Megtalálták a 10 éve eltűnt lányokat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Őrizetbe vettek kedden három fivért, akik három eltűntként nyilvántartott nőt egy évtizeden át tartottak fogva Clevelandben. Amanda Berryt, Georgina "Gina" DeJesust és Michele Knightot a rendőrség szerint valószínűleg megkötözve tartották fogva egy clevelandi házban. A hatóságok rábukkantak egy hatéves kislányra is, aki a tájékoztatásuk szerint Berry lánya.
Kórházi kivizsgálás után hazaengedték azt a három fiatal amerikai nőt, akit évtizedes fogság után helyi idő szerint hétfőn este szabadítottak ki a rendőrök fogvatartóik házából Clevelandben. A három nő az orvosok szerint fizikai értelemben jól van. Egy negyedik nőt keresnek a hatóságok.

Sikeres szökés
A rendőrséget hétfőn este a 27 éves Amanda Berry hívta ki, akinek egy szomszéd, Charles Ramsey segítségével sikerült elmenekülnie. A férfi a házból kihallatszó segélykérő kiáltásokra lett figyelmes és menekülő nőnek segített kitörni az ajtót.
"Segítsenek! Amanda Berry vagyok... Elraboltak, 10 éve eltűntnek nyilvánítottak és most itt vagyok. Szabad vagyok" - mondta a rendőrség 911-es segélyhívó vonalán a kiszabadult fogoly.
   
Az eltűnt lányok
Michele Knight 2002-ben, 20 éves korában, Amanda Berry 2003-ban 17 évesen, Georgina "Gina" DeJesus pedig 2004-ben 14 esztendősen tűnt el, nem messze attól a háztól, ahol fogva tartották őket. A rendőrség szerint valószínűleg megkötözve tartották fogva őket a Cleveland nyugati részén álló házban. A hatóságok rábukkantak egy hatéves kislányra is, aki a tájékoztatásuk szerint Berry lánya. Az apa kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
   
A rendőrség őrizetbe vette a ház tulajdonosát, Ariel Castro 52 éves volt iskolabusz-vezetőt és két fivérét, az 54 éves Pedrót és az 50 éves Onilt.
   
Még egy nőt keresnek
Egy negyedik fiatal nőt, Ashley Summerst, akinek 2007-ben, 14 éves korában szintén a környéken veszett nyoma, még mindig keresnek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei és a rendőrök más ingatlanok átkutatására is készülnek.
   
Jártak már a háznál a rendőrök
Ed Tomba, Cleveland helyettes rendőrfőnöke kedden kijelentette, hogy a három megmenekült nőt még nem hallgatták ki részletesen fogva tartásuk körülményeiről.
A rendőrök egyébként, az emberrablással nem kapcsolatos ügyekben az elmúlt évek során kétszer is megfordultak Castro házában, de semmi gyanúsat nem észleltek. Első ízben a tulajdonos hívta ki őket, mert az utcában verekedés tört ki, másodszor pedig azért szálltak ki, mert egy gyerek véletlenül az iskolabuszon maradt.
A szomszédok 2011 novemberében kihívták ugyan a járőrt a házhoz, mert odabentről kiabálást hallottak, ám a rendőrök távoztak, miután senki sem nyitott nekik ajtót.
   
Médiavisszhang
Knight eltűnése annak idején nem kapott akkora figyelmet a médiában, mint Berryé és DeJesusé, mert a rendőrök és a szociális munkások úgy vélték, egyszerűen csak megszökött otthonról.

Több gyermek is született?
A Blikk információi szerint a férfi, Ariel Castro több gyermeket is nemzett a nőknek, ezért most kutyákkal keresik a kertben az elásott csecsemők holttestét. Állítólag legalább 5 baba is született a házban az elmúlt évtizedben. A nőket ért bántalmazások miatt vagy holtan születtek a babák, vagy egyszerűen éhen haltak.

Fotók a lányokról és az elkövetőkről >>

Forrás: mti és Blikk

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2013.05.09