Horoszkóp - 2013. április

Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


Mit ígérnek számodra a csillagok áprilisban? Hogyan alakulnak kapcsolataid? Nézd meg horoszkópunkban! Kos (március 21. - április 20.)
Érzelmi téren sok hullámvölgyet tartogathat az április a Kos jegyben születettek számára. Ahogyan mindig, a hónap java részét a jegyben tölti a Nap, melynek eredményeképp a szokásosnál jóval több planetáris hatás fókuszpontjába kerülhetnek a Kosok. Április 7-én a Nap együttállásba kerül a Vénusszal és a Marssal egyaránt, ekkor jobban teszik a párkapcsolatban élők, ha a szokásosnál is óvatosabbak, mert partnerükkel könnyen hajba kaphatnak. Ebben a hónapban egyébként a többi jegyek is hasonlóan intenzív napokat lesznek kénytelenek átvészelni, ezért nem kizárt, hogy az idősebb vagy bölcsebb Kosok azon kapják magukat, hogy többen is hozzájuk fordulnak apró-cseprő problémáikkal útmutatásért. Április 10-én, az újhold Kosba lépésekor ez különösen valószínű, hogy előfordul. 13-án a Merkúr belép a jegybe, és mozgalmas, nyughatatlan energiái szinte bizonyosan átlényegítik a jegy szülötteit, olyan érzetet keltve, mintha minden fontos teendő egyszerre válna égetővé, és saját magukra nem maradna egy csepp idejük sem. Szerencsére a Nap távoztával a bolygók hatásai jelentősen enyhülnek majd, a Vénusz-Mars együttállás is tovatűnik (jó alkalom az összebújásra, a párkapcsolat sebeinek begyógyítására) a hó végén már csak a Merkúr, esetleg az Uránusz hatásaival kell számolniuk: végre itt a lehetőség, hogy kicsit meredekebb ötleteiknek is teret engedjenek, olyan dolgokba fogjanak, amelyekhez korábban nem volt bátorságuk. A határ a csillagos ég… csak ejtőernyőt ne felejtsen el magával vinni…!

Bika (április 21. - május 20.)
A Bikák számára az április hónap több tekintetben is az ellentétekről szólhat. A hónap elején egyedül a Szaturnusz hatása az, ami meghatározó lehet, és segít továbbvinni azokat a mélylélektani folyamatokat, amelyek márciusban kezdetüket vették. Ugyanakkor fordulópontot fog jelenteni 15-e, amikor a Vénusz belép a jegybe, és ezzel érzelmi változások sora veheti kezdetét. A folyamatok alig észrevehetően fognak elkezdődni, és egészen addig nem is bukkannak a felszínre, míg a Nap be nem lép a jegybe, majd 20-án csatlakozik hozzá a diszharmonikus Mars is. Kellemetlen, vizslató tekintetek, kérdően felvont szemöldökök. Fagyos csönd, némaságba burkolt percek, kínos hallgatás. Ilyen és ehhez hasonló pillanatokat hozhat munkahelyen és magánéletben egyaránt ez a planetáris energiaegyüttes, amely csúcspontját (vagy jelen esetben inkább mélypontját) 21-e és 23-a között érheti el, amikor szembenállásba kerülnek az érintett bolygók a Nyilasban tartózkodó Szaturnusszal. Minden megkérdőjeleződik, minden képlékennyé válik. A Bika azonban szívós, kitartó jegy, és most sem lesz szükség másra, mint egy kis állóképességre, amíg 29-e körül meg nem szűnnek a szóban forgó planetáris hatások.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Az Ikrek egy újabb gyümölcsöző hónapnak nézhet elébe, ez már a sokadik sorban, hála a Jupiter kedvező energiáinak. Ha élt az eddig kínálkozó lehetőségekkel, az Ikreknek mostanra már bizonyára sínen vannak a tervei, de ha még mindig lustálkodott volna, ebben a hónapban valóban eljött a cselekvés ideje. Az Ikrek karrierje igazán szárnyra kaphat, és nem is kell mást csinálnia, mint azt, amihez a legjobban ért: beszélni, beszélni és még többet beszélni. Remek ötletei vannak, de senki nem fogja értékelni őket, ha megmaradnak az asztalfióknak, ossza meg hát őket, tegye közkinccsé, és söpörje be az elismerést. Most tényleg csak ennyi az egész. Nincs sok idő már a késlekedésre, a belső bolygók közelednek, és hatásuk hamarosan érződni fog. Egyedül 13-a környékére, vagyis a Hold tranzitjának idejére ne időzítsen semmilyen fontos döntést vagy bejelentést, ebben az 1-2 napban túl sok lesz a diszharmonikus energia, például a Merkúr is rosszul fényszögeli. Amit lehet, a hónap első dekádjában célszerű elvégezni, vagy ha akkor elmulasztotta, a harmadikban.

Rák (június 22. - július 22.)
Nem annyira az előrehaladásról és az új célok eléréséről, mint inkább a pihenésről és az eredmények megszilárdításáról fog szólni ez a hónap a Rák jegyűek számára. A Nap és a belső bolygók messze járnak, ezért planetáris hatásoktól viszonylag szabadon, hátráltató vagy segítő energiák nélkül tervezhetnek a jegy szülöttei. Április 12-én azért lesz egy figyelemreméltó esemény, a Bakban szembenálló Plútó mozgása hátrálóvá változik. Régi ismerősökkel, közeli családtagokkal válhat feszültté a viszony, de szerencsére a Rák partnere (ha van) ösztönösen meg fogja érezni, hogy valami nincs rendjén. Segítségére siethet az ezt követően hamarosan a jegybe lépő uralkodó planéta, a Hold is, amely most megadhatja azt az intuíciót és empátiát, amely a feszültségek elsimítását nagyban megkönnyítheti.

Oroszlán (július 23. - augusztus 23.)
Ha egy szóval kellene jellemezni az április hónapot az Oroszlán jegyűeknek, akkor az valószínűleg az egyensúly lenne. A Hold zavaró hatásaitól eltekintve nagyjából nyugodalmasan telhet a hónap, főleg a munkahelyen érhetnek el eredményeket a jegy szülöttei. Talán az lehet a legnagyobb tanulsága ennek az időszaknak, hogy az Oroszlán közismerten szereti hallatni a hangját, csöndben pedig még a suttogás is hangosnak tűnhet. Más szóval: szelídséggel és simulékony modorral több siker érhető el, mint eréllyel és tekintéllyel, legalábbis ebben az esetben. Ha most nyugodt és derűs tud maradni a rázósabb helyzetekben is, az Oroszlánra bizonyos tekintetben mindig vezérként tekintő kollégák és családtagok később nagyon hálásak lesznek.

Szűz (augusztus 24. - szeptember 23.)
A sok tekintetben (sajnos nem csak asztrológiai értelemben) viharos március után a Szűz jegyben születettek kis időre megpihenhetnek. A bölcs Szűz tudja, hogy hogyan tartsa magát távol a viták hevétől, ugyanakkor néha nem tudja elkerülni, hogy mások azért forduljanak hozzá, hogy tegyen köztük igazságot. Sajnos a Halakban szembenállásba kerülő Merkúr és Neptunusz együttes energiái ennek éppen ellenkezőjét sugallják, a Szűz valószínűleg akkor jár el helyesen, ha (essen bármennyire is nehezére) megtagadja az ilyen felkéréseket, és hagyja, hogy az emberek maguk között rendezzék el nézeteltéréseiket. Április 14-e után, a Merkúr távoztával a Szűz sokkal jobban fog tudni a saját teendőire koncentrálni, mások zargató kérései egy időre biztosan elkerülik. 21-e körül 1-2 napra nem árt azért majd odafigyelni, hiszen a Hold a jegyben szembenállásba kerül a Neptunusszal, ezért gondolatai minduntalan elkalandozhatnak, nehézkessé válik a (sokszor igen feszesre szabott) napi rutin betartása, ólomsúllyal húzhatja vissza az ágy, jól esne még egy kis lustálkodás, és hasonlók.

Mérleg (szeptember 24. - október 23.)
A Mérlegek számára a hónapban folytatódik az előzőekből már sajnos jól ismert planetáris figyelem, amely a Kosban tanyázó bolygók irányából szegeződik a jegy szülötteire. Ha valamikor, hát most bizonyosan minden diplomáciai érzékére szüksége lesz, hogy eligazodjon abban a képzeletbeli útvesztőben, melynek falait félreértésekből, rosszindulatból, sértettségből, irígységből szőtték. Április 7-e lehet az egyik ilyen kritikus nap, főként az olyan viszonyokat illetően, amelyek a Mérlegeket az ellenkező nem képviselőihez fűzik, köszönhető mindez a Vénusz és a Mars szembenállásának. Április 10-e is izgalmas nap lehet, amikor alkalom kínálkozhat a Mérlegek számára, hogy elégtételt vegyenek sérelmeikért, én mégsem tanácsolnám, hogy éljenek vele, mert sok diszharmonikus energia lényegíti át az időszakot, és minden rossz többszörösen visszájára fordulhat. Igazából csak a harmadik dekád kezdetéig kell kibírni, amikor a sok zavaró bolygó kikerül a szembenállásból, és a Mérleg végre rendezheti sorait.

Skorpió (október 24. - november 22.)
A Szaturnusz tovább időzik a jegyben, és határozott iránymutatásával segíti a jegy szülötteit ebben a hónapban is, de a zodiákus túlsó oldaláról egyre erősebb energiák feszülnek nekik. Különösen a hónap közepétől, a Vénusz érkezésével lesz ez érezhető, ami egy időre szinte bénítólag hathat a Skorpiókra, úgy érezhetik, mintha semmi fontos teendőt nem lennének képesek elvégezni. A szerelmi életet illetően is előfordulhatnak kellemetlen pillanatok, de ez még csak az előszele valami komolyabb változásnak. 19-én, amikor a Nap belép a Bika jegyébe, és szembenállásba kerül a jeggyel, asztrológiai és valós értelemben is szinte minden tekintet a Skorpiókra szegeződhet. Az oppozíció legnehezebb időszaka valószínűleg az lesz, amikor a Vénuszhoz és a Naphoz a Mars is csatlakozik. Még a legharmonikusabb kapcsolatokban is előfordulhatnak hullámvölgyek ilyenkor, és a békülés sem biztos, hogy egyszerű lesz. A jó hír, hogy a 25-én esedékes, Skorpióban bekövetkező részleges holdfogyatkozás (Magyarországról is megfigyelhető!) megsemmisítő csapásként hathat ezekre a negatív energiákra, felold mindennemű hátrányos kozmikus köteléket. Innentől kezdve a Skorpiók újra bátran nézhetnek szembe az elkövetkező kihívásokkal, tiszta fejjel, és – ami számukra még ennél is fontosabb – tiszta szívvel vághatnak neki a májusnak. Nem kizárt, hogy megdöbbenéssel fogják tapasztalni a jegy szülöttei, hogy mennyire másképp állnak hozzá a dolgokhoz, és még a zűrzavaros szerelmi viszonyok is sokkal könnyebben rendeződhetnek.

Nyilas (november 23. - december 21.)
Április eleje egyenes folytatása asztrológiai szempontból is a Nyilas jegyűek számára a márciusnak. A Szaturnusz és a Plútó kiegyensúlyozott energiái hatnak az Ikrekben szembenállásban lévő Jupiterre, ezért a családi és baráti kapcsolatok terén egyaránt harmonikus időszak várható. A most jelenlévő energiák különösen alkalmasak lehetnek új barátságok, új ismeretségek kialakítására: most mindenki rokonszenvesnek, kedvesnek találja a jegy szülötteit. A hónap közepére ezeket a kedvező energiaminőségeket sajnos fokozatosan lerontják a Nap és a belső bolygók opponáló hatásai, például 15-én, amikor a Vénusz belép a Bika jegyébe. A Nyilasoknak meggyűlhet a baja mások apró-cseprő problémáival, hirtelen mindenki megrohanhatja tanácsokért. A harmadik dekádban a Mars hatásai miatt inkább már hárítsa el ezeket a kéréseket a Nyilas, mint adjon rossz útmutatást, amely miatt később haragosokat szerezhet. Talán az a legcélszerűbb, ha megőrzi azt a nyitott és barátságos hangulatot a Nyilas, amely a hónap első felét jellemezte, még akkor is, ha a bolygók kifejezetten már nem segítik ezt… elvégre legnagyobb részben mégis saját sorsunk kovácsai vagyunk!

Bak (december 22. - január 20.)
A Plútóra nehezedő planetáris energiák enyhülésével a Bakok ebben a hónapban több kedvező fordulatot is ki tudnak csikarni a kínálkozó lehetőségekből. Végre egy kissé szabadabban megfogalmazhatják gondolataikat, esetleg tettekre is válthatják azokat, anélkül, hogy aggódniuk kellene, hogy éppen kit bántanak meg. A jegy szülöttei számára a legjelentősebb asztrológiai esemény a hónapban valószínűleg a Plútó mozgásának retrográddá változása lesz. A sorok rendezése, erőgyűjtés a folytatáshoz, új fejezet nyitása: legtöbbször ilyeneket vagy ehhez hasonlókat sugallnak az égitestek. Alkalmas lehet az idő egy kis elfogulatlan önértékeléshez is. Nem árt igyekezni, mert a hónap végén a Hold ismét elbizonytalaníthatja a Bakokat, ezért a nagyobb elhatározást igénylő döntéseket jobb még ezt megelőzően meghozni.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
A Vízöntők az április hónapot arra használhatják, hogy érzelmi alkalmazkodóképességüket kamatoztatva egyensúlyba hozzák saját maguk és a környezetükben élők vágyait, szükségleteit. Az elmúlt időszakban nem kevés megalkuvás jutott a Vízöntők osztályrészéül, kényszerű kompromisszumok és lemondó sóhajok korszaka volt ez, amely most lezárulni látszik. A karrier terén ebben a hónapban több lehetőség is kínálkozhat, némelyik egyenesen tálcán kínálja önmagát. Lesznek ugyanakkor rázósabb napok is, például 5-e, amikor a Vízöntőben álló Hold rosszul fényszögeli a Jupitert és a Szaturnuszt is, vagy 19-én, amikor szembenállásban, az Oroszlánban történik meg ugyanez. Letargia, érzelmi fásultság jellemezheti ezeket a rövid periódusokat, amelyeket a jegy szülöttei kénytelenek lesznek átvészelni. Szerencsére a többségben lévő kedvező energiák olyan magabiztosságot kölcsönöznek a Vízöntőknek ebben a hónapban, amely bizonyára nem kerüli el az ellenkező nem figyelmét, így a még esetleg társtalanok is jól teszik, ha nyitott szemmel járnak!

Halak (február 20. - március 20.)
Azzal, hogy a Nap és a nyomában járó Vénusz és Mars továbbhaladtak égi útjuk mentén a Halak jegyéből, a jegy szülöttei kissé fellélegezhetnek, visszatérhetnek szokásos napi kerékvágásukba. Azért nem mentes a planetáris hatásoktól ez az időszak sem, a Merkúr még mindig fényszöget alkot a Holddal és a Neptunusszal, például 7-én, amikor a Hold kerül az együttállás centrumába. Jó lesz, ha ekkor a Halak a szokásosnál is jobban összpontosít elvégzendő teendőire, mert hajlamos lehet szeme elől téveszteni a célt, és szüntelen el-elkalandozni. Hajlamosíthat ez az energiaminőség az érzelmi alapú döntéshozatalra is, ami racionalitást kívánó ügyekben különösen kellemetlen végkifejleteket eredményezhet. Április 14-ig, amikor is a Merkúr a Kosba vándorol, lehetőleg tartózkodjon a Halak, hogy üzleti vagy karrierrel kapcsolatos ügyekben fontos döntést hozzon. Amikor ez a transzpozíció megtörténik, mintha lehullna valami képzeletbeli fátyol, hirtelen mindent élesen és világosan fog látni, ekkor már bátran léphet.

Szigetiné Nagy Tímea

Hírek, érdekességek

Szigetiné Nagy Tímea


2013.04.03