Angelina Jolie eltávolíttatta mindkét mellét

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Angelina Jolie eltávolíttatta mindkét mellét. A színésznő nem volt beteg, a döntésének okáról saját maga tájékoztatta a nyilvánosságot. Mi történt Angelina Jolie-val?
Vizsgálatok során kiderült, hogy Angelina Jolie az ún. BRCA1 gén hordozója, ezért titokban egy hosszú procedúrának vetette alá magát. A kezelések már februárban megkezdődtek, áprilisban értek véget. A színésznő csak májusban osztotta meg a nyilvánossággal, hogy amputáltatta a mellét és hogy miért döntött így.

Csökkenteni akarta a kockázatot
 A New York Timesnak azt mondta Angelina Jolie: "Az orvosok véleménye szerint 87 % esélye volt nálam a mellrák kialakulásának és 50 % a petefészekráknak. Természetesen a kockázat minden nő esetén eltérő.
Amikor megtudtam, hogy ezek az esélyeim, úgy döntöttem, minimalizálom a kockázatot, amennyire csak tudom. Mivel a mellrák esélye nagyobb, a melleltávolítás is bonyolultabb, úgy láttam jónak, ha ezzel kezdem."

Gyerekei is szerepet játszottak a döntésben
Angelina döntését nagyban befolyásolta, hogy saját édesanyja mindössze 56 évet élt, petefészekrákban hunyt el. A színésznő nem akarta, hogy gyermekei is ilyen fiatalon veszítsék el anyukájukat, mint ő, ezért inkább melleinek levágását választotta. A beavatkozás sikeres volt, a kockázatot 87 %-ról 5 %-ra csökkentette.

Forrás: dailymail.co.uk

 Az eredeti - Angelina Jolie által írt - cikk itt található >>

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2013.05.14