Magzati lábnyom a pocakon - igazi, vagy manipulált a kép?

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Magzati lábnyom a pocakon - igazi, vagy manipulált a kép?

2004 augusztusa óta kering a neten az a fantasztikus kép, amin a magzat lábacskájának körvonala látszik a mama pocakján. Eredetéről nem lehet tudni. Topicok születtek azon vitázva, vajon igazi fotót láthatunk, vagy valaki képszerkesztő programmal manipulálta.

Ki készítette a képet?
Egyetlen ilyen kép kering a hálón, már maga ez a tény is szkepticizmus alapjául szolgál. Aki a képet elindította a világhír felé, hallgat, mint a sír. Vajon mi lehet a hallgatás oka?

Magzati lábnyom a pocakon - igazi, vagy manipulált a kép?

Miért nem lehet valós a kép?

- Hogyhogy korábban nem készült ilyen fotó egyetlen kismamáról sem? Senki nem volt olyan szerencsés, hogy éppen egy ilyen pillanatban kéznél lett volna egy fényképező? Vagy ez a kép is a véletlen mûve csupán? (Éppen a pocakot akarták megörökíteni, amikor a magzat odanyomta tappancsát a pocakhoz? Persze, elképzelhető, csak nem igazán reális.)

- Profi fotós figyel a pozicionálásra. Ennek a képnek a közepén helyezkedik el a lábnyom, de még így sem ért volna el ekkora hatást, ha csak kidudorodik ott egy púp.

- A képen látható lábnyom túl nagyméretû egy ilyen korú magzathoz képest.

- Az anyaméh körül még több cm vastagságú izom található. Hiába nyomja meg a baba, hiába látszik a hason a baba minden mozdulata, ennyire pontosan nem körvonalazódik ki a kicsi egyetlen testrésze sem.
Ha vékony testalkatú a kismama, akkor is néhány réteg szövet választja el a hasfalat és a méhet: kötőszövetek, belek, zsír, izom, hashártya, bőr.


Szerinted valóban készülhet ilyen fénykép a kismama pocakjáról?


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2013.01.17