Horoszkóp - 2013. január

Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


Mit ígérnek a csillagok januárban? Mi vár rád az új év első hónapjában? Nézd meg horoszkópunkban!

KOS
Az Uránusz direkt mozgásúvá alakulásával az év jól kezdődhet a Kos jegy szülöttei számára, különösen miután 9-én a Bakban álló Nap, Merkúr illetve Plútó kikerül az Uránusszal alkotott negyedfényből, és ezáltal a külső planetáris hatások csökkenni fognak. A Kosok számára remek alkalom lehet ez az időszak arra, hogy kezükbe vegyék az irányítást életük olyan területein, amelyek fölött egy ideje már mások uralkodnak. Egyedül a hónap 19. napja környékén lesz érezhető némi visszaesés, mivel a Kosban együttállásba kerül a Hold az Uránusszal, egyúttal azonban kvadrátba a Bakban álló Vénusszal és Plútóval. Erre a napra inkább ne tervezzen semmi kiemelkedő jelentőségût, különösen ne akarjon vitás kérdéseket dûlőre vinni. Ha mégsem tudja elkerülni, hogy konfliktushelyzetbe bocsátkozzon, az leginkább az ellenkező nem tagjával szemben lehet szerencsétlen kimenetelû.

BIKA
Noha a hónapban legalább két olyan nap ígérkezik a Bika jegy képviselői számára, amelyekre negatív bolygóhatások prognosztizálhatók (így például a 2-án bekövetkező Hold szembenállás a Bikában, vagy a 6-án esedékes Hold együttállás a Skorpióban), összességében mégis az várható, hogy lesz elég energiájuk lerázni magukról ezeket a diszharmonikus energiákat, és sikeresen teljesítenek a hónap egészében. A Szaturnusz pozíciója most különösen kedvező lehet, ha a Bika úgy döntene, hogy az év elején mindjárt egy kis tanulással, önképzéssel szeretné megalapozni (vagy éppenséggel megtámogatni) karrierjét. Most valósággal szivacsként szívhatja fel még azokat az ismereteket is, amelyek korábban valahogy nem akarództak a fejébe vándorolni. Azok a Bikák, akiknek partnerük van, alighanem meglepve fogják tapasztalni, hogy kedvesük mennyire nagyra értékeli erőfeszítéseiket és mennyire hálás tud lenni értük.

IKREK
Az év első hónapja végre lehetővé teszi az Ikrek számára, hogy – ha még nem tette – teljesen a saját lábára álljon, és kezébe vegye a sorsát. A hónap során szinte maradéktalanul a Jupiter segítő energiái érvényesülnek, egyedül a szerelmi élet terén várhatóak nehézségek a hónap elején, amikor a Vénusz a Nyilasban szembenállásba kerül, elképzelhető, hogy meghiúsítva néhány romantikus tervet. Január 8-án ez megváltozik, amikor a Vénusz a Nap és a Merkúr nyomában átlép a Bakba. Innentől fogva semmi nem állhat az Ikrek útjába, bátran tervezzen, és ne csak tervezzen, de cselekedjen is! Az Ikrek számára amúgy sem okoz túlságosan sok gondot a kommunikáció, ebben az időszakban pedig alkalmak sora kínálkozhat arra, hogy elmondja, tudtára adja a fontos embereknek, hogy mi nyomja a lelkét. Talán még számára is meglepő lesz, hogy mondandója mennyire megértő fülekre talál.

RÁK
A hónap energiaminőségeit sok-sok planéta szembenállása határozza meg, és teszi diszharmonikussá a Rák jegy szülöttei számára. 6-án, a Merkúr és a Plútó együttállásakor előfordulhat, hogy éppen azok vonják kétségbe döntéseit, és teszik felelőssé esetleges nehéz helyzetéért, akiktől leginkább segítséget remélne. Különösen az idősebb, hölgy családtagok irányából van rá esély, hogy ilyesfajta megjegyzések érkezzenek, de a helyzet 17-e körül sem lesz jobb, amikor a Vénusz és a Plútó kerül együttállásba: ekkor már a többi hölgy rokon is csatlakozhat ehhez a kellemetlen „kórushoz”. Igazából csak 19-ig kell valahogyan kitartania a Rákoknak, ugyanis ekkor a Nap megkezdi vándorlását a Vízöntő jegyébe, és egyben kikerül a szembenállásból. Január 25-én jöhet el az alkalom – ha élni kíván vele – hogy a Rák visszafizesse a kölcsönt, mindazt a rosszat, amit e hónapban kapott, ugyanis a Rákban járó Hold szembenállásba kerül a még mindig a Bakban tartózkodó Vénusszal.

OROSZLÁN
A Vízöntőben álló Mars az egész hónap folyamán szembenállásban lesz, így gyakorta kell konfliktusokra számítania az Oroszlán jegy szülötteinek, különösen feljebbvalóikat illetően. Mikor 19-én a Nap is csatlakozik ehhez a szembenálláshoz, az Oroszlánok úgy érezhetik, hogy vizslató tekintetek sokasága vetül rájuk, és mindenki csak azt lesi, hogy mikor követnek el hibát vagy mutatják a gyengeség jeleit. Az Oroszlánok ilyenkor jól teszik, ha emlékeztetik magukat, hogy a Nap az ő uralkodó planétájuk, és energiái – legyenek bármilyen erősek vagy diszharmonikusak – lényük természetes részét képezik. A Hold átvonulása a jegyen most kivételesen nem zavarokat, hanem erőt hozhat magával a folytatáshoz, amely csúcspontját 27-én, a telihold idején érheti el. Az Oroszlán ezért ha teheti, fontos dolgait inkább a hónap végére igyekezzen időzíteni.

SZÛZ
Megújult lelkesedés jellemezheti az újév kezdetét a Szûz jegy szülöttei számára. Mivel most olyan kevés a negatív planetáris energia, élete több – eleddig esetleg elhanyagolt – területén is eredményeket érhet el. Akár több dologgal is képes lehet párhuzamosan foglalkozni (no nem mintha a kemény munka nehezére esne), és nem kell tartania attól, hogy mindjárt az év elején túlerőlteti magát. Igen komoly segítség várható az Ikrekben álló Jupiter és a Skorpióban tartózkodó Szaturnusz trigonjától. Ha karrierje terén a Szûz előrelépést szeretne elérni (fizetésemelés vagy előreléptetés lehet ilyen), akkor ha nagy lépésre szánná el magát, azt célszerû minél hamarabb megtennie januárban, de legkésőbb a hónap második hetében. 7-én a Vízöntőben tartózkodó Mars is támogatja a Jupiter és a Szaturnusz fényszögét, talán ez a néhány nap lehet a legalkalmasabb. Mivel a bolygók ilyen kedvező energiaminőségekkel lényegítik át a jegy szülötteit, nem csak a munka, hanem a párkapcsolat terén is pozitív fejleményekre lehet számítani, és összességében egész januárt vitalitás és lendület fogja jellemezni.

MÉRLEG
Sok-sok alkalmazkodóképességet fog megkívánni az év első hónapja a Mérlegektől, különösen ami a barátokat és a kollégákat illeti. Igen gyors észjárásra és lehetőleg már jó előre előkészített válaszokra lesz szükség mindazon dolgok vonatkozásában, amit még az előző hónapban elkezdett.  A Vízöntőben álló Mars és a Bakban álló Vénusz fényszögei, amelyeket a Kosban és egyben a Mérleggel oppozícióban álló Uránusszal alkotnak, igen zûrössé tehetik a Mérleg szülöttei számára a hónapot a kapcsolatok terén. Tetőpontját ez a hatás 13-án érheti el, amikor a Vénusz kvadrátot alkot az Uránusszal, ilyenkor okosan teszik a Mérlegek, ha minden szavukat alaposan meggondolják és már előre igyekeznek elkerülni minden konfliktushelyzetet. Párkapcsolatok terén is adódhatnak félreértések, összezördülések, különösen akkor, ha a Mérleg románca még csak kibontakozóban van párjával. Mindezek a bolygóhatások azonban remek alkalmat kínálhatnak minden olyan tevékenységre, amelyhez nem kell másokkal együttmûködniük a Mérlegeknek, vagyis mindenre, amihez egy kis egyedüllét, csendes elmélyülés, töprengés szükségeltetik: ide értendők a tanulás, az alkotás vagy a kikapcsolódás is akár.

SKORPIÓ
A Szaturnusz egy ideig még a Skorpió jegyében tartózkodik, kedvező hatásainak pedig bizonyára örülni fognak a jegy szülöttei: erősnek, magabiztosnak fogják érezni magukat, gondolataik rendezettek, terveik (ha vannak) világosak és kivitelezhetőek lesznek. A hónap egyik legjobb napjának 14-e ígérkezik, amikor a Nap, a Merkúr, a Vénusz és a Plútó is kedvező fényszögbe kerülnek, ezért erre a napra, illetőleg a környező időszakra bátran tervezhetnek merészebb lépéseket is a Skorpiók. Fontos, hogy minden, amit tesznek, mások számára a lehető legkedvezőbb fényben tûnik fel, ezért kínálkozó alkalom lehet ez a karrierben való előrejutásra éppúgy, mint mondjuk randevúra hívni valakit, akit ezidáig esetleg csak vágyakozva szemlélt a jegy szülötte. Ha elvégezetlen otthoni teendője maradt még, azt célszerû lenne még ebben a hónapban befejezni, és ha valami nagyobb szabású dolgot tervez, annak érdekében már most megtenni a kezdeti lépéseket, mert szinte minden ez idő tájt indított vállalkozást segítő energiák lényegítenek át, és a későbbiekben ez valósággal szárnyakat adhat tervei megvalósulásának.

NYILAS
Valóságos megkönnyebbülést hozhat a január a Nyilas jegy szülöttei számára, mivel az előző időszakban úgy érezhették, hogy a kelleténél is több és erősebb planetáris hatás gyújtópontjába kerültek. A Nap azonban folytatta égi útját a zodiákus mentén, tovább haladva a Bak jegyébe, ezért most kicsit hátra lehet dőlni, és élvezni a „kozmikus szélcsendet”. Illetve mégsem teljesen, mert 9-én a Hold szembenállásba kerül az Ikrekben időző Jupiterrel, épp mikor a Vénusz is továbbhalad a Nyilasból a Bakba. Ha az előző hónapról maradtak párkapcsolati téren lezáratlan konfliktusok, azok most újra felszínre kerülhetnek, és bizony előfordulhat, hogy magasra csapnak az indulatok. Ez a bolygóhatás 11-e környékére, a Hold távoztával csillapodik le, amikor a Nyilas egy minden téren nyugodtabb időszaknak nézhet elébe, ekkor kínálkozhat alkalmas időszak a 2013. év teendőinek számba vételére.

BAK
A január minden esztendőben hagyományosan a Bak tündöklésének hava. Amíg a hónap 19. napjáig a Nap a jegyben időzik és energiával tölti fel, számtalan lehetőség kínálkozik a jegy szülöttei számára, hogy elhintsék későbbi nagy terveik, álmaik magvait. A szerelmi élet terén nem árt azért óvatosnak lenni. A Mars és a Vénusz nem éppen a legkedvezőbb fényszögben állnak, ezért bölcs döntés lehet, ha a Bak a szokásosnál is kedvesebb partnerével és kellő teret, döntési szabadságot hagy számára mindenkor. 2013-ban sok-sok érzelmileg harmonikus időszak várható a jegy szülöttei számára, érdemes lesz ezeket kivárni. Minden más téren azonban bátran vághatják nagy fába a fejszéjüket a Bakok, legyen az akár a munka vagy esetleg olyan rejtett képesség kibontakoztatása, amelynek korábban nem szenteltek elegendő figyelmet. De még 19-e, vagyis a Napnak a jegyből való távozása után is olyan segítő planetáris energiákra lehet számítani, mint például a Jupiter és a Plútó 150°-os (kvinkunx) fényszögéből eredő energiaminőségek: azaz nyugodt, higgadt, magabiztos erőre az eltervezett dolgok megvalósításához.

VÍZÖNTő
A Mars egész hónap folyamán a Vízöntőben tartózkodik, energiával és harcos lendülettel ruházva fel a jegy szülötteit, de elsősorban a kapcsolatok, ismeretségek ápolása terén érezteti kedvező hatását. Még az sem kizárt, hogy új barátokra tesz szert a Vízöntő, de általánosságban elmondható, hogy baráti és partnerkapcsolatára egyaránt jó hatással lesz ez az időszak. A Vízöntők most igazán érzik jóakaróik támogatását, azt, hogy rájuk mindenben számíthat, ezért ha korábban nem volt bátorságuk valamilyen nagyobb volumenû lépés megtételéhez, talán most kínálkozhat a legalkalmasabb időszak erre. Természetesen a jegybe lépő Nap, illetőleg a vele együttállásban lévő Merkúr bőséges energiát és magabiztosságot is hoznak magukkal, amely talán a fentiek nélkül is elegendő lenne. Egyedül arra célszerû ügyelnie a jegy szülötteinek, hogy nem mindenki képes felvenni az ő „fordulatszámukat”, ami – éppen a Merkúrnak köszönhetően – talán most még magasabban pörög, mint egyébként szokott. Ha a tervek megvalósításához segítség szükségeltetik (és legtöbbször így van), néha nem árt bevárni a többieket és nem ajtóstul rontani a házba.

HALAK
A belső bolygók szinte egész januárban kedvező fényszögben állnak a Neptunusszal, így a Halak jegy szülötteinek most nem csak álmodozásra, de némi cselekvésre is nyílik alkalmuk a hónap folyamán. Január 10-e tájékán igen erőteljes vénuszi energiák határozhatják meg a Halak hétköznapjait: szerelmi téren szokatlan bátorság lehet úrrá rajtuk, és nem mellékesen egy olyan érzéki aura lengheti körbe a jegy szülötteit, amelynek csak kevesen képesek ellenállni. A társtalan Halaknak ezekben a napokban szinte kizárt, hogy ne legyen része legalább egy aprócska romantikus kalandban! A hónap harmadik harmadában barátok, rokonok részéről erősödhetnek fel kritikus hangok, talán olyan (vélt vagy valós) sérelmek miatt igyekezhetnek revansot venni, amelyek a közelmúltban történtek. Jól teszi a Halak, ha ebben az időszakban a szokásosnál is óvatosabban válogatja meg elejtett megjegyzéseit, és nem bocsátkozik vitába, kivéve, ha megdönthetetlen érvek sokasága lapul a tarsolyában.



Babahoroszkóp >>
Szülőhoroszkóp >>


Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


2013.01.10