. A szerelmi élet terén is feszültségek keletkezhetnek, párja kritikával illetheti. Ebben a 6-áig tartó időszakban a legokosabb, amit az Oroszlán tehet, hogy királyi méltósággal tûri a viszontagságokat. 17-e körül a Hold a Vízöntő jegyében szembenállásba kerül az Oroszlánnal, ekkor előfordulhat, hogy a közeli barátok, családtagok mindenáron az Oroszlán pénzügyeibe kívánják ütni az orrukat. Nem szabad engedni nekik, ha valaki, hát egy Oroszlán tud egyedül dönteni a saját dolgait illetően. December 20-a után, vagyis az év végére kissé elcsendesül minden, és a 2013-as évet többé-kevésbé tiszta lappal lehet nyitni.

Szûz (augusztus 24. - szeptember 23.)
Az év utolsó hónapja a Szûz jegy szülöttei számára kiegyensúlyozott lesz, és elsődlegesen a karrierépítés, a munkahelyi harmónia megteremtése – vagy megtartása – körül fog forogni. Nagy segítséget nyújt ehhez a Nyilasban álló Nap és az Ikrekben található Jupiter hatása, amelyek szinte ösztökélik a Szüzeket, hogy most ezekre a területekre összpontosítsanak. Amire nem árt mégis odafigyelni, az az, hogy nehogy túlvállalja magát. Szeretteik lehet, hogy aggodalommal figyelik majd a Szüzek emberfeletti erőfeszítéseit, ugyanakkor nehezen viselik a kimerültség okozta hangulatingadozásokat. A Szûz fontos, hogy ebben a hónapban ne vigye haza a munkahelyi gondokat, legyen bár megannyi. December 13-a a legalkalmasabb időpont, hogy munkahellyel kapcsolatos döntéseket hozzon meg a Szûz, ha esetleg nagy tettekre szánná magát. A nagybolygók viszonylagos egyensúlyban vannak ekkor, az újhold pedig a Nyilasban áll. A hónap többi részét a Szüzek inkább a 2013-as kihívásaira való felkészülés jegyében töltsék.

Mérleg (szeptember 24. - október 23.)
A Mérleg ebben a hónapban ellentétes hatású erők fókuszpontjába kerülhet. A hónap elején a két belső bolygó és a Szaturnusz együttállása a Skorpióban, és ugyanezen idő tájt a Mars és a Vénusz szextilje igen erős szerelmi kalandokat ígérhet a Mérleg számára, akár több személlyel is kapcsolatba kerülhet rövid idő alatt. Azért arra nem árt ügyelni, hogy ezek a planetáris hatások nem túl tartósak, és az így esetlegesen kialakuló románcok sem lesznek azok valószínûleg, így a Mérleg jó, ha nem forgatja fel teljesen magánéletét. December utolsó hetében ezek az energiák már nem fogják éreztetni hatásukat, ugyanakkor ott lesz a Hold és a Jupiter együttállása, illetve e két planéta Merkúrral és Vénusszal való szembenállása, ami munkahelyi feszültségekre utalhat 26-a körül. A Mérleg okosan teszi, ha megválogatja szavait, nehogy még az újév első napjai is a meggondolatlanság okozta sértődések elsimításával teljenek.

Skorpió (október 24. - november 22.)
Asztrológiailag a hónap legnagyobb részt csendesen telik a Skorpió jegyûek számára, ugyanakkor a Szaturnusz társaságában található Merkúr és Vénusz hatásait nem tudják kikerülni, főleg, ha a Hold diszharmonikus fényszögbe kerül december elején. Kiszámíthatatlan eseményeket hozhat ez a pár nap, mert a Hold a szokottnál erősebb hatást gyakorol az említett két belső bolygóval együttesen. A Merkúr és a Vénusz átvándorlásával a szomszédos jegybe, a Skorpiók számára is nyugodalmas időszak köszönthet be, amelyben csak a Szaturnusz hatásai érződnek majd. A planetáris hatások eredményeként a Skorpió ebben a hónapban célszerû, ha egyszerre csak egy dologgal foglalkozik, még akkor is, ha ez az ünnepek körüli sürgés-forgásban nagyon nehezen kivitelezhető. Ha lehet, ne hozzon nagyobb döntéseket egészen 26-áig, amikor a Hold és a Jupiter harmonikus fényszögbe nem kerülnek a Skorpióban tartózkodó Szaturnusszal. Ettől a naptól fogva érdemes az év hátralévő részére, illetőleg a 2013-as esztendőre elkezdeni terveket szőni.

Nyilas (november 23. - december 21.)
A Nap jobbára ebben a hónapban veti éltető fényét a Nyilasra, miután novemberben a jegybe lépett. Nagy szükség is volt rá, amikor ez megtörtént, a Nyilasok egyfajta megkönnyebbülést érezhettek, energiáik töltődése szinte kézzelfogható volt. 11-én a Merkúr belép a jegybe, ezzel pedig átmeneti zavart kelthet, hirtelen minden sürgetővé, idegessé válhat a jegy szülöttei körül. Amikor a Vénusz is követi néhány nap múlva, a Nyilas úgy érezheti, hogy a feszültségek közeli családtagjai vagy partnere körül összpontosulnak leginkább. Emiatt furcsamód éppen a Nap kilépése a jegyből az az esemény, ami némi megnyugvást hozhat, és megnyithatja azokat a kommunikációs csatornákat, amelyeket az elmúlt hét asztrológiai eseményei blokkoltak le. A Nyilas jól teszi, ha ezeket a napokat arra használja fel, hogy kicsit félretegye a munkahelyével kapcsolatos feladatokat, és helyette inkább szeretteire koncentrálja figyelmét. Ha esetleg a jegy szülötte és partnere kapcsolata nem a legjobban alakult volna, a planéták állása szerint december 23-a lehet a legalkalmasabb időpont egy romantikus békülésre.

Bak (december 22. - január 20.)
A Mars a Plútóval együtt egészen a hónap végéig, vagyis 25-ig marad a Bak jegyében, ezzel együtt pedig olyasfajta mozgalmasságot, dinamizmust hoz a jegy szülöttei számára, amely ha nem is teljesen idegen, de nem éppen megszokott viselkedés részükről. Még az is előfordulhat, hogy egyenesen infantilitással, gyerekes magatartással fogják vádolni tetteikért. Amikor 21-én a Nap belép a jegybe, a Baknak célszerû visszatérnie régi önmagához, már csak azért is, mert a szokásosnál nagyobb figyelem fog rá irányulni. Különösen érvényes ez a meggondolatlanul kimondott szavakra, vagy a sokszor azoknál is beszédesebb tettekre, amelyek most lavinákat indíthatnak el. 26-a után, amikor a Mars átlép a Vízöntőbe, már sokkal jobban ura lesz gondolatainak és tetteinek a Bak, ekkor jöhet el az ideje a tervezésnek. Az év legvégén a Nap és a Plútó együttállásba kerülnek, ez pedig olyan melegséget árasztó, harmonikus energiákat szabadít fel, ami tökéletes lehet családi összejövetelekhez, a rokoni kötelékek megerősítéséhez az elkövetkezendő esztendőre.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
A hónap elején az Oroszlánban tartózkodó Hold oppozícióját leszámítva december igen csendesnek ígérkezik a Vízöntők számára. A Föld kísérőjének hatására szembenálláskor a Vízöntők hangulata ingadozóvá válhat, és ha ezen a héten még külső befolyások is érik, az megviselheti a jegy szülötteit. Ahogyan a Hold végighalad a jegyeken, a Vízöntő a belső bolygók és a Nyilasban álló Nap energiáinak hatása alá kerülhet. Ebben az időszakban otthonában és a munkahelyen egyaránt kérdő tekintet lehet a válasz javaslatai, ötletei többségére, és csak egy másik Vízöntő az, akivel igazán egy hullámhosszra tud kerülni. A Mars belépése a jegybe, jelenti a legpozitívabb változást a hónapban, amikor ez 26-án bekövetkezik. Önbizalmat és lendületet adó energiaminőségeket vesz fel, amelyhez kitartás is párosul, hogy meg tudja valósítani terveit. Könnyen lehet, hogy azok, akik eddig egy legyintéssel elintézték érveit, most újragondolják a dolgot. Bátran vállalkozhat ebben az időszakban a Vízöntő új emberek megismerésére, és a 2013-as év teendőinek megszervezésére egyaránt.

Halak (február 20. - március 20.)
A hónap nem túl szerencsésen, a Halak uralkodójával, a Neptunusszal diszharmonikus fényszögben álló belső bolygók energiáival telítődve kezdődik a Halak jegyûek számára. Rosszemlékû időszak lehet ez, főleg, amikor 11-én a Hold is csatlakozik a Merkúrhoz és a Vénuszhoz. Ha teheti, a Halak szülöttje ne ekkorra időzítse világmegváltó terveit, ne forduljon fizetésemelésért a főnökhöz, és legfőképpen ne higgyen a belső megérzéseinek. A legjobb, amit tehet, hogy teszi a mindennapos teendőket, és várja, hogy a negatív hatások elmúljanak, ami a hónap harmadik dekádjának kezdetén, a Nap Bakba lépésével be is következik. Ekkor lehetősége nyílik új dolgok kipróbálására, látóköre szélesítésére, de az sem kizárt, hogy új ismerősökre tesz szert, főleg az ellenkező nem köréből. Bármilyen különös, az év vége igencsak kedvezhet a még párjukat kereső Halaknak. Az újévet felfrissülve, energiával telve kezdhetik a jegy szülöttei.

 


Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


2012.12.06